Sta upisujete???

imam josh nekoliko dana da se odluchim :?
u planu su mi psihologija-koja bi mi verovatno lakshe ishla,i zanimljiva je,i gradjevina-koja mi je takodje zanimljiva ali imam osecjaj da cje mi kosa opasti dok je zavrshim :roll:
prema mojim informacijama,psiholozi nemaju puno posla,a ja nisam bash u poziciji da studiram shta vishe volim,nego shta mi je korisnije,tako da ochekujem da cju se na kraju odluchiti za gradjevinu.
Ishla sam i kod psihologa,za profesionalnu orijentaciju,mada sumnjam da cje mi to pomocji,uostalom sutra dobijam rezultate,pa cju videti :)

meni je moja sestra jednom rekla,ako ne znas sta da upises,upisi gradjevinu,gradjevina je super...moji drugovi iz odeljenja hoce gradjevinu...hoce kesh...
ja licno mislim da ti ne bi bilo tesko ako ti idu predmeti tipa matish fizika i tako to...
mada meni nekako glupo zvuce ti smerovi....

ja bih upisala tehnicki fax..industrijsko inzenjerstvo..to mi zvuci ok....ali ne znam koji bi smer....
tehnologija mi se dopada,jer volim hemiju....ali mislim da bih tesko upala tu...i da posle sa tim ne bih bas bila sigurna sa poslom....
mozda lupam..ali...nemam pojma

meni je moja sestra jednom rekla,ako ne znas sta da upises,upisi gradjevinu,gradjevina je super...moji drugovi iz odeljenja hoce gradjevinu...hoce kesh...
ja licno mislim da ti ne bi bilo tesko ako ti idu predmeti tipa matish fizika i tako to...
mada meni nekako glupo zvuce ti smerovi....

ja bih upisala tehnicki fax..industrijsko inzenjerstvo..to mi zvuci ok....ali ne znam koji bi smer....
tehnologija mi se dopada,jer volim hemiju....ali mislim da bih tesko upala tu...i da posle sa tim ne bih bas bila sigurna sa poslom....
mozda lupam..ali...nemam pojma

znam,i meni su zvučali glupo kad sam upisivala srednju,i vidim te građevinske u ponudi,baš su mi delovali kao za neke tamo...kromanjonce :lol: da ne bidem bezobrazna...
nije loše to što ti hoćeš,mada sam slabo informisana.Tu ne bih ni pokušala,hemija mi nikad nije išla,nažalost.A za potražnju,pogledaj na Infostudu ili kod psihologa za profesionalnu orijentaciju,mislim da bi moglo pomoći ,)
meni inače na tom testu prof.orijentacije ispade najveća sklonost ka arhitekturi,umetnosti,građevini,tu je negde i psihologija.I dalje imam nedoumica...:lol:

tesno ljudi tesno... ja se troumim izmedju defektoloskog,filoloskog i andragogije na filozofskom. Mozda bih najpre andgarogiju... ima li jos neko zainteresovan? :) ili jos bolje neki andragog da mi kaze nesto o tom faxu? :)

Filološki SAMO ako imate jako živce!!!

Mene su ljudi odgovarali od filološkog i tvrdoglavo sam terala svoje.

Sad sam ponekad u poziciji da pomislim da sam, možda, ipak pogrešila.

Znam da nisam, ali količina nerava izgubljena na ovom fakultetu je neverovatna. Organizacija je NULA!!! Koliko predmeta treba da slušate - ne zna se! Koliko treba za uslov - ne zna se, do poslednjeg momenta! Da slušate i polažete više od predviđenog, možete, ali onda vas smatraju budalom i vozaju od jedne do druge šalteruše, pa do prodekana, jer NE ZNAJU kako da se postave u toj situaciji, jer nemaju glupavi program u računaru koji predviđa unos više predmeta!!! :eek:

Mada, recimo, ako neko razmišlja o skandinavistici, ima moju punu podršku jer taj smer kao da ne pripada filološkom. Sjajno su organizovani i imaju divne ljude.

Dobro razmislite.
Ja nikog ne odgovaram, samo kažem da budete pažljivi.

Takođe, ako mislite da ne možete na budžet (mada to, u principu, najviše od vašeg truda zavisi), posle mesec dana ćete se nervirati što dajete 120000 a nemate ni kvake na toaletima. :) Pa vi vidite :)

Da bi rekao da je neki fakultet bolji, moraš da ideš na oba pa da uporediš. Ne znam koliko je tih koji su ti rekli tu stvar išlo na oba. ;)
Ono što ja znam jeste da je u Novom Sadu mnogo daleko dogurala Bolonja, dok filološki u Beogradu i dalje pliva u moru bunila i neorganizovanosti što se toga tiče.

