Sta upisujete???

Ehm,naprotiv..Da si zaista citao moje postove,shvatio bi koliko se trudim da psihologiju spustim na zemlju,posto su je mnogi podigli,kako sa teskim upisivanjem,i slicnim stvarima.Dakle,nisi citao moje postove..Ja sam samo jako informisana sto se tice Beograda,Nisa,Novog Sada,a ti,ako si se kao student iz Nisa,osetio prozvanim,zao mi je..Al' verujem da imas razloga..Uzgred,ja sam rekla kako je Nis prelako upisati-bez preteranog rada,i poena.A opste je poznato da Nis ne drzi zavidan nivo,bar sto se psihologije tice.Da sam bila na predavanjima,nisam,da je ovo moje subjektivno,jeste..Ali prica sa puno profesora koji su predavali u Beogradu,a sada u Nisu,i obrnuto,dosta govori.Jeste,i to je subjektivnost,ali ipak je uzorak poveci :)
Ne sekiraj se ti za statistiku,vec sam ti rekla da sam jako dobro upoznata sa psihologijom,a imam i puno kolega sa svih podrucja,pa znam..;)
Ali hvala u svakom slucaju,kolega!

Ah,da,i jesi li cuo za onu staru : "Ako ne uspes u Beogradu,i NS-u,300 evra,i pravac Nis,tamo sve primaju.." -ovo jako dugo kruzi Beogradom..

DAKLE SVE SE SVODI NA TO REKLA-KAZALA. OBJEKTIVNIH DOKAZA NEMA-I SAMA SI REKLA KAKO JE TO SVE SUBJEKTIVNO. STOGA TE MOLIM DA NE PISES VISE NEBULOZE NA FORUMU O ONOME O CEMU NEMAS PRAVIH ARGUMENATA.
A AKO CEMO SE SLUZITI LOSIM ARGUMENTIMA...I JA IMAM INFORMACIJU DA PROFESORI U BG-U SA ODSEKA ZA PSIHOLOGIJU TRAZE 500 EVRA UKOLIKO ZELIS DA POLOZIS TRI ISPITA (PISMENO I USMENO)...NO JA OVAKVE ARGUMENTE (ZA RAZLIKU OD TEBE) NISAM UZEO U OBZIR I I NE TVRDIM KAKO JE SVE U BEOGRADU KORUMPIRANO...POZDRAV UZ JOS JEDAN APEL DA NE TVRDIS ONO ZA STA NEMAS VALJANE ARGUMENTE.
NEMA POTREBE DA MI ODGOVORIS NA OVAJ POST, LJUDIMA KOJI SU I MALO INTELIGENTNI SVE JE JASNO KAD PROCITAJU TVOJU POSLEDNJU PORUKU...A DA BI OSTALO SVE U DUHU OVE TEME PORUCICU LJUDIMA DA AKO ZELE DA STEKNU ZNANJE IZ PSIHOLOGIJE, POTPUNO JE SVEJEDNO DA LI CE UPISATI U BEOGRADU, NISU, NOVOM SADU ITD. UCIMO IZ ISTIH KNJIGA...A PROFESORA...IMA ONIH STRUCNIH...I ONIH MANJE STRUCNIH...MOTIVISANIH...I ONIH MANJE MOTIVISANIH...ALI TO NEMA NIAKVE VEZE SA TIME GDE ONI PREDAJU I ZIVE...

Poslednja izmena:
Zasto se ti plasis da ti ja odgovorim??
I,zamolila bih te,ukoliko imas zelju da pises,nemoj to ciniti velikim slovima,jer,po forumskom jeziku,to bi znacilo dranje,a psiholozi su bar po nekoj definiciji poznati kao smireni ljudi.I,potrudi se da koristis malo vise zapete,kako bi i svoj jezik stavio na neki zavidniji nivo.Eto,dobronameran savet shvati kao bas takav..
I,nema potrebe da podvlacis moje reci,recenice,jer ako repliciras,ucini to na ceo post,a ne na izvlacenje pojedinih segmenata.
Da ne bude zabune,ne ucimo bas iz istih knjiga,nemamo iste profesore,a,zaista mi je zao sto si pogresno shvatio moje misljenje o ostalim fakultetima koji kao smer sadrze psihologiju..
Kako bismo napravili pravi presek stvari,ja bih volela da pogledas ciji je Univerzitet najstariji-sto svakako nista ne govori o radu,ali opet..Koji fakultet ima najcuvenija imena,bar sto se tice psihologije.A to samo kako tebe ne bih uljuljkala ka tvom smeru da je svuda isto..Nazalost,ocigledno tvoju,nije.Dakle,koliko bodova je potrebno za Nis?Nemoj mi reci da to nista ne govori?
I,nemoj se plasiti mojih odgovora,nisam ja bauk..Ja se samo trudim da argumentujem svoje stavove,sto ne bih rekla da je slucaj sa tobom.
Elem,ja zaista ne omalovazavam Nis zbog Nisa,kao grada,lokacije u okviru Srbije,vec zbog mnostva prica.To nije jedan covek,vec mnostvo ljudi,a mnogo je i onih koji su se prebacili u Beograd,kako bi nesto naucili-kako sami kazu..Opet,to je njihova subjektivnost,a onda i moja,al' kad postoji mnogo ljudi,gde ima dima,ima i vatre..Ja sam svesna da sam u Nisu mogla upisati bukvalno bez po muke,da,pogledala sam prijemni.I smejala se..
Nemoj ovo sve shvatiti previse licno,ja razumem da ti taj fakultet pogadjas,i da ti svakako nije pravo sto iko govori negativno o tom fakultetu,al' eto..Misljenja su razlicita.
Ja zaista tvoja postujem,i nijednom nisam rekla,ni cak pomislila da je Filozofski u Beogradu za psihologiju idealan,stavise..Ali,u poredjenju sa tvojim fakultetom,kako vreme odmice,sve sam vise sigurna.

