Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa 35 su vec 17 godina punoljetni, fakultet + 14 godina staza ili 17 godina staza sa srednjom...

U tim godinama se podrazumijeva rijeseno stambeno pitanje, pristojan automobil, zena i makar dvoje djece.

Sve ostalo je u neku ruku neuspjeh.

То би био идеалан живот, као из рекламе за Рајфајзен банку. Реалност је ипак нешто друго.
И како са 35 можеш имати 14 година стажа са факултетом, мајке ти????

Мање је битно то стамбено питање, брачни статус, деца... Ту је и до околности, среће, не зависи само од тебе. Него однос према животу, према себи.
Ако си нечије дете не значи да си дете. И ако је родитељ полупан треба да уочиш да то није исправно. Одавно су улоге требале бити замењене и да ти заузмеш заштитнички став према мајци а не да те она тетоши као недоношче.
Како их то не гуши!?

То и ја кажем. Нека се кали, најлакше је бежати.

Zavisi od cega bezis.
Ako je to posao na kome ce se zaposleni terati u materinu svako malo a jedina razlika ce biti u tome ko koga sme da otera a od koga se plasi pa ne sme, podrzavam odlazak iz firme.

Sto bi kazao Valtazar Bogisic "sto se krnje rodi, vreme ne ispravi".
Osim ako nije luksuzno radno mesto ne znam kako, mada ne bih rekla da jeste cim taj siledzija ne bira reci a ne bira ih jer zna da nece imati problem zbog toga.

Nema sanse da bih ostala duze, mozda samo godinu dana zbog iskustva ali bih bila vrlo, vrlo oprezna i vec trazila u potaji drugi posao.
Gde ima dima, ima i vatre. Pravilo koje nikada ne omane.

Нема ништа горе од лоших међуљудских односа на послу, бар мени. Нисам ни у другарском односу, мало се отварам тамо. Али да идем на посао а мука ме хвата због људи које тамо срећем... од тога се човек разбољева.

Нико га не спречава да тражи други посао.

Osim mentaliteta, iskreno govoreci.
Onog "trazis hleba preko pogace, ko ti mislis da jesi?".
Gledam na stvari drugacije, imamo jedan zivot, ako je istinski fin, mamino ljubimce, neka trazi takav posao. Nekome ce biti dobar.
Samo neka ga trazi, neka se ne povuce, neka gura napred takav kakav jeste.
I ko zna, mozda na kraju prodje bolje od drugih. Ne zna se sta dan nosi.

Osim mentaliteta, iskreno govoreci.
Onog "trazis hleba preko pogace, ko ti mislis da jesi?".
Gledam na stvari drugacije, imamo jedan zivot, ako je istinski fin, mamino ljubimce, neka trazi takav posao. Nekome ce biti dobar.
Samo neka ga trazi, neka se ne povuce, neka gura napred takav kakav jeste.
I ko zna, mozda na kraju prodje bolje od drugih. Ne zna se sta dan nosi.

Мишљења сам да треба мењати ако ти не одговара али не пре него што покушаш да се избориш за себе. Ако не иде - не иде и тада не треба жалити.

Sta covjek da radi ako mu je dosadio posao,a dobra je plata,a i ne moze bolji naci?
Mislim,luksuz je reci da ti je dosadio posao,ako je plata u redu i sve ostalo.
To je kod mene slucaj sada.Dvadeset pet godina radim u istoj firmi,sa istim ljudima,isti posao.Sve je u redu i sa platom,i sa medjuljudskim odosima,tesko da igdje ima bolje...ali se osjecam bas nesto bezvoljno i sve mi je dosadilo.

Не знам да ли за некога могу рећи да је остао потпуно доследан, сада баш размишљам. Или превише очекујем од људи који јавно иступају?
Сви у једном тренутку савију кичму. Неки због пара, неки због награда, и они су обични људи сем што имају неки таленат.

Sta covjek da radi ako mu je dosadio posao,a dobra je plata,a i ne moze bolji naci?
To je kod mene slucaj sada.Dvadeset pet godina radim u istoj firmi,sa istim ljudima,isti posao.Sve je u redu i sa platom,i sa medjuljudskim odosima,tesko da igdje ima bolje...ali se osjecam bas nesto bezvoljno i sve mi je dosadilo.
Uzmi malo odmora, daj sebi malo neke radosti, pa će ti biti lakše da nastavis dalje.

Zato sto nije zdravo raditi na istom mestu 25 god, zato se i osecas tako, ko moze da odrzi volju za jednim te istim tolike godine, pa niko

Mozda ako se zaposlis u paklu bice bolje? Pakao nikad nije dosadan...

Мање је битно то стамбено питање, брачни статус, деца... Ту је и до околности, среће, не зависи само од тебе. Него однос према животу, према себи.
Ако си нечије дете не значи да си дете. И ако је родитељ полупан треба да уочиш да то није исправно. Одавно су улоге требале бити замењене и да ти заузмеш заштитнички став према мајци а не да те она тетоши као недоношче.
Како их то не гуши!?
Mnogo si oštra kad se o ovakvim stvarima piše. Kad kažem mlad ne mislim nesposoban,dijete,ali sa 35 je covjek mlad,u punoj snazi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back