Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E,na kakvim sam ja sve mitinzima,koncertima i slicnim manifestacijama bila...😂
Kad bi se po tome gledalo...
Kad se sjetim da je dolazak nekakvog Zirinovskog,Seseljevog jarana bio dogadjaj dana.😂😂😂
Naravno,bitan je bio izlazak i drugi ljudi,povod je moglo biti bilo sta.
Пусти, тај Жириновски је све погодио.
Сад мало-мало пусте неки његов говор од пре 100 година кад је предвидео догађаје. :lol:
Исто тако пре 100 година је написао књигу "Последњи скок на југ" у коме описује рат Русије и Турске за, како он каже, Константинопољ и преузимање Аја Софије.
У светлу данашњих догађаја, тотално реалан сценарио. :mrgreen:

Gde je @Metla na vestici da je pitam šta da popijem da prestane da me boli želudac.
Juče ujutru sam primila injekciju buskopana i dali mi da izgrickam famotidin. Bolovi prestali tek posle podne. I noćas i danas do pre sat vremena sam bila dobro, sada me boli opet. Popila buskopan, kao da nisam.
Postoji li uopšte lek protiv bolova u želucu? :(
Прво, зашто те боли желудац?
Иначе те боли или сад нешто, одједном?
Осим болова, још неке тегобе?

Сад мало-мало пусте неки његов говор од пре 100 година кад је предвидео догађаје. :lol:
Исто тако пре 100 година је написао књигу "Последњи скок на југ" у коме описује рат Русије и Турске за, како он каже, Константинопољ и преузимање Аја Софије.
Stvarno?🙂
Moram onda prouciti njegov lik i djelo.😂

Gde je @Metla na vestici da je pitam šta da popijem da prestane da me boli želudac.
Juče ujutru sam primila injekciju buskopana i dali mi da izgrickam famotidin. Bolovi prestali tek posle podne. I noćas i danas do pre sat vremena sam bila dobro, sada me boli opet. Popila buskopan, kao da nisam.
Postoji li uopšte lek protiv bolova u želucu? :(
Famotidin je ok ali jaci je nexium ili neki drugi iz ipp grupe
Ja lico kao veteran sa gastritisom najvise volim nexium jer mi najbolje radi da smiri kiselinu
Njega popijes jednu ujutru, jednu uvece, od po 20mg i bice ti bolje
On ne utice na druge lekove ako uzimas neke redovne terapije
Ovo
Screenshot_20240902-200147.png

A preko dana kad bas krene neka kiselina ili mucnina dobro dodje da posisas neki antacid, ja naivise volim gaviskon
(Pazi samo ako uzimas neku redovnu terapiju da ne sisas u isto vreme neki antacid sa tom nekom terapijom, jer antacidi uticu na apsorpciju raznih lekova)
Ovo
Screenshot_20240902-200115.png

Stvarno?🙂
Moram onda prouciti njegov lik i djelo.😂
Да, рат у Украјини, рат на Блиском Истоку- предвидео, чак рекао да ће Украјина бити мачији кашаљ уа БИ.
Рекао је ни да избора у УСА неће бити ове године.
Има снимака на Телеграму.

Он је био неки руски Шешељ.
Само не знам да ли је као Шешељуга имао задатак да нормалним Србима огади национализам или је ипак радио за своју државу и народ.

Да, рат у Украјини, рат на Блиском Истоку- предвидео, чак рекао да ће Украјина бити мачији кашаљ уа БИ.
Рекао је ни да избора у УСА неће бити ове године.
Има снимака на Телеграму.

Он је био неки руски Шешељ.
Само не знам да ли је као Шешељуга имао задатак да нормалним Србима огади национализам или је ипак радио за своју државу и народ.
Eh,da smo ga bar slusali sta je pricao prije trideset godina.😀
Tako i Marge nek baci uvo sta prica JK moze biti i nesto korisno za buducnost,ko zna.😀

Isto je Lazanski imao dobra geopolitička predviđanja, a Kesić mu se smejao.