Što volim ljude koji idu na jedan jedini fakultet a tvrde da je bolji (teži, priznatiji) od nekog xyz fakulteta.

Nema potrebe da lečite svoje komplekse.

Onaj iza koga stoje uspesi, rad, znanje, nema potrebu da se hvališe svojim fakultetom i omalovažava druge.

Vítejte na Prague College!

>>
Studujte na mezinárodní vysoké škole v Praze
Britské univerzitní kvalifikace v angličtině — uznávané zaměstnavateli na celém světě​
Celoživotní vzdělávání a profesní diplomy pro absolventy univerzit
HND a BA (Hons) bakalářské tituly
>>
Business - marketing, finance, management >>
Nová média - animace, web, filmy >>
Informační technologie >>
Grafika >>
Úvodní semstr ke studiu designu >>
http://www.praguecollege.cz/cs/businessNultý ročník - příprava na všechny obory >>
>>

Studovat můžete začít v říjnu, lednu nebo v dubnu

I td.
Ako nekog interesuje prevešú i ostatak.

Što volim ljude koji idu na jedan jedini fakultet a tvrde da je bolji (teži, priznatiji) od nekog xyz fakulteta.

Nema potrebe da lečite svoje komplekse.

Onaj iza koga stoje uspesi, rad, znanje, nema potrebu da se hvališe svojim fakultetom i omalovažava druge.

@Psyho_86
gde je nestao tvoj komentar?
Razumeli smo se, u svakom slučaju. :)

Jaooooo zeza me komp. restartuje se na svakih 10 min. Moguce da zbog toga nestade tako misteriozno moj komentar...Inace,drago mi je da smo se ja i ti razumeli :) :):)

Na čemu si ti? :confused:

Naravno da mi je jasno da ne obožavaš ''takvu argumentaciju'', ali ja te pitam o kakvoj se radi pošto ništa nisam argumentovala, rekla sam nešto drugom korisniku a pre toga nešto s čim si se ti složila.

Ahm,ok,nacrtacu..Mislila sam da za tim nema potrebe..Ocigledno te pogresno procenih.
Dakle,argumentacija se odnosi na @Psycho_86 ,a ne na tebe.A,slozila sam se,jer de facto to mislim.Da li je sada malo jasnije,ili cu morati da napravim sematski prikaz?:)
Nisam ni na cemu,hvala na pitanju.

Ahm,ok,nacrtacu..Mislila sam da za tim nema potrebe..Ocigledno te pogresno procenih.
Dakle,argumentacija se odnosi na @Psycho_86 ,a ne na tebe.A,slozila sam se,jer de facto to mislim.Da li je sada malo jasnije,ili cu morati da napravim sematski prikaz?:)
Nisam ni na cemu,hvala na pitanju.

??? Ne znam o kakvoj argumentaciji je rec. Ja sam u dve poruke rekao sta sam imao i na tvoju poslednju poruku upucenu meni nisam ni imao nameru da odgovorim.A zatim sam se obratio @Elektri...

Ja sam iz Nisa i imala sam drugaricu koja se spremala za arh, tako da mogu da ti kazem iz prve ruke da ni ovde nije lako. Pripreme su isto skupe, e sad naravno manja je konkurencija nego u BG-u ,ali da moras da zapnes sa spremanjem - moras.
poz :)

znam... ni ne racunam da je lakse. konkurencija i cena stana\studiranja me vuku dole....

