Šta trenutno razmišljaš 2

На конто Метлиног размишљсња - људима чиним (или не чиним) према заслузи.

Метиљавцима који не би због мене мрднули прстом, нећу учинити ништа. Танте за танте.

Некада сам и ја била спремна да погазим своје потребе ради пријатељства, рецимо, али сам се научила да кажем НЕ.

:lol: Znam rekose mi, nije ovo prvi put da mi to neko kaze, ali mi je simpaticno sto mi je j reko u glas sa njom, pricao je on to par puta i dok smo bili zajedno al ja nisam to hebavala, al sad kad smo samo drugari ima neku drugaciju tezinu kad ti neko ko ti je bivsi to kaze, sad ga nekako ozbiljnije shvatam kad mi lupa te packe de gresim....klao i on mene kad ja njega lupim sta radi sad....

...sve se to da dovesti u neku normalu ako ima volje i zelje...a ti treba da budes malo otvorenija za one koji zele da te za pocetak usrece malim znakovima paznje i ljubavi ..

- - - - - - - - - -

На конто Метлиног размишљсња - људима чиним (или не чиним) према заслузи.

Метиљавцима који не би због мене мрднули прстом, нећу учинити ништа. Танте за танте.

Некада сам и ја била спремна да погазим своје потребе ради пријатељства, рецимо, али сам се научила да кажем НЕ.

...pametno, obicno to mnogi zloupotrebe...

Брзо се то схвати кад видиш са ким имаш посла. Научиш да цениш и да штедиш свој новац, време и енергију.

Опрез у односу са људима се стиче, нисам ни ја била паметна са тридесет као што сам сада.

Al me ubedjuju da ce me samo korisriti, jer preterujem, mnogo dam a za uzvrat nisa ne trazim, i naviknes onda ljude da im se moze da te jasu
Znas i sama onu pricu i znas dokle je islo to moje, pre cu ja tebi da ucinim nego da dozvolim ti meni, i tacno je da najebes onda
Pa kad se to doda na tu izrazenu samostalnost u prakticnom smislu, imas karambol zeno
Ja se emotivno vezm to stoji i to se vidi kad je izbiljna veza, nemam problem da pokazem, ali prakticno vrlo sam samostalna i nezavisna i kazu da udara to na musku sujetu i ako vide to iskoristice
Banalan slikovit primer, neces da ti platim pice, oces ti da platis za oboje, jel tako, ok ajde onda placaj svaki put kad si se natrtila, i dodjes dotle da te iskoriste
Ja preterujem i iz samostalnosti stignem u fazi ovce za sisanje, ti se setro osecas bolje kad mi cinis nego kad ti cinim, ok aj onda izvoli cini mi ja cu cesam mooda
Neke granice treba da nucim da postavim, i da dozvolim sebi da budem lejdika i da dozvolim usluge.... il kako se to vec zove kad se pravis da ne znas da zamenis sifon na sudoperi pa on heroj stize u pomoc :roll: (opet banalan primer kao slikoviti opis)
Baš tako.
Najbolja drugarica je na sličan kalup iako možda ne u istom smislu. Ona je naučena da porodica leži na ženi, znači nikad se ne žali, sve preuzima na sebe, improvizuje i u normalnim okolnostima to joj teško ni ne pada.
Ali dobije jaku urinarnu infekciju, jaki bolovi, temperatura 40, dvoje male dece, mlađe staro svega par meseci. Muž... ništa, ne uzima slobodne dane, čak ne žuri da joj odnese urin do laboratorije, posle posla će, da ne zakasni na posao. Pitam je da li se ljutila ili tražila pomoć, kaže nije. Svi navikli da je svemoguća, njoj ispod časti da traži pomoć, onda, mislim se, ok.
Ni sad mi nije jasno šta očekuješ kad ne tražiš pomoć od najbližih, okreneš kuću naglavačke ako treba, meni je van pameti tu se snebivati, ali njoj je to naučeno, ne ume drugačije.

