Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kukuruz spržen skroz već nedeljama. Vidim da su neki već počeli da ga skidaju.
Kod nas je kukuruz u 95% slučajeva skinut sa njiva. Mi smo naš ovršili 26. avgusta. Inače kukuruz se bere krajem septembra i u oktobru, a vrše krajem oktobra. Ove godine će do 10. septembra vršidba kukuruza biti završena. Ne branje kukuruza, nego vršidba.

@Metla na vestici ako umem da dam injekciju konju, valjda mogu i tebi ako zatreba :zcepanje:

Nego meni nije logično da državni dz može da izda uput za privatnika.
Pa ispade ne moze
Meni odmah bilo cudno, i dva puta pitam onu na prijemu kod privatnika je l misli na doktora iz dz, da da, ubedjuje me
Cvrc...
A pazi mozda i moze al se ova dr pokriva zbog birokratije, jutros mi objasnila, njoj zakon kaze da mora prvo da da oralno sta ima u ponudi po antibiogramu, jedino da nema nista oralno onda sme da upucuje na injekcije. A nekad je bilo sta god hoces po antibiogramu moze da ti da nebitan je oblik, sve su injekcije imali na stanju
Sad su im skresali, oduzeli injekcije i ko te hebe gutaj ko noj
Tako da ona stavlja sebe u procep ako izda nalog za injekcije a preskoci oralno
Sjebali su sistem skroz, sve da bi iso da placas
Meni niko ne brani da ja odem kod privatnika, platim pregled, dogovorim injekcije, platim injekcije....samo sto bi me to kostalo oko e150, drzava nema problem da ja platim privatniku sve to, ali ima problem da mi o svom trosku da. To je redzi jer smo mi tigrovi, samo nismo znali

Aj da mi nabavis konjske injekcije pa bodi :lol:

A pazite sad ovu foru
Koleginica 3 dece, osmi razred, peti i prvi
Ranije je bilo trece dete besplatne knjige
Onda to promene da ne bude za trece nego za prvo, ako se ima troje dece, znaci ova sto je osmi razred treba da dobije knjige
E sad je ispao problem, ne moze ni ova kao prvo dete, od tri, da dobije za dz jer moraju svo treje dece da budu u istom sistemu, a mala prvi razred nije bila u sistemu osnovne skole u junu kad su pravili spiskove za te knjige ( iako je tad upisana uveliko u skolu) sto znaci da koleginica ne ispunjava uslov za besplatne knjige jer nema troje dece u istom sistemu (a ima ih)
Pri tome dete vec nedelju dana ide u skolu bez knjiga, jer cekaju te besplatne da im da skola, niko nije javio roditeljima da nece ni dobiti

Confused Thinking GIF

A pazite sad ovu foru
Onda to promene da ne bude za trece nego za prvo, ako se ima troje dece, znaci ova sto je osmi razred treba da dobije knjige
E sad je ispao problem, ne moze ni ova kao prvo dete, od tri, da dobije za dz jer moraju svo treje dece da budu u istom sistemu, a mala prvi razred nije bila u sistemu osnovne skole u junu kad su pravili spiskove za te knjige ( iako je tad upisana uveliko u skolu) sto znaci da koleginica ne ispunjava uslov za besplatne knjige jer nema troje dece u istom sistemu (a ima ih)
Pri tome dete vec nedelju dana ide u skolu bez knjiga, jer cekaju te besplatne da im da skola, niko nije javio roditeljima da nece ni dobiti

Confused Thinking GIF
kako uvek nađu neke izgovore
iduće godine će najstarija u srednju i šta, opet neće biti u sistemu

A pazite sad ovu foru

Confused Thinking GIF
Neće ni dobiti sve knjige besplatno, neke će morati da dokupljuje.

Trebala je dobro da se raspita, pa pritisne školu. Moja drugarica prošle godine imala troje, dvoje u srednjoj, jedno u osnovnoj, dobila besplatno za to u osnovnoj, najmlađe.
Pisala je, slala mejlove, zvala ne javljaju se, svi je kuliraju. A hica joj mora imati knjige u ponedeljak
A sta znam.... Mozda da je isla tamo u ponedeljak pa da ih nacepi licno malo da im napravi sou, mozda bi prosli
A dobila je odgovor od nekog predsednika saveta roditelja salu u vidu " kasno ste napravili trece" sa sve smajlijem kao salim se... Izgleda teba da tempiras pravljenje dece po sns sistematizaciji
Mozes misliti debila

Ajde bre ljudi ne mogu lekove dobiti a vi bi jos i knjige :lol: mnogo bre ocete od tigra
Luda kuca...

Poslednja izmena:
Ovaj petak je načisto blesav.
Ustanem jutros kad op, neće vazduh ni na uši, hitna me odbije naravno prošlo 7, odpuzim u dz, izbode me iz više puta i najzad krene aminofilin.
Još dva dana da primam.
Iz čista mira posle nekih 7 godina napad astme, svašta.
Vetar u kombinaciji sa malo kise dize prasinu i polen u vazduhu, to gusi opako...

A hitna pomoc mi je hit sa tim odbijanjima
Mislim kapiram ja da ne moze da izadje za sve, nema dovoljno ni ljudi ni vozila, oni moraju da selektuju, i to je hebena odluka...ali brate oni ga preterase sa tim odbijanjem.... Stednja....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back