@mikica.... mnogo plitko. ja bih upisao u beogradu zato sto mi se vise svidja kao grad od nisa, ali cene su velike/ barem za mene...

jean primer.... imam sestru koja studira u nisu anglistiku i cija je profesorka (radnik beogradskog i niskog fakulteta istovremeno) sama prokomentarisala odredjene mane fakulteta u bg koje se cini mi se ticu nacina predavanja ali nebitno..... uglavnom, hocu da kazzem da i da jest univerzitet bEograda jaci od niskog, ti ne moras da s*****vas niske studente...

a ja nacuo da su beogradjani snobovi....:roll:

Cao ljudi...Mene interesuje da li neko zna nesto o fakultetu za fiziku na beogradskom unvierzitetu? Cuo sam da je prilicno zahtevno gradivo, i da takodje svake godine ima mnogo manje upisanih studenata nego sto je planirano, pa me interesuje koliko je sve to tacno i uopste o tom faksu, ko god nesto zna, bio bih mu veoma zahvalan da napise.
@Mikice, iskreno ne verujem jos uvek da je neko u stanju da napise gomilu onakvih gluposti kao sto si ti. Hvalis svoj fakultet a unizavas druge, sto je sjajan nacin da uvelicas svoj uspeh. Zao mi je kad vidim kakvi sve upisuju psihologiju.

Ah,da,i jesi li cuo za onu staru : "Ako ne uspes u Beogradu,i NS-u,300 evra,i pravac Nis,tamo sve primaju.." -ovo jako dugo kruzi Beogradom..
Da ti ne pricam sta sve ovde kruzi za beogradske fakultete....
Naravno da svako svoga konja hvali, ali je ruzno donositi zakljucke iz nekih rekla-kazala izvora.
Recimo...Opste je poznato da je Anglistika najjaca u Nisu, ali to ne znaci da cu ja sada da kazem da Anglistika u BG-u nije ni za sta.

mam sestru koja studira u nisu anglistiku i cija je profesorka (radnik beogradskog i niskog fakulteta istovremeno) sama prokomentarisala odredjene mane fakulteta u bg koje se cini mi se ticu nacina predavanja ali nebitno.....
Tacno tako. I ja studiram Ang i znam o kojoj profesorki pricas, a posto radi i ovde i tamo nema zasto da laze.

a ja nacuo da su beogradjani snobovi....
Ma cini ti seeee.... :mrgreen:

Samo ste me pogresno protumacili.Ja ni u jednom postu nisam rekla da je to zaista tako,nego da se prica,i pritom navela da je to subjektivan stav pojedinca.
Uzgred,ja ne omalovazavam druge fakultete,i sama sam pored Beograda,konkurisala u Novom Sadu,da mislim da je los,sigurno to ne bih radila..
p.s.za anglistiku zaista ne mogu da komentarisem,posto nisam upoznata,ni najmanje..A,rekoh vec da sam i ja sama svesna da Bg ima milion nedostataka.I,naravno,i ti imas pravo da mislis da su ljudi iz Beograda snobovi,da je za odredjene stvari bolji Nis od Beograda.Ja zaista postujem subjektivnost.Kako tvoju,tako i svoju.

Zao mi je sto sam shvacena kao neko ko mrzi sve druge fakultete,izuzev svog,jer zaista nije tako.Naravno da svoj fakultet cenim,jer,da nije tako,ne bih ga upisala..

A,odredjenim ljudima koji ne znaju da komuniciraju kao ljudi,argumentovano,ne mogu da odgovorim.

Samo ste me pogresno protumacili.Ja ni u jednom postu nisam rekla da je to zaista tako,nego da se prica,i pritom navela da je to subjektivan stav pojedinca.
Uzgred,ja ne omalovazavam druge fakultete,i sama sam pored Beograda,konkurisala u Novom Sadu,da mislim da je los,sigurno to ne bih radila..
p.s.za anglistiku zaista ne mogu da komentarisem,posto nisam upoznata,ni najmanje..A,rekoh vec da sam i ja sama svesna da Bg ima milion nedostataka.I,naravno,i ti imas pravo da mislis da su ljudi iz Beograda snobovi,da je za odredjene stvari bolji Nis od Beograda.Ja zaista postujem subjektivnost.Kako tvoju,tako i svoju.

Zao mi je sto sam shvacena kao neko ko mrzi sve druge fakultete,izuzev svog,jer zaista nije tako.Naravno da svoj fakultet cenim,jer,da nije tako,ne bih ga upisala..

A,odredjenim ljudima koji ne znaju da komuniciraju kao ljudi,argumentovano,ne mogu da odgovorim.

Ma daj :confused:
ako ne omalovažavaš druge fakultete,na šta liče svi oni tvoji postovi iznad?
",to je njihova subjektivnost,a onda i moja,al' kad postoji mnogo ljudi,gde ima dima,ima i vatre..Ja sam svesna da sam u Nisu mogla upisati bukvalno bez po muke,da,pogledala sam prijemni.I smejala se.."

Koja je poenta konkurisanja na obe studijske grupe,osim ako se ne plasis moguceg neuspeha?Jer,imas dovoljno vremena da se opredelis sta zelis od ta dva,a za prijemni mozes spremati isto..
Ukoliko konkurises u Beogradu,neizvodljivo je konkurisati na dve studijske grupe.To je izvodljivo jedino u NS-u,i Nisu-na koji ti nikako ne preporucujem da konkurises,jer oni nude sve,samo ne psihologiju i pedagogiju.

Kao i ovaj post.

Back