Sta upisujete???

Ma daj :confused:
ako ne omalovažavaš druge fakultete,na šta liče svi oni tvoji postovi iznad?
",to je njihova subjektivnost,a onda i moja,al' kad postoji mnogo ljudi,gde ima dima,ima i vatre..Ja sam svesna da sam u Nisu mogla upisati bukvalno bez po muke,da,pogledala sam prijemni.I smejala se.."

Tp nije omalovazavanje,vec realnost.Moja.Svako ko je video tezinu Beograda i Novog Sada,i uporedio sa Nisem,zaista jeste tako.To je objektivnost.

Ukoliko si izgubila pamcenje ovaj post je takodje pokusaj da ubedis ljude u objektivnost tvojih predrasuda...

1.Svako na ovom forumu valjda ima svoje misljenje,pa je smesno ocekivati da ce ga neko bazirati na osnovu mojih,ili bilo cijih drugih postova..
uzgred,to je prica koja postoji,ja nisam rekla da u nju verujem,samo postoji.I,kao takvu je navodim.Isto kao sto postoji prica da su ljudi iz Beograda snobovi,recimo..

evo je i generacija 90 :]]]
ja nemam pojmaa shta da upishemm..
hvata me panika..
jer me apsolutno nishta ne privlaci :S
ima neko neki predlog xD

Moj ti je savet da posetis psihologa u tvojoj srednjoj skoli koji ce ti uz pomoc testa profesionalne orijentacije reci sta ti najbolje lezi. Mislim da se i na internetu mogu naci neke doduse manje pouzdane verzije testa, no ako te ne mrzi, potrazi ih u slobodno vreme.

hvata me panika..
ima neko neki predlog xD
Psycho ti je vec predlozio posetu psihologu, tako sam i ja uradila jer sam bila u slicnoj situaciji i nije bas mnogo pomoglo ali me je bar malo usmerilo. :)

Druga stvar, dolazice ljudi sa raznih fakulteta da drze prezentacije, pa poseti i to. Jeste da svi pricaju najlepse o svom fakultetu, ali ako malo citas izmedju redova u principu shvatis sta valja a sta ne. Ovo pre svega vazi za privatne/drzavne fakultete. Recimo kad su kod nas dolazili ljudi sa jednog privatnog faxa (ne secam se tacno kog) osim sto su provalili da su oni vec akreditovani (a uzgred nisu cak ni u procesu) takodje su tvrdili da saradjuju sa VB i tamosnjim koledzima, a na doticnim koledzima nigde ni jedne jedine recenice o saradnji. Onda, na mnoga pitanja nas ucenika, nisu znali da odgovore ili su davali skroz smesne odgovore....

hvata me panika..
ima neko neki predlog xD

nemoguce da te BAŠ ništa ne privlači... prvo napravi izbor duštvene/prirodne/tehničke nauke... ako ne znaš šta hoćeš, makar bi trebalo da znaš šta sigurno nećeš... e onda se u okviru tih oblasti koje te zanimaju raspitaj koji fakulteti, smerovi postoje, kakav je režim studija, da li ti odgovara... a ako na kraju opet nemaš pojma, ti upiši pravni :P

E ovako zanima me programiranje u oblasti mehaničkog rada. Da pojasnim, hoću da studiram programiranje koje je povezano sa mehaničkim pokretima mašina, odnosno da preko kompjutera kažem(naredim) nekim mehaničkim sklopovima da odrade određenu radnju u prostoru i vremenu. Zna li neko kako se sve ovo stručno kaže(u par reči), i gde se može studirati, koji univerzitet, prijemni...
Hvala unapred

E ovako zanima me programiranje u oblasti mehaničkog rada. Da pojasnim, hoću da studiram programiranje koje je povezano sa mehaničkim pokretima mašina, odnosno da preko kompjutera kažem(naredim) nekim mehaničkim sklopovima da odrade određenu radnju u prostoru i vremenu. Zna li neko kako se sve ovo stručno kaže(u par reči), i gde se može studirati, koji univerzitet, prijemni...
Hvala unapred

