j.e.l.e.n.a.
Elita
- Poruka
- 15.184
Da li je vreme za ozbiljne promene
i odakle da počnem?
i odakle da počnem?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Читам нешто на другом пдф-у и чудом се чудим. Где живе ти људи, која су то размишљања, да те бог сачува.
...daj link da citam i ja nesto....
Mnogo sam bre svojeglava i zadrta u nekim stavovima i samo na svoju stetu
Treba menjam neke stavove koje su mi usadile od detinjstva dve najtvrdoglavije, najsvojeglavije i vrlo nezavisne zene, koje su najvaznije persone u mom zivotu, i kako sad to promeniti bem ti, a i same su platile visoku cenu zbog svojih stavova, i ja sam na dobrom putu da prodjem ko one po tom pitanju
Реци који су то ставови, забави ме мало.
Pa u mz odnosima, vrlo sam samostalna i svojeglava, pa su me danas dvoje grdili (j i drugarica) da tu jako gresim, da treba manje da se kurcim da mogu sve sama i da treba da izigravam malo damu u nevolji
Zeno ja idem dotle da ne dozvoljvam vrata da mi pridrzi, torbu ponese, popravi nesto, plati nesto, pokloni, a u pm popih grdnju danas da sam idiot koji onda navikne partnera pa on onda vidi budalu i zajase, oboje mi danas to rekose u glas, aman daj mu ga malo glumi budalu iskoriscavaj, jer ovako dobijas da ce te oni iskoristiti, ko vidi budalu da moze da se jase on ce da zajase
I u pravu su, ali tako sam ucena, ja sam dete samohranog roditelja i ako nesto zelis da uradis uradi sam, nemam naviku da mi neko radi nesto
A kazu muskima imponuje da se osete da su ti potrebni, pa makar i za trivijalnost da ti ponesu torbu, zasrafi sraf, mislim lupam primere....poenta je jasna valjda....
A ja cepam u krajnosti da ne dozvoljavam nista, pod parolom ja ruke imam noge takodje mozak itekako, necu da mi cinis nista
Гле, и ја имам те особине. Само што то мени не смета, лепше ми је да будем јака и способна него да изигравам млитавог идиота.
Al me ubedjuju da ce me samo korisriti, jer preterujem, mnogo dam a za uzvrat nisa ne trazim, i naviknes onda ljude da im se moze da te jasu
Znas i sama onu pricu i znas dokle je islo to moje, pre cu ja tebi da ucinim nego da dozvolim ti meni, i tacno je da najebes onda
Pa kad se to doda na tu izrazenu samostalnost u prakticnom smislu, imas karambol zeno
Ja se emotivno vezm to stoji i to se vidi kad je izbiljna veza, nemam problem da pokazem, ali prakticno vrlo sam samostalna i nezavisna i kazu da udara to na musku sujetu i ako vide to iskoristice
Banalan slikovit primer, neces da ti platim pice, oces ti da platis za oboje, jel tako, ok ajde onda placaj svaki put kad si se natrtila, i dodjes dotle da te iskoriste
Ja preterujem i iz samostalnosti stignem u fazi ovce za sisanje, ti se setro osecas bolje kad mi cinis nego kad ti cinim, ok aj onda izvoli cini mi ja cu cesam mooda
Neke granice treba da nucim da postavim, i da dozvolim sebi da budem lejdika i da dozvolim usluge.... il kako se to vec zove kad se pravis da ne znas da zamenis sifon na sudoperi pa on heroj stize u pomoc![]()
Ма на ЉиС-у неколико тема, стомак да те заболи од уврнутих ставова.
То за плаћање - плаћам своје, туђе не. Са те стране ме урођени џимрилук спречава да се прсим преко мере.
Мислим, збиља немам тај порив да чашћавам ако и та особа има буђелар.
Што се тиче обављања послова - шта умем урадићу сама, шта не умем - тражим помоћ.
