Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нико га не криви што није безобразан, само примећујемо да није кадар да се успротиви и да стави тачку на туђи безобразлук. Није случајно свратио с улице, примљен је као неко ко посао зна и није дужан да трпи вербално шиканирање.

Licno bih podvukla da posao zna i da vredi.

Vredi kao ljudsko bice a zna da radi kao profsionalac. Muka mi je od siledzija, gadim ih se.
Kada sam pocela da radim od jednog advokata u pedesetim sam bezala da su mi bukvalno ispadale stvari iz ruku. Znao je vrlo dobro sta radi, nije mutav.
Jako mi je drago sto se nisam natkusuravala sa bitangom.
Sada, skoro pa petnaest godina kasnije, tog coveka se i ne secam. Izgubila bih sve sta sam dobila da sam ostala i natezala se.

Ne vredi, sa takvim ljudima ne vredi.

Систем је посебна прича. А тек ми што смо пристали на њега.
Учитељ више пише извештај него што се посвети ђацима, лекар него што се посвети болеснику... А нико да бојкотује лудило.
Јесте, основна делатност трпи због вођења евиденције, уписивања...

Vredi kao ljudsko bice a zna da radi kao profsionalac. Muka mi je od siledzija, gadim ih se.
Kada sam pocela da radim od jednog advokata u pedesetim sam bezala da su mi bukvalno ispadale stvari iz ruku. Znao je vrlo dobro sta radi, nije mutav.
Sada, skoro pa petnaest godina kasnije, tog coveka se i ne secam. Izgubila bih sve sta sam dobila da sam ostala i natezala se.

Ја сам такође одлазила. Нисам хтела а (истини за вољу) ни морала да трпим. Неко би остао и опстао, не знам, друкчији смо људи.

Joj, ne mogu sad o tome, još sam pod utiskom nekih školskih dešavanja. Idem da radim, treba da se zaradi za poreze da vratim ove pare što vođa deli šakom i kapom, a po mojim će leđima.

Kod nas tri dana zaredom dojeve o bombama.

Odvedes dete u osam a vec u devet dojava. Deca stoje izmedju zgrada po ovom vremenu satima.
Zasto satima, zato sto toliko dojava ima da policija ne moze da dodje.

Sada cekam dojavu obucena, nakon tri dana naucis.
Vec cujem muza kako mi zamera odluku povodom skolovanja, vec ga cujem.

I sto je najsmesnije, razred ne moze biti bolji, ucitelj ne moze biti bolji, skola ne moze biti bolja ali dzaba, kada imas okolo atmosferu kakvu imas svi pojedinci padaju u vodu.

Јесте, основна делатност трпи због вођења евиденције, уписивања...

Ја сам такође одлазила. Нисам хтела а (истини за вољу) ни морала да трпим. Неко би остао и опстао, не знам, друкчији смо људи.

Jeste, moj muz ostaje, opstaje, bori se za svoj grad ali po koju cenu.

On je u tvojoj bransi, mislim. Sve znam, sve znam kako je.
I evo ga, pneumonija. Ostali viruscic a on pneumonija.
Dzaba se ti boris i trosis ako se drugi bore na recima a menjaju crvene knjizice od dede za krst casni danas. Ne mozes, nemas podrsku, nemas sa kim, ne vredi.

Meni je pripravnicka godina bila pakao. Direktor jednog od sektora kroz koje sam morala proci u tom stazu mi je na uvodnom razgovoru najhladnijim zlobnim glasom objasnio da ce me slomiti, da nisam ni prva ni poslednja i da on svoje dijete tu nije uspio zaposliti pa ako ja mislim, tek cu da ga vidim.

Postoje sukobi koji su neminovni, pozicioniranje u drustvu krece od vrtickih dana ali neke bitke su potpuni promasaj.
Mogu misliti kako je muskarac sokiran kad mu neko kaze konju. Vjerovatno ne razmislja da li da prijavi mobing nego da li d aga udari pesnicom ili zumbalicom.

Много је родитеља који иду у школу да се заузимају за децу. И када су та деца у праву али и када су у криву. Тиме их лише прилика да се сами избора за себе, прво на том нижем нивоу. Па касније знају и код озбиљнијих ситуација како да се поставе.

Друго су неки случајеви где не може само. Поето је форум склон крајностима :lol:
Većinu situacija ćerka rešava sama.
Dođe kaže šta se dešava kroz razgovor nekad dođe do rešenja sama, nekad nekim mojim savetom.
Dva ili tri puta je bilo potrebno da se razgovara i sa učiteljicom i sa roditeljima druge dece.
Tu je sistem definitivno zakazao.