Pa i ne moraju.
Moj dečko je u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka, meni kad priča koliko su organizovani, ja sam: :eek:

drago mi je cuti da su organizovani....:) ako upisem tamo bice ok...
a nervira me sto su mi svi sajtovi fakulteta tako zabuuuunjeni..ne mogu da se snadjem....
a toliko izbora ima...i toliko stvari koje bih mogla da upisem...koje mi idu...
a ni sama vise ne znam.....

upisacu arhitekturu... to sam odlucio.. ja mislim ... od druge godine srednje.
Verovatno u Nisu, posto je beogradska arhitektura jebeno skupa... missim... 3k evra godina a 30k dinara samo pripreme... niti ja imam dovoljno zivaca za to... niti sam voljan da se previse spremam za prijemni...

upisacu arhitekturu... to sam odlucio.. ja mislim ... od druge godine srednje.
Verovatno u Nisu, posto je beogradska arhitektura jebeno skupa... missim... 3k evra godina a 30k dinara samo pripreme... niti ja imam dovoljno zivaca za to... niti sam voljan da se previse spremam za prijemni...
Ja sam iz Nisa i imala sam drugaricu koja se spremala za arh, tako da mogu da ti kazem iz prve ruke da ni ovde nije lako. Pripreme su isto skupe, e sad naravno manja je konkurencija nego u BG-u ,ali da moras da zapnes sa spremanjem - moras.
poz :)

Koja je poenta konkurisanja na obe studijske grupe,osim ako se ne plasis moguceg neuspeha?Jer,imas dovoljno vremena da se opredelis sta zelis od ta dva,a za prijemni mozes spremati isto..
Ukoliko konkurises u Beogradu,neizvodljivo je konkurisati na dve studijske grupe.To je izvodljivo jedino u NS-u,i Nisu-na koji ti nikako ne preporucujem da konkurises,jer oni nude sve,samo ne psihologiju i pedagogiju.

Nemoj da se ljutis ali reci cu ti nesto kao stariji kolega, sto sam zakljucio citajuci tvoje postove. Prvo upisala si psihologiju i to ne znaci da si postala Bog. Nisi popila svu pamet sveta iako se trudis da forumase ubedis u to...Drugo, odakle ti ideja da se u Nisu ne studira psihologija na odgovarajucem nivou? Da li si mozda prisustvovala predavanjima ili mozda radis u ministarstvu kao nadzornik pa znas kako se tamo studira? Smanji dozivljaj to ti je moj iskreni savet...Imas ti jos mnogo toga da naucis...

P.S Obrati paznju na statistiku trebace ti mnogo za kasnije.:):):)

Poslednja izmena:
Nemoj da se ljutis ali reci cu ti nesto kao stariji kolega, sto sam zakljucio citajuci tvoje postove. Prvo upisala si psihologiju i to ne znaci da si postala Bog. Nisi popila svu pamet sveta iako se trudis da forumase ubedis u to...Drugo, odakle ti ideja da se u Nisu ne studira psihologija na odgovarajucem nivou? Da li si mozda prisustvovala predavanjima ili mozda radis u ministarstvu kao nadzornik pa znas kako se tamo studira? Smanji dozivljaj to ti je moj iskreni savet...Imas ti jos mnogo toga da naucis...

P.S Obrati paznju na statistiku trebace ti mnogo za kasnije.:):):)

Ehm,naprotiv..Da si zaista citao moje postove,shvatio bi koliko se trudim da psihologiju spustim na zemlju,posto su je mnogi podigli,kako sa teskim upisivanjem,i slicnim stvarima.Dakle,nisi citao moje postove..Ja sam samo jako informisana sto se tice Beograda,Nisa,Novog Sada,a ti,ako si se kao student iz Nisa,osetio prozvanim,zao mi je..Al' verujem da imas razloga..Uzgred,ja sam rekla kako je Nis prelako upisati-bez preteranog rada,i poena.A opste je poznato da Nis ne drzi zavidan nivo,bar sto se psihologije tice.Da sam bila na predavanjima,nisam,da je ovo moje subjektivno,jeste..Ali prica sa puno profesora koji su predavali u Beogradu,a sada u Nisu,i obrnuto,dosta govori.Jeste,i to je subjektivnost,ali ipak je uzorak poveci :)
Ne sekiraj se ti za statistiku,vec sam ti rekla da sam jako dobro upoznata sa psihologijom,a imam i puno kolega sa svih podrucja,pa znam..;)
Ali hvala u svakom slucaju,kolega!

Back