Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokrivam se ušima...izgleda sam manjina.
Valjda se o ukusima ne treba raspravljati.
A ovih dana sam po bolnicama sa majkom i posmatrajući stičem utisak da nam stavove formiraju mladi koji su njeni fanovi i koji imaju drugačije prioritete. O stručnosti ne bi, ima ih savesnih i posvećenih, ali imam utisak da će za dvadesetak godina biti, kad odeš kod lekara, ako ne znaju šta ti je, evo može jedna mala eutanazija za vas...
Meni dijete cuva ljekar. Nema posao, ceka neku odluku ministarstva, ne moze da uzme specijalizaciju koju zeli. Dobar student. Jer nas cilj je da se nasi ljekari zaposle po svabijama i da popunimo njihove potrebe a nama neka ostane ko nema kapital da plati kartu.
Al zato nas narod kuka na izdvajanje za zdravstvo. Dajte mi moje pare da uplatim privatno. E pa, juce koleginica jedan vrlo kratak pregled kod privatnika platila 12.000 a dijagnoza, 'ne znam zaista, pokusajte kod ovoga, mozda oni otkriju vise'.

Ja sedim u domu zdravlja. Imala sam zakazano u 11h. Sat vremena kasnije i dalje nisam prozvana.
a to što se zakazuje, to je formalnost, i dalje prozivaju po tome ko je kad predao knjižicu, odn, javio se na šalter sa uputom
msm tako je moje iskustvo kad sam išla sama il detetom kod specijaliste i kod pedijatra do pre godinu i malo jače
jedino kod lekara opšte prakse kad sam za muža uzimala upute e jedino tad su poštovaki termine
inače ni meni taj buskopan ništa nije delovao, a davali su mi ga protiv menstrualnih bolova, čak mi na porođaju sestra dala inekciju buskopana, jer joj bilo čudno što imam bolove a beba visoko :dontunderstand: ne moram da npominjem da je džabe trošila inekciju.

Meni dijete cuva ljekar. Nema posao, ceka neku odluku ministarstva, ne moze da uzme specijalizaciju koju zeli. Dobar student. Jer nas cilj je da se nasi ljekari zaposle po svabijama i da popunimo njihove potrebe a nama neka ostane ko nema kapital da plati kartu.
Al zato nas narod kuka na izdvajanje za zdravstvo. Dajte mi moje pare da uplatim privatno. E pa, juce koleginica jedan vrlo kratak pregled kod privatnika platila 12.000 a dijagnoza, 'ne znam zaista, pokusajte kod ovoga, mozda oni otkriju vise'.
Одлазак медицинских сестара је уговорен још кад је Томица Милосављевић био министар. Легално, преко бироа.
Одлазак лекара је компликованији али далеко од неизводљивог.
За то време, сви министри здравља, до покојног Зорана Станковића не врше систематизацију, да виде колико кадра фали и где, јер није ни важно.
Онда је он извршио систематизацију и први пут позапошљавао људе у оквиру области у којима постоји озбиљан дефицит кадра.
После њега, има запошљавања.
Центар у ком ја радим, тренутно има расписан конкурс за пулмолога, свуда редом, и нико се не јавља.
Јер нема пулмолога.
Али у чему је цака?
Специјалности нису занављане према потребама него имаш ескалацију профитабилних грана (нпр. гинекологија, пластика), а стравичан дефицит тешких или непрофитабилних.
Е, то није смело да се деси.
Плус монополи у одређеним гранама. Да само Пера, Мика и Жика зарађују. Билиони њима, а народ нека цркава јер они не постижу јер их је само два и по.

Иначе, те жеље, ко би се чиме бавио, оне су нереалне. То могу да изгурају само они са много среће или јаким леђима. Тако је свуда.
Па у Немачкој имаш јавну тајну да се престижне специјализације често чувају за Немце. Дошљацима рестлови. Или опет фактор јаке среће.
И опет, потребе. Једно су жеље, друго су потребе.

У приватном здравству има свега.
Али факат је да има и супер стручних људи.
Кад идеш приватно, прво се распиташ код релевантних људи коме да се обратиш.