Meni je pripravnicka godina bila pakao. Direktor jednog od sektora kroz koje sam morala proci u tom stazu mi je na uvodnom razgovoru najhladnijim zlobnim glasom objasnio da ce me slomiti, da nisam ni prva ni poslednja i da on svoje dijete tu nije uspio zaposliti pa ako ja mislim, tek cu da ga vidim.

Postoje sukobi koji su neminovni, pozicioniranje u drustvu krece od vrtickih dana ali neke bitke su potpuni promasaj.
Mogu misliti kako je muskarac sokiran kad mu neko kaze konju. Vjerovatno ne razmislja da li da prijavi mobing nego da li d aga udari pesnicom ili zumbalicom.
Каквих будала има, мајко мила.
Који су то комплекси, шта је то?

Другарица ми је причала за једну фирму чији су власници имали и теретану. И када у овој фирми има луфта, а канцеларијски је посао, они их шаљу да среде теретану. Докле то иде? И ови оду!!

Nisu to budale, to je neka urodjena glad. U nekim nasim sistemima opstaju oni sa najduzim nozem i spremnoscu da ga beskrupulozno zabodu u ledja.
Моја бивша свекрва је предивна жена. За пожелети је као пријатеља, баку...
Она је имала грозну свекрву која је такође имала грозну свекрву. И стално јој је њена понављала како се она са својом намучила па што би сада она према њој била трпељива и фина. Док је моја била у фазону- ако сам ја трпела, ти нећеш!
Банално поређење, али то су различити типови људи. Неко ужива да једе џигерицу другоме а неко поштовање заслужи поштовањем.
Није џабе она- Дај некоме власт да видиш какав је човек.

Odgledaj onaj video kad racunaju koji procenat vremena zivota provodimo na poslu
Pitanje je da li je plata jedini cilj
Ma,to mozes mozda da biras u idealnim uslovima...da bude dobra i plata i sve ostalo.
Ovde gdje sam ja,srecan si ako uopste imas posao i ako je plata redovna.A jeste.Bolje nema.
A i moje zanimanje je,iskreno receno,vrlo dosadno,gdje god da radis.

Каквих будала има, мајко мила.
Који су то комплекси, шта је то?
Ajde sto se sikaniraju zaposleni...ali ja se sjecam kako su nas maltretirali i kao studente.
Trebali smo da odradimo neku kao praksu u Privrednoj komori u Beogradu.
To je trebalo da traje pet dana,da nam ti zaposleni nesto malo objasne,da vidimo koji primjer,zapisemo,nista specijalno.
Docekala nas je jedna vrlo arogantna i neljubazna gospodja,koju sam zapamtila po tome sto je jela sargarepu na radnom mjestu i imala sargarepu kao privjesak na lancicu.😂
Mozda je neko poznaje.😂
I sad,dali nam neku dokumentaciju da mi prepisemo neki primjer.Ova moja drugarica tek pocela prepisivati,kad se ova gospodja poce izdirati na nju...kao sta to prepisujes,to su poslovne tajne,bla,bla...Uglavnom,naruzi nas na mrtvo ime,mi se pokupimo posle tri dana,i nismo ostali pet.
Zar je morala tako da se ponasa prema studentima?Cega se plasila?Da joj ne preotmemo radno mjesto mozda?
Druge nase drugarice koje su bile na praksi u Beobanci posle nam pricaju kako su njih tamo bas gotivili,sve im pokazali,nudili ih kafom,sokovima,doruckom,ljubazni...
A mi sa ovom prosli kao bos kroz trnje.🙂

Нама средњошколци долазе на праксу. Ионако су преплашени, само још фали да их неко кињи.
А колико људи умеју бити одвратни видим по томе како се жене које нам спремају или камионџије које нам возе опрему изненаде што имају нормалан третман. Нормалан, нико им не титра. Али бити понуђен кафом пред пут или за време паузе је минимум. Негде, изгледа нема ни то :(

Нама средњошколци долазе на праксу. Ионако су преплашени, само још фали да их неко кињи.
А колико људи умеју бити одвратни видим по томе како се жене које нам спремају или камионџије које нам возе опрему изненаде што имају нормалан третман. Нормалан, нико им не титра. Али бити понуђен кафом пред пут или за време паузе је минимум. Негде, изгледа нема ни то :(

Ne ponude ni casu vode !
Ne dozvoljavaju ni u wc da ides ... ima raznih umisljenih budala

Ne ponude ni casu vode !
Ne dozvoljavaju ni u wc da ides ... ima raznih umisljenih budala
И то углавном или неки тупави који су се јааако намучили за диплому, учење им тешко ишло па сада доказују себи како су битни, или неки скоројевићи, снобови који имају комплекс порекла.