Poslednja izmena:
Baš tako.
Najbolja drugarica je na sličan kalup iako možda ne u istom smislu. Ona je naučena da porodica leži na ženi, znači nikad se ne žali, sve preuzima na sebe, improvizuje i u normalnim okolnostima to joj teško ni ne pada.
Ali dobije jaku urinarnu infekciju, jaki bolovi, temperatura 40, dvoje male dece, mlađe staro svega par meseci. Muž... ništa, ne uzima slobodne dane, čak ne žuri da joj odnese urin do laboratorije, posle posla će, da ne zakasni na posao. Pitam je da li se ljutila ili tražila pomoć. Kaže nije. Svi navikli da je svemoguća, njoj ispod časti da traži pomoć, onda, mislim se, ok.
Ni sad mi nije jasno šta očekuješ kad ne tražiš pomoć od najbližih, okreneš kuću naglavačke ako treba, meni je van pameti tu se snebivati, ali njoj je to naučeno, ne ume drugačije.

А шта раде њени родитељи? Што они не помогну макар око деце?

Ona se jako loše osećala tada, bila je jako povređena, ali mislim da nije ukapirala da je dosta toga i do nje, da je navikla ljude na taj režim. I kad joj se kaže, ona to tek delimično razume, jer ne može da menja.
Njoj je to bitna stavka, da je kuća na njoj. Primera radi, neshvatljivo joj je da neka žena u pižami pije kafu i razvlači se do podneva iako je ta žena u penziji, sama i nema obaveze, može da radi šta joj je volja. Aj što to radi, nego što u toj pižami otvara vrata i dočekuje... svoju decu.

Baš tako.
Ali dobije jaku urinarnu infekciju, jaki bolovi, temperatura 40, dvoje male dece, mlađe staro svega par meseci. Muž... ništa, ne uzima slobodne dane, čak ne žuri da joj odnese urin do laboratorije, posle posla će, da ne zakasni na posao. Pitam je da li se ljutila ili tražila pomoć, kaže nije. Svi navikli da je svemoguća, njoj ispod časti da traži pomoć, onda, mislim se, ok.

To je vec patrijahalno vaspitanje
Ovo moje je hebena emancipacija i feminizam onako jaci
Sta bre ti da mi nosis krevet u delovima kroz grad, imam ruke sama cu nisam invalid, ako mi zatrebas zvacu te, a ne zatrebas mi i ne zovem te
Boze kad se setim, iz tri dela sam ja krevet i dusek nosila od zelenjaka do dorcola u sred avgusta sama, a niko mi nije branio da sacekam j da dodje za dva dana pa zajedno, ili da platim gorivo nekome da mi preveze, ne metla je ugovorila sa prodavacicom da ce iz tri ture doci i odneti, prvo naslone, pa nosece daske i na kraju dusek....i tako za tri sata na plus 40 :rotf: Prodavacica se becila nikad nije videla takvu budalu
Kad sam ja to rekla j on se covek krstio levom nogom dal sam ja normalna, sta bre imam ruke aj mars :lol:
Sad kad vratim film stvarno sam idiot, tri dana posle toga nisam ramena mogla da pomerim :lol:

Eto cisto primer ludila, i i dalje se ponasam tako, aman promeni fazon

Poslednja izmena:
Па ја то исто радим.

Пре неки дан сам се мислила да ли да купим релакс фотељу која је била на додатном снижењу (као изложбени експонат) па се могла купити само таква, монтирана.

И ја мантрам како ћу да је унесем у нископодни па тако до куће.

Спречио ме само блам од уношења целе фотеље у бус, ништа друго.

- - - - - - - - - -

Жао ми је што немам теретни комби.

To je vec patrijahalno vaspitanje
Ovo moje je hebena emancipacija i feminizam onako jaci
Sta bre ti da mi nosis krevet u delovima kroz grad, imam ruke sama cu nisam invalid, ako mi zatrebas zvacu te, a ne zatrebas mi i ne zovem te
Boze kad se setim, iz tri dela sam ja krevet i dusek nosila od zelenjaka do dorcola u sred avgusta sama, a niko mi nije branio da sacekam j da dodje za dva dana pa zajedno, ili da platim gorivo nekome da mi preveze, ne metla je ugovorila sa prodavacicom da ce iz tri ture doci i odneti, prvo naslone, pa nosece daske i na kraju dusek....i tako za tri sata na plus 40 :rotf: Prodavacica se becila nikad nije videla takvu budalu
Kad sam ja to rekla j on se covek krstio levom nogom dal sam ja normalna, sta bre imam ruke aj mars :lol:
Sad kad vratim film stvarno sam idiot, tri dana posle toga nisam ramena mogla da pomerim :lol:

Eto cisto primer ludila, i i dalje se ponasam tako, aman promeni fazon

Jeste patrijahalno, ali jaka majka, jaka baba, to je deo njenog identiteta, da se podmeće gde treba i gde ne treba.
Ja distancu imam sa ljudima koji mi nisu bliski, ne volim pomoć i da se osetim dužnom, slabom. Tu idem bez problema sebi na štetu. Ali zato ovim drugima umem da sednem na kičmu. :lol:

Ona se jako loše osećala tada, bila je jako povređena, ali mislim da nije ukapirala da je dosta toga i do nje, da je navikla ljude na taj režim. I kad joj se kaže, ona to tek delimično razume, jer ne može da menja.
Njoj je to bitna stavka, da je kuća na njoj. Primera radi, neshvatljivo joj je da neka žena u pižami pije kafu i razvlači se do podneva iako je ta žena u penziji, sama i nema obaveze, može da radi šta joj je volja. Aj što to radi, nego što u toj pižami otvara vrata i dočekuje... svoju decu.
A vis kod mene je ja cu u svojoj kuci raditi sta ja ocu, i razvlacim se u pidzami kad ja ocu, ko se usudi da kaze nesto smotam ga u sarmu, ja radim sta ja ocu kad ja ocu jel jasno, to je moj stav a ti cik pisni
:lol:
Meni cak ni keva nije autoritet nikad bila niti ce, ja radim idem i ponasam se kako ja hocu, ako ti se ne dopada jjebe mi se
Ni jedno musko nikad nije moglo niti ce biti autoritet meni za bilo sta, al ne jurim ni ja da sam, ja ocu ravnopravnost u kuci, ja odo da kosim a ti za to vreme spremi rucak, pazi da neces cesati jaja, jel moze, i recimo tako smo jedan dan u sred leta u kg ja kosim napolju uziva u tome, a j secka lukac u kujinji, otvoreno sve vidi se spolja, prolazi komsinica i staje i krsti se, vice deco da vi niste pomesali uloge :rotf:
A meni je to normalno, to je podela posla, nigde ne pise da ja moram da kuvam a on kosi, ne ajde sta mi taj dan odgovara ajde tako, ako se slozimo sta tebe briga sta je "ispravno"

- - - - - - - - - -

Jeste patrijahalno, ali jaka majka, jaka baba, to je deo njenog identiteta, da se podmeće gde treba i gde ne treba.
Ja distancu imam sa ljudima koji mi nisu bliski, ne volim pomoć i da se osetim dužnom, slabom. Tu idem bez problema sebi na štetu. Ali zato ovim drugima umem da sednem na kičmu. :lol:

I te patrijahalne sto misle da ide sve na zenu, a i mi svojeglave sto mislimo da smo ravnopravne pa necemo pomoc prodjemo na kraju isto - uzjahano od strane nekoga
Ne valja nam to

- - - - - - - - - -

Па ја то исто радим.

Пре неки дан сам се мислила да ли да купим релакс фотељу која је била на додатном снижењу (као изложбени експонат) па се могла купити само таква, монтирана.

- - - - - - - - - -

Ima al je par soma din, imas kolko oces

Ja bih kupila i usla u gsp sa njom, sacekas niskopodni sa onim mestom za invalide i nema frke
A neka pametna bi zvala muza on da nosi, il druga sa autom...

Ima al je par soma din, imas kolko oces

Ja bih kupila i usla u gsp sa njom, sacekas niskopodni sa onim mestom za invalide i nema frke
A neka pametna bi zvala muza on da nosi, il druga sa autom...

Носили смо ми и заједно тешке терете, да не верујеш шта смо све вукли.

Сад је он мало сјебао кичму (дискус хернија пре две или три године, немам појма) и сад му на памет не пада да вукља.

