Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad sam ja isla u osnovnu skolu,pedagog nije sluzio nicemu,a psihologa nije ni bilo.
Zapravo,najveca kazna za problematicne djake je bila slanje pedagogu,ali realno,nista se nije mijenjalo u njihovom ponasanju posle tog slanja,niti je na njih ista uticalo.Iz ugla nas djece,pedagog je bio samo mrtvo slovo na papiru.Niko ga nije smatrao bitnim ni za sta...a nije ni bio.Ne znam samo sta je radio svaki dan osam sati u skoli.

Koliko traje razbijanje celog kupatila hiltijem ? Za ostalo ne smem ni da pitam...
to se zavrsi za jedan dan, posle ti iznesu sut i onda krece renoviranje.. to sve u principu mozew za dan osim ako ne rusis i zidove..ja pricam samo o sklanjanju starih plocica.
moje kupatilo je radjeno neke dve nedelje od poda do plafona, moglo je i brze ali sam ja isao i na neki kraci sluzbeni put, bilo je malo stanki, ali racunaj bar nedelju dana za kvalitetan rad, posto se samo sika stavlja iz 3 dana jer idu dva premaza a posle svakog se ceka dan da bio moglo dalje da se radi.

naravno da su vidjeli
ali izmedju toga i momenta kad to kao roditelj sebi priznas nekad prodju godine ili citav zivot

sto se amera tice - kompleksnije je to od price o podjeli sjevera i juga i drugog amandmana
ta iskrivljena slika koju oni imaju o sebi samima i vlastitom mjestu u svijetu je izvor svih njihovih i mnogih nasih (globalnih) problema

no, pojednostavljeno
ovo sto danas imamo je jedna od nuspojava brzog prenosa informacija
jer kakve god bile
informacije su nikad dostupnije

Mislim da je jedina razlika izmedju nas i tog nekog razvijenog sveta u gubitku osecaja za kolektivnu korist.

Krece od vrtica, moje dete, snazan pritisak roditelja...izmisljaju se hobiji za koje niko pri razumu nije cuo a ne znaju da vezu sebi pertle. Deca se pune narcizmom jer vise nema starijih metoda da dodju iz muzicke skole i bude prijemni za sve, pola prodje a pola jok.
Ne znaju da gube.

Kasnije se citaju knjige koje niko ne cita da bi se osecao mocnije od mase a zapravo se propustilo od zabavista jer mali princ misli da je iznad ostalih pa ako mu otmes tu poziciju ima da poludi a posto nije naucio da je korist od knjiga bogatstvo duha vec ocena za mamu i tatu te povod za superiornost istih, upali igrice i puca u beskraj.

I tako stvaramo masu neprirodno izolovane dece, neosetljive a umisljene.
Zato podrzavam timske sportove, padnem ja, ti mi pruzis ruku, padnes ti, ja ti pruzim ruku.

Informaticko drustvo nece nestati ali mi kao roditelji moramo da se izborimo za kontrolu.
Svako da uradi malo.

I klincima nije lako, poruke koje im saljemo su nenormalne. Prvo smo ih zatvorili dve godine plaseci ih, potom se zaratilo uz stalne pretnje da ce evo na dugme da pukne nuklearka ako se neko iznervira dovoljno, da ce vakcinisani roditelji da odapnu, pa su proslog leta cuvali u kapuljacama onaj mural Mladica samarajuci onu zenu, pred utakmice opsadno stanje, kadili ulice, musko je zensko a zensko musko, konfuzija do konfuzije...a predsednik fino da iskoristi za uvodjenje Staljinove konstante dok odrasli pisu vesati dete na Terazijama!
Cekajte, bre, ljudi...sva deca nas citaju, kako im izgledamo?

Nece biti bolje dok se ne razbudi osecaj za kolektivno a ne za tradicionalne vrednosti, koje su to vrednosti? Nasa zastava znaci "sloboda, jednakost, bratstvo".
Zastava Srbije i pola Evrope. Trobojka.
Liberte, egalite, fraternite.

Deca moraju to da znaju.
Neovisno od licnog stava roditelja.
Sebicluk je zavladao.

