Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko od vas zna koliko dugo traje povraćaj pdv - a za kupovinu stana? Za koliko vremena država vrati te pare?
Ako imate nekog ko je skoro kupovao stan i imao pravo na povrat pdv - a, molim vas pitajte za koliko je vremena dobio pare. Važno mi je.
Nije mi baš najjasnije jer je sin pre pola godine kupio stan kao prvu nekretninu i predao zahtev za povraćaj PDV (i stvari to je uradio notar). Stan je platio u kešu a taj iznos koji mu se odbija će se zaračunati kad stigne rešenje za plaćanje poreza pa neće platiti 90000 porez na kupovinu, nego nešto sitno. Ako pričamo o istoj stvari.
Tako je bilo pre par godina kad smo kupovali svekrvi stan.

Mi se budimo u 4 ujutru svi, poslednjih nedelju dana. Na 500 m od naše kuće je pruga, i izgleda da je neki idiot počeo da vozi vozove pa kad prolazi u 4 noću, redovno legne na sirenu na 30 sekundi. Posle ko zaspi, zaspao je. Ne znam kako je tako akustično, ali mislim da počne da svira ranije nego što bi trebalo, valjda ga to zabavlja.

Nije mi baš najjasnije jer je sin pre pola godine kupio stan kao prvu nekretninu i predao zahtev za povraćaj PDV (i stvari to je uradio notar). Stan je platio u kešu a taj iznos koji mu se odbija će se zaračunati kad stigne rešenje za plaćanje poreza pa neće platiti 90000 porez na kupovinu, nego nešto sitno. Ako pričamo o istoj stvari.
Tako je bilo pre par godina kad smo kupovali svekrvi stan.
Ne znam da li pričamo o istoj stvari.
Povrat PDV važi za kupovinu stana u novogradnji. Ako nije novogradnja, onda se PDV ni ne plaća, pa nema povrata.

Него, не испричах вам, моје дете јуче купи сликарско платно и стане да погледа неке играчке, спусти кесу поред ногу и кад је кренула кесе нема.
Дошла нервозна, љута, ја кажем што се нервираш, идемо сада да купимо ново, 250 динара оно мало кошта...али замисли фацу и разочарење лопова кад види због чега је ризиковао да буде ухваћен :rotf:

Ja se nekoliko poslednjih puta farbam u svijetlo braon, to se vodi kao tamno plava na kutiji.
Loreal i Syoss farba su nemocne protiv sijedih.
Vec nakon dva pranja krecu da se bjelasaju, sada su vec sijede na zulufima skroz ogoljene
I meni je vise dosadilo farbanje.Ne prodje ni deset dana,a vec se vide sijede.Isto koristim lorealove farbe.
Inace imam crnu kosu i ne mogu sebe zamisliti kao plavusu.Postoji li ikakvo rjesenje,da se bar poveca razmak izmedju dva farbanja?

Значи, да од мене зависе, сви маникири, педикири, козметичари и фризери би цркли од глади.
I od mene.
Frizeru odem dva,tri puta godisnje,kod kozmeticara nisam bila nikad,pedikir i manikir par puta u zivotu.
Na depilaciju sam krenula u poslednje vrijeme i to jeste nesto sto je lakse da drugi odradi nego ti sam.
Mada,ne mogu reci da ne bih voljela ici tamo cesce.Nekad nije ni novac problem,nego vrijeme i navika.Mrzim ta zakazivanja,cekanja itd.
Meni kad dodje da hoću npr.da se šišam,hoću sad i odmah,a ne tu da mi zakazuje i gnjavi.

I meni je vise dosadilo farbanje.Ne prodje ni deset dana,a vec se vide sijede.Isto koristim lorealove farbe.
Inace imam crnu kosu i ne mogu sebe zamisliti kao plavusu.Postoji li ikakvo rjesenje,da se bar poveca razmak izmedju dva farbanja?
Ko zeli crno, ne vidim resenje. Loreal je slabasan, mozda neke trajnije farbe. To frizeri mozda preporuce.
Ja inace nosim pramenove i to usareni kosu, sijede ne budu upadljive.

Screenshot_2024-03-26-12-15-36-012_com.facebook.orca-edit_copy_407x310.jpg

Trenuci u kojima fizički boli što moj tata nije živ. Nebitno je ko je sagovornik, bitno je to što Dušan radi ono što je oduvek želeo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back