Прво, зашто те боли желудац?
Иначе те боли или сад нешто, одједном?
Осим болова, још неке тегобе?
Ne boli me inače, juče me prvi put zaboleo. Pa danas posle podne.
Osim bolova, nemam drugih tegoba. Nemam mučnine, gorušicu, ne povraćam, nemam proliv.
Opet sam bila u hitnoj. Dao mi je opet injekciju buskopana, ali je rekao da mi od njega neće biti bolje. :lol: Da uradim test na helikobakteriju i uz abdomena, i da verovatno imam gastritis.

Famotidin je ok ali jaci je nexium ili neki drugi iz ipp grupe
Ja lico kao veteran sa gastritisom najvise volim nexium jer mi najbolje radi da smiri kiselinu
Njega popijes jednu ujutru, jednu uvece, od po 20mg i bice ti bolje
On ne utice na druge lekove ako uzimas neke redovne terapije
Ovo
Pogledajte prilog 1602984

A preko dana kad bas krene neka kiselina ili mucnina dobro dodje da posisas neki antacid, ja naivise volim gaviskon
(Pazi samo ako uzimas neku redovnu terapiju da ne sisas u isto vreme neki antacid sa tom nekom terapijom, jer antacidi uticu na apsorpciju raznih lekova)
Ovo
Pogledajte prilog 1602983
Taj nexium mi je juče dr prepisao. Njega pijem.
Nemam ja uopšte mučnine, mene samo divljački boli želudac.
Ja ga pitam večeras jel postoji nešto da prestanu bolovi, on kaže da ne postoji. Kaže, prestaće od nexium. Ali meni ne prestaje. Boli nenormalno, kao kada krene kamen u bubregu.

Osim bolova, nemam drugih tegoba. Nemam mučnine, gorušicu, ne povraćam, nemam proliv.
Opet sam bila u hitnoj. Dao mi je opet injekciju buskopana, ali je rekao da mi od njega neće biti bolje. :lol: Da uradim test na helikobakteriju i uz abdomena, i da verovatno imam gastritis.
Mozda si samo pojela nesto sto ti skodi.

Mene je znao jako bojeti zeludac,kao da me nesto stisne i ne pusta i cak ostanem bez daha,kao reakcija na neku hranu koja mi smeta.
Ali nije dugo trajalo.
Da li si pila kakve lijekove mozda?

Taj nexium mi je juče dr prepisao. Njega pijem.
Nemam ja uopšte mučnine, mene samo divljački boli želudac.
Ja ga pitam večeras jel postoji nešto da prestanu bolovi, on kaže da ne postoji. Kaže, prestaće od nexium. Ali meni ne prestaje. Boli nenormalno, kao kada krene kamen u bubregu.
A koja ti je dijagnoza?
Mora da mu das vremena, nece od prve tablete....treba mu par dana redovnog uzimanja
Ako ti je dijagniza gastritis moras mu dati vremena, to ide sporije....i moras da menjas i ishranu
Ima razlike da li je gastritis od h. pylori, ili je na nervnoj bazi, ili je ostecenje od neke druge terapije.... Od toga zavisi i duzina lecenja....

Eh,da smo ga bar slusali sta je pricao prije trideset godina.😀
Tako i Marge nek baci uvo sta prica JK moze biti i nesto korisno za buducnost,ko zna.😀
Pokrivam se ušima...izgleda sam manjina.
Valjda se o ukusima ne treba raspravljati.
A ovih dana sam po bolnicama sa majkom i posmatrajući stičem utisak da nam stavove formiraju mladi koji su njeni fanovi i koji imaju drugačije prioritete. O stručnosti ne bi, ima ih savesnih i posvećenih, ali imam utisak da će za dvadesetak godina biti, kad odeš kod lekara, ako ne znaju šta ti je, evo može jedna mala eutanazija za vas...