Jel može to privatno sa anestezijom? :sad2:
Moze al nemoj da bacas pare, ne boli nista, problem je sto je gadno neprijatno i tera na povracanje, ali nije bolno
Daju ti lokalno lidokain gel da malo umrtve grlo i smanje refleks za povracanje, ali svakako se oseca gadjenje i bude blagog povracanja
Bola nema
Moj ti je savet, iz iskustva, ako mozes privatno da platis, bolje rade pazljivije neznije i manja je muka.
A da placas opstu anesteziju, plus da organizam bacas u to stanje opste anestezije, po meni licno je bespotrebno za ovu intervenciju....ali ti kako hoces, dogovori sa dr sta ti je bolje

Moze al nemoj da bacas pare, ne boli nista, problem je sto je gadno neprijatno i tera na povracanje, ali nije bolno
Daju ti lokalno lidokain gel da malo umrtve grlo i smanje refleks za povracanje, ali svakako se oseca gadjenje i bude blagog povracanja
Bola nema
Moj ti je savet, iz iskustva, ako mozes privatno da platis, bolje rade pazljivije neznije i manja je muka.
A da placas opstu anesteziju, plus da organizam bacas u to stanje opste anestezije, po meni licno je bespotrebno za ovu intervenciju....ali ti kako hoces, dogovori sa dr sta ti je bolje
desi bratejebote :zag:

Mene je tako boleo kad sam imala heliko
Rekao mi je izabrani lekar da prvo uradim test na heliko. To ću uraditi ovih dana, sutra prekosutra. Pa kada vidimo taj rezultat, onda da vidimo šta dalje. Danas sam bez tegoba, uopšte me nije bolelo. Valjda neće boleti ni noćas.
Bola nema
Ako bude bilo potrebno, ići ću sigurno privatno. Jer mi je rekao doktor, da od kada on radi, a to je oko dve godine, nije video ni jedan termin za gastroenterologa. Kaže da svi idu privatno, jer termina jednostavno nema.

Rekao mi je izabrani lekar da prvo uradim test na heliko. To ću uraditi ovih dana, sutra prekosutra. Pa kada vidimo taj rezultat, onda da vidimo šta dalje. Danas sam bez tegoba, uopšte me nije bolelo. Valjda neće boleti ni noćas.

Ako bude bilo potrebno, ići ću sigurno privatno. Jer mi je rekao doktor, da od kada on radi, a to je oko dve godine, nije video ni jedan termin za gastroenterologa. Kaže da svi idu privatno, jer termina jednostavno nema.
Nema da... Bilo tako i ranije...znaci sad je isto

Za heliko test naglasi u laboratoriji da vec pijes nexium i sve sto pijes od terapija, da procene kojom metodom da te testiraju...verovatno ce zbog nexiuma izabrati iz krvi, ali videce vec....
To uradi sto pre, da bi znala na cemu si

A jesi dobila termin kod gastroenterologa za pregled?

Nema da... Bilo tako i ranije...znaci sad je isto

Za heliko test naglasi u laboratoriji da vec pijes nexium i sve sto pijes od terapija, da procene kojom metodom da te testiraju...verovatno ce zbog nexiuma izabrati iz krvi, ali videce vec....
To uradi sto pre, da bi znala na cemu si

A jesi dobila termin kod gastroenterologa za pregled?
Gde da dobijem termin, kada mi je rekao da moram ići privatno. Ali da nema potrebe da idem dok mi ne bude gotov test na heliko. I rekao mi je da radim iz stolice, najpouzdaniji je. Posle gastroskopije, naravno.

1000001235.jpg

Gde da dobijem termin, kada mi je rekao da moram ići privatno. Ali da nema potrebe da idem dok mi ne bude gotov test na heliko. I rekao mi je da radim iz stolice, najpouzdaniji je. Posle gastroskopije, naravno.
I krv je ok isto....sta ti lakse....samo nemoj izdisajni jer vec pijes lekove pa ce biti problem
ja sam iz krvi i preko gastroskopije....

A mislila sam da ce ti dati za pregled kod gastro....a za bas gastroskopiju da nema termina
Znaci ni za gastro pregled nema ....stara prica....

Ne smem da pisem kakve mi ideje daju ovakve situacije u zdravstvu....oce hapse :lol: ...cutacu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back