Šta trenutno radiš XX

ja bih rekla lenjost
Могуће.
Међутим, како сам у пракси већ две деценије, а мало сам допунски и школована за психолошку процену, у медицини имамо јако много нарциса и анти-социјалних поремећаја.
Заправо адаптација тог типа.
И зато мислим да је Метла у праву кад наводи сујету.
Јер сујета је ништа друго до недостатак самопоуздања, а негативне адаптације то свакако краси.
Има сигурно и лењости,као и у другим браншама.
Али медицина је специфична по томе што даје друштвени положај и др испред имена.
Зато ту хрли велики број оних којима је то на првом месту, без емпатије, без алтруизма, без хуманизма.
И када на то надодамо данашњи материјалистички уплив, идеално за поремећене људе који траже потврду од споља, јер су изнутра празни и убијени и сами са собом нису ок.

Могуће.
Међутим, како сам у пракси већ две деценије, а мало сам допунски и школована за психолошку процену, у медицини имамо јако много нарциса и анти-социјалних поремећаја.
Заправо адаптација тог типа.
И зато мислим да је Метла у праву кад наводи сујету.
Јер сујета је ништа друго до недостатак самопоуздања, а негативне адаптације то свакако краси.
Има сигурно и лењости,као и у другим браншама.
Али медицина је специфична по томе што даје друштвени положај и др испред имена.
Зато ту хрли велики број оних којима је то на првом месту, без емпатије, без алтруизма, без хуманизма.
И када на то надодамо данашњи материјалистички уплив, идеално за поремећене људе који траже потврду од споља, јер су изнутра празни и убијени и сами са собом нису ок.
Ma narcisoidni egocentrici, na zalost vecina upise medicinu zbog toga a ne zbog altruizma
Sujeta je onako fini izraz za gorepomenuto

Trenutno radim i slušam ovo:
ab67616d00001e02de7975390bfa848a0fc781bd.jpg

Jaooo sve vi znate, svi su vam u kalupima. :heart: :mrgreen:
Па и јесу.
Данас су већ толико развијени разни концепти процене личности да је просто смешно колико се све своди на забране, дозволе, недостатак граница и страхове. И наравно, незаобилазна генетика која се заправо временом и мења по утицајем разних васпитних стилова и стилова одрастања.
Епигенетика, је л' те.

Тако је говорио и покојни проф. Јован Марић.
Danas mali broj ljudi upisuje škole iz ljubavi ili želje da se bavi nečim što zaista voli da radi. Možda jedan deo onih koji upišu umetničke škola, ali i tu ima dosta proračunatih. Na žalost, klinci najviše gledaju šta mogu kasnije da naplate. Nije to toliko loše, ali ne da to bude jedino u odabiru, jer onda vodi ka svemu što si napisala.

Па и јесу.
Данас су већ толико развијени разни концепти процене личности да је просто смешно колико се све своди на забране, дозволе, недостатак граница и страхове. И наравно, незаобилазна генетика која се заправо временом и мења по утицајем разних васпитних стилова и стилова одрастања.
Епигенетика, је л' те.
Slažem se, ali i dalje odbijam da baš sve ukalupim. Iako to vidim u mnogo primera. Nekako se nadam. :lol:

Back