A ovih dana sam po bolnicama sa majkom i posmatrajući stičem utisak da nam stavove formiraju mladi koji su njeni fanovi i koji imaju drugačije prioritete. O stručnosti ne bi, ima ih savesnih i posvećenih, ali imam utisak da će za dvadesetak godina biti, kad odeš kod lekara, ako ne znaju šta ti je, evo može jedna mala eutanazija za vas...
Nije ni smetala dok se nije prodala. Ne slušam ne pratim svejedno mi je bilo. Sad mi je mučno jer je "uticajna" mnogo ljudi je prati . Djece u stvari. Prodaj se i uspeh kreće. Ko je nju pazario znao je šta radi.

Ne zameram ja njoj. Zameram sistemu koji sve to organizuje.
Mnogo se ljudi prodalo tipa Bore čorbe, Radoslav Milenković (fantastičan reditelj i glumac) sa opasnim stavovima.
Nekako mi se čini da su uplašeni, da im je zaprećeno ili da su uslovljeni nečim velikim.
Prosto mi neverovatno da neke svoje stavove samo odjednom okrenu.

A koja ti je dijagnoza?
Mora da mu das vremena, nece od prve tablete....treba mu par dana redovnog uzimanja
Ako ti je dijagniza gastritis moras mu dati vremena, to ide sporije....i moras da menjas i ishranu
Ima razlike da li je gastritis od h. pylori, ili je na nervnoj bazi, ili je ostecenje od neke druge terapije.... Od toga zavisi i duzina lecenja....
Ne znam dijagnozu, tek ću da krenem sa ispitivanjima. Danas u 11h imam zakazano kod izabranog lekara, pa gde me ona uputi, tamo ću ići.
Nemam oštećenje od druge terapije, ja ne pijem druge lekove sem hormona štitne žlezde.

pa nije bitno dal si manjina, valjda je stav vazan, pa i da si jedina
recimo ja delim tvoju iznenadjenost i tok misli i takodje bih se zapitala ko su uistinu ti ljudi koje sam percipirala blizim il daljnim prijateljima
a vreme se ubrzalo i jednostavno polarizacije su jasnije uocljive i evidentan je taj fenomem da ljudi ne prepoznaju i svoju najblizu okolinu na nacin na koji su ih dozivljavali pa i decenijama
mnoga se vrata zatvaraju, nova otvaraju i sve to ide znacajno brze nego ikad do sad

Ne zameram ja njoj. Zameram sistemu koji sve to organizuje.
Mnogo se ljudi prodalo tipa Bore čorbe, Radoslav Milenković (fantastičan reditelj i glumac) sa opasnim stavovima.
Nekako mi se čini da su uplašeni, da im je zaprećeno ili da su uslovljeni nečim velikim.
Prosto mi neverovatno da neke svoje stavove samo odjednom okrenu.
Neke su velike stvari u pitanju dok su poništili onu drugi,ni ime ne mogu da joj napisem i guraju ovu.
Nisam zainteresovana ni za jednu ali ne može da se ne primjeti . Nekako mi se cini možda slute kraj pa udaraju na sve strane .

Ne znam dijagnozu, tek ću da krenem sa ispitivanjima. Danas u 11h imam zakazano kod izabranog lekara, pa gde me ona uputi, tamo ću ići.
Nemam oštećenje od druge terapije, ja ne pijem druge lekove sem hormona štitne žlezde.
Aha ok
Nista kod gastroenterologa pa da vidis.... Radice ti sigirno test na h.pylori i mozda gastroskopiju ako proceni da treba
Iskreno, koliko god da je gadna, gastroskopija ti je najbolji nacin da se utvrdi sta je, izuzimam skener
Em pogledaju "direktan prenos" desavanje u zelucu :lol: , em uzmu uzorak i za cas se vidi sta je
Da je gadna, jeste, jako, ali hbg vredi

Ranije se na nju cekalo mesecima, sad ne znam kako je, ja sam morala preko veze i privatno u to vreme.... Sad ces videti kako je sad u sistemu, da li se ceka puno ili ne. Ako se i dalje puno ceka vidi da platis privatno, da se ne mucis mesecima cekajuci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back