Davno kada sam radio u jednim magacinu i delili kancelarije mi i jos 4 firme
i sad meni se "velika nuzda doslo do grla" i ja u wc
nisam se raskopcao na vrata mi lupa matori
"izlazi hocu u wc"
a krompir mlad, jak, prepaljen, u kondiciji...
sedim onako stenjem da me cuje, i kad se culo ono "buc"
samo sam mu rekao
"ili cu da zavrsim ovo sto sam zapoceo ili ces biti prebijen ye8an i pojesces ovo sto sam sad izbacio iz sebe"

tajac....koraci...

izadjem u hodnik posle obavljenog posla u wc onako besan "ko me je uznemiravao dok sam bio na pola keNjaNja" ?
svi cute ... niko da zucne ...
Kompleksasi tupavi sve firme su tu bile u iznajmljenom prostoru i wc je znaci ravnopravno od svih nas.

Uvek i svuda ima tako neki kreten koji kinji mlade jer je zavidan na to sto ce postati uspesniji od njih.

Mi smo omiljena stanica kuriru iz jedne firme za prevoz robe jer kod nas dobije kafu i da sedne :lol:
ja tako ko god dodje nutkam kaficom, da napojim putnike namernike :lol:

Ma svi smo otisli u k. Zacudis se kad je neko ljubazan, jer smo navikli na ruzno ponasanje

Mi smo omiljena stanica kuriru iz jedne firme za prevoz robe jer kod nas dobije kafu i da sedne :lol:
ja tako ko god dodje nutkam kaficom, da napojim putnike namernike :lol:

Ma svi smo otisli u k. Zacudis se kad je neko ljubazan, jer smo navikli na ruzno ponasanje
Ја сам са мојим мајстором који је назарен и врло повучен и по неким њиховим кодексима дошла до разговора о сексу :lol: Онда можеш мислити... Уопште ми није јасно надобудно понашање.

Ја сам са мојим мајстором који је назарен и врло повучен и по неким њиховим кодексима дошла до разговора о сексу :lol: Онда можеш мислити... Уопште ми није јасно надобудно понашање.

pa ko o cemu bogi o hrani ili sexy sta nam cudno , nasi smo :D

Davno kada sam radio u jednim magacinu i delili kancelarije mi i jos 4 firme
i sad meni se "velika nuzda doslo do grla" i ja u wc
nisam se raskopcao na vrata mi lupa matori
"izlazi hocu u wc"
a krompir mlad, jak, prepaljen, u kondiciji...
sedim onako stenjem da me cuje, i kad se culo ono "buc"
samo sam mu rekao
"ili cu da zavrsim ovo sto sam zapoceo ili ces biti prebijen ye8an i pojesces ovo sto sam sad izbacio iz sebe"

tajac....koraci...

izadjem u hodnik posle obavljenog posla u wc onako besan "ko me je uznemiravao dok sam bio na pola keNjaNja" ?
svi cute ... niko da zucne ...
Kompleksasi tupavi sve firme su tu bile u iznajmljenom prostoru i wc je znaci ravnopravno od svih nas.

Uvek i svuda ima tako neki kreten koji kinji mlade jer je zavidan na to sto ce postati uspesniji od njih.
E neka si ovo podijelio sa nama, da nisi, ne znam kako bismo rucali danas.

Posle tri pune godine teškog maltretiranja sam dala otkaz 7 meseci pred penziju jer više se nije moglo trpeti.
Niko normalan to ne radi ali je bilo ili otići ili robijati. U pravu su mladi ljudi danas, ne treba trpeti. Mi smo
vaspitavani da poštujemo autoritet i ćutimo i trpimo. U redu, nekad je stvarno potrebno odćutati ali ne uvek,
ne svakome. Ne po svaku cenu.

Posle tri pune godine teškog maltretiranja sam dala otkaz 7 meseci pred penziju jer više se nije moglo trpeti.
Niko normalan to ne radi ali je bilo ili otići ili robijati. U pravu su mladi ljudi danas, ne treba trpeti. Mi smo
vaspitavani da poštujemo autoritet i ćutimo i trpimo. U redu, nekad je stvarno potrebno odćutati ali ne uvek,
ne svakome. Ne po svaku cenu.
Једно је ауторитет, а друго мобинг.
Кад је неко ауторитет, а добродушан, то је добитна комбинација.
Лош квалитет личности све упрља.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back