Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ok
Svako kako misli da treba
U svakom slucaju uvek se nosi poklon
Nekad su kupovali za kucu
A danas kad pretezno vec zive zajedno sukudo je kupovati uredjaje koje vec imaju
Poenta je odneti nesto da im se olaksa taj neki zajednicki zivot i pocetak
Pa kad odes i na babine, odmeses nesto, na rodjus isto, na slavu isto
Stvar je bontona
Јесте, наравно да треба однети, нервира ме та обавезна сума. Неко живи врло скромно и не може да се мери са онима којима ништа није скупо.

Ако имаш малу плату онда нема оног 'колико треба' него колико може. Врло је безобразно одређивати суму.
Mislim da niko ne određuje sumu gostima koju moraju doneti, već svako prema svojim mogucnostima. Nije obavezno prisustvovati, ja nisam išla na neke svadbe u familiji, jer kad sam povukla crtu shvatila sam da to predstavlja jako veliki trošak za nas u tom trenutku. Kasnije sam otišla čestitala, odnela poklon i sve ok.

Mam ne pricam sad o soc slucajevima i sirotinji
Govorim o nama koji radimo i zivimo i mozemo priustiti ponekad i izlazak i neki vikend jednom u par meseci, odlazak bilo gde, kupovinu necega za sebe bez da se uvalimo u govna i kredit na 10 godina
Не мораш бити социјални случај да би ценио сваки динар.

И онда ти тај каже - нема везе, дођи и без пара.
Naravno i ja ne odem jer odbijem. Ne zove me stranac već osoba koju poznajem dugi niz godina ili rođak i vrlo lako mogu da se izvinim jer takav odnos imamo. Niko se ne oseća jadno ili loše zbog nedolaska. Bude mi žao jer nisam bila na takvom lepom događaju koje nemamo često ali bože moj, nek su živi i zdravi, biće prilike.

Nikad nisam čula da se određuje koliku vrednost poklon mora da ima. Bliža familija zna sve o mladencima pa se prema tome i odnosi. Mene su pitali šta mi treba i ja sam rekla znajući koliko ko može da potroši a da ne gladuje dva meseca i svadbu smo imali u mom stanu. Bilo veselo i niko se nije osećao zapostavljen.

Sem jadnih komšija. :mrgreen:

Колегиничин син се жени, каже да у оним ресторанима на Зрењанинском путу нема менија испод 50 еура по особи. У то је укључена музика, декорација, торта.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back