- - - - - - - - - -

Okreni obrni dođe na isto. Čak i ja koja sedam na kičmu kad treba, budem negativac kad i dobijem ono što tražim. :lol:
Znači jedino da se bude ta bespomoćna dama, ona što baca maramicu i vrlo je odmerena, nežna i tako to.

Може и то да се одглуми, нема проблема.

Poslednja izmena od moderatora:
Па ја то исто радим.

- - - - - - - - - -

Mozda je bolje resenje da pogledas zute strane da li se neka preduzeca bave transportom proizvoda itd., ako vec firma koja prodaje namestaj to nije uradila sto je danas verovatno retkost.
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...tCsC7m303SHUt7uwoyEZ3w&bvm=bv.144224172,d.bGg

A ja ne mogu, meni sujeta ne da da ja glumim damu, recimo da dam da mi nosis torbu, jedino kad predje 20kg onda dajem jer ne mogu da dignem, ali sve ispod sama cu pali
A gresim kapiram, jer ce neka pametna da uvali torbicu od 3kg da joj frajer nosi a ona ce da cuva manikir na noktima, on ce da se oseti ko heroj pa da se paunise, i sve to posle da izravnaju u krevetu :lol:
Ja bih se osetila ponizenom da mi neko ponese torbu koju ja mogu da nosim, ne mogu da vam opisem taj ogavan osecaj koji dobijem, sta bre da mi poneses pa nisam invalid bre :fdlan:

A ja ne mogu, meni sujeta ne da da ja glumim damu, recimo da dam da mi nosis torbu, jedino kad predje 20kg onda dajem jer ne mogu da dignem, ali sve ispod sama cu pali
A gresim kapiram, jer ce neka pametna da uvali torbicu od 3kg da joj frajer nosi a ona ce da cuva manikir na noktima, on ce da se oseti ko heroj pa da se paunise, i sve to posle da izravnaju u krevetu :lol:
Ja bih se osetila ponizenom da mi neko ponese torbu koju ja mogu da nosim, ne mogu da vam opisem taj ogavan osecaj koji dobijem, sta bre da mi poneses pa nisam invalid bre :fdlan:

O bre Metlice, ne idi toliko u krajnost! I ja sam od tih samostalnih i "mogu ja sve" budala, ali sto sam starija sve manje se isticem u tom smislu, nauci te zivot...
I zasto bi bila ponizena i idiot ako ti neko ljubazno pomogne?

O bre Metlice, ne idi toliko u krajnost! I ja sam od tih samostalnih i "mogu ja sve" budala, ali sto sam starija sve manje se isticem u tom smislu, nauci te zivot...
I zasto bi bila ponizena i idiot ako ti neko ljubazno pomogne?

Ne znam al tako je, ne umem da objasnim, ali ospe dobijem od tih nekih ustaljenih dzentlmenskih poteza i damskih proserotina, kad treba ja zatrazim pomoc nije frka, al za tako neke gluposti mani me
Tipa da ti otvara vrata, samo zato sto imam vginu medju nogama on meni da otvara vrata i propusta me prvu, boze me sacuvaj to je momenat kad bih ga najradije smotala u sarmu koliko to mene vredja, odjjebi imam ruke aman isto ko i ti, uopste ne postoji ni jedan razuman razlog da mi otvaras vrata ili nosis kesu i sl primeri

Nisam pod vinklom kontam ja to :lol:

Ne znam al tako je, ne umem da objasnim, ali ospe dobijem od tih nekih ustaljenih dzentlmenskih poteza i damskih proserotina, kad treba ja zatrazim pomoc nije frka, al za tako neke gluposti mani me
Tipa da ti otvara vrata, samo zato sto imam vginu medju nogama on meni da otvara vrata i propusta me prvu, boze me sacuvaj to je momenat kad bih ga najradije smotala u sarmu koliko to mene vredja, odjjebi imam ruke aman isto ko i ti, uopste ne postoji ni jedan razuman razlog da mi otvaras vrata ili nosis kesu i sl primeri

Nisam pod vinklom kontam ja to :lol:

ma ok to za vrata i te predratne fore,ali bas da sama vukljas krevet kroz grad...stedi sebe malo,treba da sebi potrajes zdrava i citava....

Back