- Poruka
- 63.764
Мени пристаје оно у чему се осећам добро, кад сам себи лепа лепа сам и осталима.
А и да нисам, баш ме брига...ја сам Рушка Јакић у души
А и да нисам, баш ме брига...ја сам Рушка Јакић у души

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Па свака част, девојкоImam 48 godina.

Hvala,ali vjeruj da nema na cemu.Па свака част, девојко![]()
Deca iz mešovitih brakova ne nasleđuju automatski nacionalni identitet oca, iako nasleđuju prezime.Kako će se dete osećati zavisi od samih roditelja, dinamike u njihovim odnosima, uticaja sredine i šire porodice.Možda mu je majka Srpkinja, možda je detinjstvo većinom proveo uz njenu rodbinu, babu i dedu, tamo imao drugare.A razmišljam kako već drugi slučaj u okolini imam da čisti Mađari sebe izdaju za veliko Srbe.
Juče se jednom porodila žena, dao sinu ime Dušan (nek je živ i zdrav) I hvali se sa sinom uz opasku "takvi smo mi Srbi"i pušta pesmu "Sini jarko sunce sa Kosova" na ozvučenje.
Majka Mađarica otac Bunjevac, ali žena Srpkinja.Deca iz mešovitih brakova ne nasleđuju automatski nacionalni identitet oca, iako nasleđuju prezime.Kako će se dete osećati zavisi od samih roditelja, dinamike u njihovim odnosima, uticaja sredine i šire porodice.Možda mu je majka Srpkinja, možda je detinjstvo većinom proveo uz njenu rodbinu, babu i dedu, tamo imao drugare.
Asimilacijom ostaje prezime u porodici a gubi se taj identitet. Tako je i sa našim ljudima u inostranstvu, max par generacija i više im nije bitno odakle su im preci došli.

Ima tema na porodici o tom čije prezime djete treba da nosi. Baš mi je zao sto ne znam vise o ovom da napisem tamo.Majka Mađarica otac Bunjevac, ali žena Srpkinja.
A onaj prvi slučaj oba roditelja Mađari a žena Srpkinja. Taj je i na Kosovo išao a sad je u žandarmeriji.
A znate da se kod Mađara nikad ne piše ime oca u dokumentima nego majke...nema tu možda jeste možda nije.
Ime majke se piše, čak i njeno devojačko prezime. Kao pomoć pri identifikaciji. Ali prezime se dobija po ocu. Svrha tog pisanja imena majke je da se razaznaju osobe istog imena i prezimena rođene istog dana. Takvih ima puno. Otac može da im bude isti, ali majka ne, jedino u slučaju ako su blizanci. Ali tada ne mogu da se upišu u matične knjige sa istim imenom.Majka Mađarica otac Bunjevac, ali žena Srpkinja.
A onaj prvi slučaj oba roditelja Mađari a žena Srpkinja. Taj je i na Kosovo išao a sad je u žandarmeriji.
A znate da se kod Mađara nikad ne piše ime oca u dokumentima nego majke...nema tu možda jeste možda nije.
Па и Словаци око мене. Већи су Срби од неких Срба тзв ”елите”.A razmišljam kako već drugi slučaj u okolini imam da čisti Mađari sebe izdaju za veliko Srbe.
Juče se jednom porodila žena, dao sinu ime Dušan (nek je živ i zdrav) I hvali se sa sinom uz opasku "takvi smo mi Srbi"i pušta pesmu "Sini jarko sunce sa Kosova" na ozvučenje.
Лепо причам да је свет женски и да је моћ наша, а онда дођу неке ”а отац, а отац?” верујући да тако штите жену ослобађајући је дела одговорности а заправо јој скидају део моћи.Потпуно исправно, мајка се зна![]()

Тако би требало бити.Nekako je normalno da te interesuje sudbina naroda među kojim živiš, jer je deliš sa njima, zajednička vam je. Ne može meni biti dobro ako je zemlji u kojoj živim loše.

Да. Никада нисам разумела жене које се диче тиме што немају другарице, које умисле да су друге жене љубоморне на њих... Ако неко може да ме разуме то је друга жена. Али нисам будала да ме ико користи за своје будалаштине.Pa i ja sebe smatram feminstkinjom, ali sa nekima koje se isto tako osećaju i nazivaju nemam mnogo zajedničkog.
Kolegi je otac hrvat, majka srpkinja, odrastao u srbiji.Poznajem i ja jednu osobu koja nije Srbin po nacionalnosti,ali se tako osjeca.Zivi u Srbiji i bas je patriota.Pri tom govori svoj jezik,zna ko je i sta je,ali se ipak osjeca kao Srbin.
Meni to bilo malo neobicno,ali valjda je to uticaj sredine.
U dokumentima poput rodnog lista ili u kompletnoj dokumentaciji gdje se trazi dodatni podatak?Ime majke se piše, čak i njeno devojačko prezime. Kao pomoć pri identifikaciji. Ali prezime se dobija po ocu. Svrha tog pisanja imena majke je da se razaznaju osobe istog imena i prezimena rođene istog dana. Takvih ima puno. Otac može da im bude isti, ali majka ne, jedino u slučaju ako su blizanci. Ali tada ne mogu da se upišu u matične knjige sa istim imenom.
Tako da po imenu osobe, datumu rođenja i devojačkom imenu majke može bolje da se identifikuje osoba nego ako upišu samo ime oca.