Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosta ljudi nije izaslo zbog prljave kampanje, koalicije bez ideologije.
Ljudi vide da republika nikoga ne zanima, drzava ide bas tamo gdje su rekli da treba. Samo ih je beograd zanimao
Доста људи није изашло из чисте лењости или још горе - тоталне незаинтересованости. Дакле, немају право ни да се буне уколико им се резултат не свиђа.
Једноставно се не рачунају.
Што се крштенице тиче, нико нема право да одређује границу здравог разума и право старијих од 65 да кажу шта имају. Многи председници у свету имају много више година, узгред речено.

Доста људи није изашло из чисте лењости или још горе - тоталне незаинтересованости. Дакле, немају право ни да се буне уколико им се резултат не свиђа.
Једноставно се не рачунају.
Што се крштенице тиче, нико нема право да одређује границу здравог разума и право старијих од 65 да кажу шта имају. Многи председници у свету имају много више година, узгред речено.
Vidim da je dosta mladih takvo, mladi rodjak koji je prijavljen kod mene (mozda mu je neko i fotkao listic kao fantomski) opusteno kaze kako ne namjerava da glasa. A drustvo, kolege? Ma ne, niko.

Vidim da je dosta mladih takvo, mladi rodjak koji je prijavljen kod mene (mozda mu je neko i fotkao listic kao fantomski) opusteno kaze kako ne namjerava da glasa. A drustvo, kolege? Ma ne, niko.
Одабрали су пасиван став а после матори криви што излазе. Излазићу док не цркнем, ето.

Kaze koleginica juce gleda brnabu i place, place od besa, kaze iako sam znala da ce da nameste pobedu opet brate neko zrno nade sam imala da mozda ovaj put uspe, i ne vredi, je li moguce da cu ceo svoj zivot da provedem boreci sa ovom drzavom?
i place zena

I sta sad
da li da se bezi, sta da se radi, nemam volje bre ni mladosti ni snage vise da se potucam po svetu, treba mi mir, a mir ovde ne postoji
Sta sad na sve skole i radno vreme da upisujem jos i nemacki? Pa kad da stignem. Evo ja ne znam majke mi ne znam vise sta da se radi

Ima svega, koristi, nacionalizma, idelopoklonstva, uverenja ali najvise je ipak do nerazumnih shvatanja.
Ljudi moraju da porazmisle cime sebi boje dane.
Primetila sam jos pre par godina da su se omasovile teorije zavere, ljudi su poceli da veruju u neverovatne stvari, da citaju neverovatnu literaturu, dobili su veliki prostor u medijima, posebno na socijalnim mrezama i ja stvarno mislim da je odredjeni procenat ljudi na granici da odlepi.
Tome je moralo da se stane na put i da se atmosfera u drustvu "pritegne" a ne da se kikocemo kada nas teraju u Milano u soping dok se u Bergamu umire.

I da se stvari isteruju na cistac, zasto imamo toliko autobusa iz Srpske, to nije u redu. Beograd ne ide u Banja Luku da odlucuje o gradonacelniku iste. Prosto je nekorektno cak i da nije namestaljka, nije lepo.
Sada postoji ta omadjijana masa na internetu koja ce da napadne svakog ko kaze hajde da sabiramo dva i dva. Neko omadjijan, neko iz koristi. Rezultat, skolovan i mlad svet izbegava da se prlja. Rade za strane kompanije a tolerisu zemlju cija dokumenta imaju i verovatno im je muka.
Mada kod mene su juce redovi za glasanje bili ogrooomni.

Najgore je sto smo izdali roditelje iz Ribnikara. Rekla bih da smo se prema njima poneli kao stoka ali necu da vredjam krave.
Medjutim, progutali smo kosku da je tu decu ubio americki projekat a ne sin bivseg pomocnika ministra i vestaka narko bosa. Oboje SNS-ovci.
Valjda nam je logicnija prica o projektima iluminata od jednostavnog objasnjenja.
Jos mu strica dva meseca od streljanja dece stavismo da bude urednik RTS-a pa mu ti roditelji jos i platu daju.

Kazem, ne zelim krave da vredjam.

Kaze koleginica juce gleda brnabu i place, place od besa, kaze iako sam znala da ce da nameste pobedu opet brate neko zrno nade sam imala da mozda ovaj put uspe, i ne vredi, je li moguce da cu ceo svoj zivot da provedem boreci sa ovom drzavom?
i place zena

I sta sad
da li da se bezi, sta da se radi, nemam volje bre ni mladosti ni snage vise da se potucam po svetu, treba mi mir, a mir ovde ne postoji
Sta sad na sve skole i radno vreme da upisujem jos i nemacki? Pa kad da stignem. Evo ja ne znam majke mi ne znam vise sta da se radi

Iskreno i ja sam nocas plakala.
Bila sam uverena da cemo dobiti Beograd. Tracak nade.

Sedela sam uz radijator i tresla se od zime. Mislim da sam imala neki blazi nervni slom.

Ja sam noćas po prvi put u svom životu razmišljala dal bih umela da budem šnajderka tamo negde u tri pm. Ili da čistim stanove, ulice, a mašine prodam i kupim kartu u jednom pravcu. Ali gde ću, nemam nikog, a ovde da ostavimo dom. Zato decu da iškolujemo i pošaljemo u svet, mladi su, snaći će se. I to je tako beskrajno i neopisivo tužno.