Mora da se zna sta znace simboli slobode coveka a to nisu tradicionalne vrednosti jedne nacije vec zalog covecanstva. Amerika je sila a sila je uvek bilo ali deca nisu ubijala decu bez da trepnu.
Sta znaci zbogom oruzje...i to od coveka koji je sebi prosvirao glavu. Agresija budi agresiju, zato i jeste zbogom oruzje.

Nevezano za konkretan slucaj.
Konkretno ce kazati vestacenje ali mislim da je poremecaj, genetski ili kakav.
Nije ovo kvrc, ovo je dugo planirano i proslo je bez nadzora da uzme benzin, natapa fitilje, puni cetiri boce...za Molotovljev koktel je potrebno vreme i potreban je prostor. Policija je tu u pravu. Kvrc je nesto drugo, puknem, odem po pusku i opalim.

Ali dobro, ja sam relativno blizu pa mi je sve sveze...danas je u skolama na svim ulazima bila policija. Srecom, nasa nije nista kazala deci, zastitila ih je i bas joj hvala na tome.

Iz mog profesionalnog iskustva pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da svaki roditelj TAČNO ZNA kakvo mu je dete. Pitanje je šta će da uradi sa tom informacijom.
Ok, ako su ovi znali/sumnjali/predosecali da im je sin psiho/da nesto nije u redu s njim, sto ga je otac vodio u streljanu?
Sumnjam da nesto nije u redu sa mojim detetom, hm, aj da ga ucim da pogadja mete u obliku coveka, neka se vezba da cilja glavu...

Recimo primer, otac dzefri damera, tvrdi da nisu imali pojma sta im sin radi, da nisu imali nikakav predosecaj ni kad je bio klinac da je psiho, pojma nisu imali da se jos ko dete vezba na lesevima zivotinja
Aj sad budi pametan pa veruj mu ili ne?

Ti si strucnija naravno na ovu temu, ono sto ja iz mog skromnog iskustva u radu sa gomilom decurlije vidim da neki roditelji uopste ne reaguju adekvatno na recimo dete koje salje sve signale autizma recimo, uvek sam se pitala da li je moguce da ne primecuju, ili se foliraju predamnom

Imala sam i situacije (ovo u privatnom zivotu sa bliskim ljudima) gde osetim da sa detetom nesto nije u redu, tacno gledam nastanak poremecaja licnosti, primetim nedostatak empatije, patolosko laganje i preuvelicavanje, prikrivanje nesgurnosti nekim narcistickim karakteristikama, ranjivi narcis u nastanku... Roditelj i kroz razgovor deluje blazeno nesvestan, opet pitanje je da li se folira...

I da uzmemo pmer narcisoidnog roditelja, koliko je on sposoban da uvidi neke poremecaje kod deteta? Cak i ako ih uvidi, u skladu sa svojom dijagnozom, poricace ih, to je jasno, ali da li je uopste sposoban da uvidi tako nesto jer je i sam u manjku sa empatijom i sam ima svoje psihopatologije...

Mislim da je jedina razlika izmedju nas i tog nekog razvijenog sveta u gubitku osecaja za kolektivnu korist.

Krece od vrtica, moje dete, snazan pritisak roditelja...izmisljaju se hobiji za koje niko pri razumu nije cuo a ne znaju da vezu sebi pertle. Deca se pune narcizmom jer vise nema starijih metoda da dodju iz muzicke skole i bude prijemni za sve, pola prodje a pola jok.
Ne znaju da gube.

Kasnije se citaju knjige koje niko ne cita da bi se osecao mocnije od mase a zapravo se propustilo od zabavista jer mali princ misli da je iznad ostalih pa ako mu otmes tu poziciju ima da poludi a posto nije naucio da je korist od knjiga bogatstvo duha vec ocena za mamu i tatu te povod za superiornost istih, upali igrice i puca u beskraj.

I tako stvaramo masu neprirodno izolovane dece, neosetljive a umisljene.
Zato podrzavam timske sportove, padnem ja, ti mi pruzis ruku, padnes ti, ja ti pruzim ruku.

Informaticko drustvo nece nestati ali mi kao roditelji moramo da se izborimo za kontrolu.
Svako da uradi malo.