Mene to asocira na mehatroniku :) Pogledaj na www.ftn.ns.ac.yu

A sto se mene tice ja se dvoumim izmedju gradjevine i elektrotehnike, na FTN-u u Novom Sadu z:shock:

Posto se jos uvek nisam opredelila koji cu faks procackala sam po netu i nasla upitnik profesionalnih sklonosti. Kao rezultat na kraju su ostala zanimanja : 1)dizajner, 2)arhitekta, 3)muzicar, 4)glumac, reziser, producent, 5)plesac i koreograf i 6)montazer
He i sta sad? Sta mi preporucujete. A na kraju mozda upisem pravni u Nisu jer ne verujem da ce nesto od ovih sest zanimanja proci

Posto se jos uvek nisam opredelila koji cu faks procackala sam po netu i nasla upitnik profesionalnih sklonosti. Kao rezultat na kraju su ostala zanimanja : 1)dizajner, 2)arhitekta, 3)muzicar, 4)glumac, reziser, producent, 5)plesac i koreograf i 6)montazer
He i sta sad? Sta mi preporucujete. A na kraju mozda upisem pravni u Nisu jer ne verujem da ce nesto od ovih sest zanimanja proci

Heh...Moram prvo da ti kazem da ti testovi na internetu i nisu bas pouzdani, ako te ne mrzi idi kod skolskog psihologa da ti on pomogne. E sad...ako uzmemo u obzir ove rezultate (a mozda su i tacni...sto da ne) cini mi se da si ti osoba koja voli umetnost, kreativnost, osoba koja voli da stvara . Mislis da ti onda ,,lezi" pravni faks?

Poslednja izmena:

Izvini,a gdje si nasla test sklonosti?Ja sam u fazi razmisljanja,pa bi mi i to pomoglo.Ako mozes da mi kazes,pomoglo bi mi.

A sto da ne neko od gore navedenih zanimanja,vidi sta ti se najvise svidja,pa se pripremi i pokusaj,mislim da je bolje pokusati,nego odmah odustajati. Pretpostavljam da ti je opet tesko,i meni je stalno razmisljam i sve ,ali opet sam neodlucna.poz

Cao ljudi...Mene interesuje da li neko zna nesto o fakultetu za fiziku na beogradskom unvierzitetu? Cuo sam da je prilicno zahtevno gradivo, i da takodje svake godine ima mnogo manje upisanih studenata nego sto je planirano, pa me interesuje koliko je sve to tacno i uopste o tom faksu, ko god nesto zna, bio bih mu veoma zahvalan da napise.
@Mikice, iskreno ne verujem jos uvek da je neko u stanju da napise gomilu onakvih gluposti kao sto si ti. Hvalis svoj fakultet a unizavas druge, sto je sjajan nacin da uvelicas svoj uspeh. Zao mi je kad vidim kakvi sve upisuju psihologiju.

Moja sestra studira fiziku u Bg-u...Prva je godina.Ono sto znam od nje jeste da je tesko,ali moze se sve radom.Imala je odlicnu profesoricu fizike i to joj dobro ide,dok matematika malo skripi jer joj je slabija podloga iz srednje.Isla je na privatne casove iz matematike.Za sada joj dobro ide,kotrlja se.
P.S.Nadam se da sam malo pomogla.poz

Izvini,a gdje si nasla test sklonosti?Ja sam u fazi razmisljanja,pa bi mi i to pomoglo.Ako mozes da mi kazes,pomoglo bi mi.

A sto da ne neko od gore navedenih zanimanja,vidi sta ti se najvise svidja,pa se pripremi i pokusaj,mislim da je bolje pokusati,nego odmah odustajati. Pretpostavljam da ti je opet tesko,i meni je stalno razmisljam i sve ,ali opet sam neodlucna.poz

Evo,ovaj nije los: http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/ KAD UDJETE NA SAJT,IDETE NA UPITNIK!!!!!

Saznao sam. Test sposobnosti u Novom Sadu nosi najvise 15 poena. Fora je sto se test znanja i test informisanosti moze nauciti,ali sta da se radi sa testom sposobnosti? Da li pomazu nesto oni testovi na internetu? Koliko je uopste tezak test sposobnosti?

Back