Iskreno i ja sam nocas plakala.
Bila sam uverena da cemo dobiti Beograd. Tracak nade.

Sedela sam uz radijator i tresla se od zime. Mislim da sam imala neki blazi nervni slom.
Ja nisam, znala sam da ce da uzmu jer imam info iznutra, planirano je bilo. Jbg 12 milijardi e treba se opere za expo 27, pa ko da da vlast

Ali to sto nisam olakala ne umanjuje cinjenicu da mi je muka, od svega, i samo bes osecam prema svemu. 36 god mucenja, seci usi krpi dupe, dokle bre!

Ima sad protest u 6 kod skupstine
Ja cu da svratim, ali znam da necemo uraditi nista....

Mislim da je ova drzava brod koji tone, i da je suludo sto pokusavamo kofama da vadimo vodu
Mislim da je jedina sansa da se napusti brod, ili da ostanemo i potonemo.... evo ne znam

Ja sam noćas po prvi put u svom životu razmišljala dal bih umela da budem šnajderka tamo negde u tri pm. Ili da čistim stanove, ulice, a mašine prodam i kupim kartu u jednom pravcu. Ali gde ću, nemam nikog, a ovde da ostavimo dom. Zato decu da iškolujemo i pošaljemo u svet, mladi su, snaći će se. I to je tako beskrajno i neopisivo tužno.
Mozes, samo ako imas muda, ti i muz zajedno. Ali jbg umorni smo, i sasvim je prirodno i da ti se to ne radi sad vise....
Sve zavisi kako se organizujete
A decu svakako posle srednje sut u dupe napolje, placi al ih teraj

• Voli
Reactions: Red
Ja nisam, znala sam da ce da uzmu jer imam info iznutra, planirano je bilo. Jbg 12 milijardi e treba se opere za expo 27, pa ko da da vlast

Ali to sto nisam olakala ne umanjuje cinjenicu da mi je muka, od svega, i samo bes osecam prema svemu. 36 god mucenja, seci usi krpi dupe, dokle bre!

Ima sad protest u 6 kod skupstine
Ja cu da svratim, ali znam da necemo uraditi nista....

Mislim da je ova drzava brod koji tone, i da je suludo sto pokusavamo kofama da vadimo vodu
Mislim da je jedina sansa da se napusti brod, ili da ostanemo i potonemo.... evo ne znam
Ja ne znam sto vi toliko kukate i placete?
Koliko se sjecam,a pamcenje mi doseze do Slobe Milosevica...nikad niko ko je bio na vlasti nije valjao.
Odu jedni,dodju drugi...a i oni isti,a mozda i gori od prethodnih.
Ja uopste ne zivim u iluziji da se izborima nesto mijenja za narod.
Mijenja se samo medju kandidatima...ko ce vise strpati u svoj dzep.A narod je tu samo scenografija i kao nesto se pita.
A zapravo vlada onaj koga "instalisu" veci igraci.
I to nije samo kod nas tako.

Ne znam šta da ti kažem Red, evo mene negde na severu, radim posao koji sam mislila da u životu ne bih mogla. I srećna sam. I slobodna, koliko je to moguće biti u današnje vreme.
I imam ono zbog čega smo i otišli, na prvom mestu. Mir.

Ja ne znam sto vi toliko kukate i placete?
Koliko se sjecam,a pamcenje mi doseze do Slobe Milosevica...nikad niko ko je bio na vlasti nije valjao.
Odu jedni,dodju drugi...a i oni isti,a mozda i gori od prethodnih.
Ja uopste ne zivim u iluziji da se izborima nesto mijenja za narod.
Mijenja se samo medju kandidatima...ko ce vise strpati u svoj dzep.A narod je tu samo scenografija i kao nesto se pita.
A zapravo vlada onaj koga "instalisu" veci igraci.
I to nije samo kod nas tako.

Nije isto bre limune, kako isto.
Gde su bili helikopteri, savamale, dva minuta s naplatne rampe, jovanjice, feketići, obrenovci, ribnikari, mladenovci prethodnima?
Ovo sam iz glave istresla, ni ne pokusavajuci da se prisetim.

@Metla na vestici
Па нема Метло.
Заблуда је веровати да се у малим државама нешто дешава без дозволе великих.
Нисмо ми изоловано острво на планети.
Свет функционише као систем спојених судова.
У овом тренутку се на нивоу света ломи идеологија.
С променом идеологије на великом плану, доћи ће и до промена код нас.
Или неће доћи.
tako je. ali ti veliki nas ne teraju da krademo i bacamo šporete u moravu. puna drina plastike a ovamo kuknjava o osiromašenom uranijumu :roll:

Nije isto bre limune, kako isto.
Gde su bili helikopteri, savamale, dva minuta s naplatne rampe, jovanjice, feketići, obrenovci, ribnikari, mladenovci prethodnima?
Ovo sam iz glave istresla, ni ne pokusavajuci da se prisetim.
Sad kad bi nasla novine iz devedesetih ili dvijehiljaditih,naslo bi se stosta sto je tad bilo aktuelno i sto nije valjalo kod tadasnjih.
I odose oni,dodjose drugi..gori.
I za Vucica se,kad je prvi put bio izabran mislilo da ce biti bolji od prethodnih.

eno slina jermić nešto patetiše na tw pa nisam izdržao

1702918672107.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back