Pa u mz odnosima, vrlo sam samostalna i svojeglava, pa su me danas dvoje grdili (j i drugarica) da tu jako gresim, da treba manje da se kurcim da mogu sve sama i da treba da izigravam malo damu u nevolji
Zeno ja idem dotle da ne dozvoljvam vrata da mi pridrzi, torbu ponese, popravi nesto, plati nesto, pokloni, a u pm popih grdnju danas da sam idiot koji onda navikne partnera pa on onda vidi budalu i zajase, oboje mi danas to rekose u glas, aman daj mu ga malo glumi budalu iskoriscavaj, jer ovako dobijas da ce te oni iskoristiti, ko vidi budalu da moze da se jase oni ce da zajasu
I u pravu su, ali tako sam ucena, ja sam dete samohranog roditelja i ako nesto zelis da uradis uradi sam, nemam naviku da mi neko radi nesto
A kazu muskima imponuje da se osete da su ti potrebni, pa makar i za trivijalnost da ti ponesu torbu, zasrafi sraf, mislim lupam primere....poenta je jasna valjda....
A ja cepam u krajnosti da ne dozvoljavam nista, pod parolom ja ruke imam noge takodje mozak itekako, necu da mi cinis nista
Pa ja idem u krajnost da cascavam ljude koji imaju mnogo vise od mene, uopste ja ne merim budjelare, idem u autodestrukciju sa tim tripom "neces ti meni nista ciniti pre cu ja tebi"
Tako me vasptali od malena hbg, kad god treba nesto skaci odma i odradi to nema da cekas na druge jer drugih nema....rasla sam pored samohranog roditelja.... ja sam gledala od malena mamu kako cepa drva na -20 sama svake zime, to je meni normalno ponasanje (bukvalno, ne karikiram primer)
A nije po nekim standardima, trebala je da trepne komsiji il nekom ko ju je muvao da joj taj iscepa a ona mu napravi gibanucu i kafu iz zahvalnosti
Ne brate uzmi sekiru cepaj ako ti treba se grejes, nema ko dugi
Pogresno izgleda, jer je autodestruktivno
Da trazim pomoc ako nesto ne znam naravno, ali realno to su retke situacije i ne mogu da pariraju po broju onih drugih - makni se sama cu nisam ni trazila pomoc ....ne sad kao ja se kurcim znam sve, taman posla, nego jednostavno u svakodnevnici koliko je situacija a da ne znas da ih resis, aj realno malo, nije kao da ces popravljati ves masinu svaki dan, ali zato peres sudove svaki dan.... opet banalan primer da slikovito objasnim
Pa ja idem u krajnost da cascavam ljude koji imaju mnogo vise od mene, uopste ja ne merim budjelare, idem u autodestrukciju sa tim tripom "neces ti meni nista ciniti pre cu ja tebi"
Tako me vasptali od malena hbg, kad god treba nesto skaci odma i odradi to nema da cekas na druge jer drugih nema....rasla sam pored samohranog roditelja.... ja sam gledala od malena mamu kako cepa drva na -20 sama svake zime, to je meni normalno ponasanje (bukvalno, ne karikiram primer)
A nije po nekim standardima, trebala je da trepne komsiji il nekom ko ju je muvao da joj taj iscepa a ona mu napravi gibanucu i kafu iz zahvalnosti
Ne brate uzmi sekiru cepaj ako ti treba se grejes, nema ko dugi
Pogresno izgleda, jer je autodestruktivno
Da trazim pomoc ako nesto ne znam naravno, ali realno to su retke situacije i ne mogu da pariraju po broju onih drugih - makni se sama cu nisam ni trazila pomoc ....ne sad kao ja se kurcim znam sve, taman posla, nego jednostavno u svakodnevnici koliko je situacija a da ne znas da ih resis, aj realno malo, nije kao da ces popravljati ves masinu svaki dan, ali zato peres sudove svaki dan.... opet banalan primer da slikovito objasnim
...ti moras na ozbiljno prevaspitavanje....i to onako temeljno....