I klincima nije lako, poruke koje im saljemo su nenormalne. Prvo smo ih zatvorili dve godine plaseci ih, potom se zaratilo uz stalne pretnje da ce evo na dugme da pukne nuklearka ako se neko iznervira dovoljno, da ce vakcinisani roditelji da odapnu, pa su proslog leta cuvali u kapuljacama onaj mural Mladica samarajuci onu zenu, pred utakmice opsadno stanje, kadili ulice, musko je zensko a zensko musko, konfuzija do konfuzije...a predsednik fino da iskoristi za uvodjenje Staljinove konstante dok odrasli pisu vesati dete na Terazijama!
Cekajte, bre, ljudi...sva deca nas citaju, kako im izgledamo?

Nece biti bolje dok se ne razbudi osecaj za kolektivno a ne za tradicionalne vrednosti, koje su to vrednosti? Nasa zastava znaci "sloboda, jednakost, bratstvo".
Zastava Srbije i pola Evrope. Trobojka.
Liberte, egalite, fraternite.

Deca moraju to da znaju.
Neovisno od licnog stava roditelja.
Sebicluk je zavladao.

Mora da se zna sta znace simboli slobode coveka a to nisu tradicionalne vrednosti jedne nacije vec zalog covecanstva. Amerika je sila a sila je uvek bilo ali deca nisu ubijala decu bez da trepnu.
Sta znaci zbogom oruzje...i to od coveka koji je sebi prosvirao glavu. Agresija budi agresiju, zato i jeste zbogom oruzje.

Nevezano za konkretan slucaj.
Konkretno ce kazati vestacenje ali mislim da je poremecaj, genetski ili kakav.
Nije ovo kvrc, ovo je dugo planirano i proslo je bez nadzora da uzme benzin, natapa fitilje, puni cetiri boce...za Molotovljev koktel je potrebno vreme i potreban je prostor. Policija je tu u pravu. Kvrc je nesto drugo, puknem, odem po pusku i opalim.

Ali dobro, ja sam relativno blizu pa mi je sve sveze...danas je u skolama na svim ulazima bila policija. Srecom, nasa nije nista kazala deci, zastitila ih je i bas joj hvala na tome.
nije to sve palo s marsa
nego ima podlogu u mentalitetu
kojem je draze tudje gomno nego vlastito blago

benzin odes i kupis u apoteci, natoce ti na benzinskoj...
plus, koji ce ti benzin
kad ima veliki izbor viskoprocentnih alkohola
dostupnih posvuda

mreza nece i ne treba nestati
vec je moramo nauciti koristiti za jos ponesto osim guglanja molotovljevih koktela, sisa i recepata
za pocetak, roditelji treba da nauce nadzirati svoju djecu dok su online
to zna jedan od 50, u najboljem slucaju
a jednog pod 200 zanima da se time uopce bavi
i eto

prije svega toga, u nasem slucaju - hepi i pink treba zapaliti, doslovno ili metaforicki, nebitno
jer se nece desiti

Poslednja izmena:
Ovi debili iz opozicije nasli sad preko ove nesrece da se okoroste za protest 🤦
Pa tako tupavi i nepovezani nikad necete skinuti ovog satrapa, hebo vas patak nasli ste sta cete da koristite kao izgovor

Sad ce veliki vodja da izda uzivo saopstenje za javnost pa ce tako slatko da raspali po tim budalama, taman su mu dali materijal
Samo vi narcisa hranite materijalom za geslajting cele nacije, idioti! Skinucete ga nikad tako tupavi

nije to sve palo s marsa
nego ima podlogu u mentalitetu
kojem je draze tudje gomno nego vlastito blago

benzin odes i kupis u apoteci, natoce ti na benzinskoj...
plus, koji ce ti benzin
kad ima veliki izbor viskoprocentnih alkohola
dostupnih posvuda

mreza nece i ne treba nestati
vec je moramo nauciti koristiti za jos ponesto osim guglanja molotovljevih koktela, sisa i recepata
za pocetak, roditelji treba da nauce nadzirati svoju djecu dok su online
to zna jedan od 50, u najboljem slucaju
a jednog pod 200 zanima da se time uopce bavi
i eto

prije svega toga, u nasem slucaju - hepi i pink treba zapaliti, doslovno ili metaforicki, nebitno
jer se nece desiti

Ja ne znam tu Hepi televiziju, vidim da se o njoj sada govori. Ni Pink, decenijama nisam u toku.

Na tv-u pogledam od programa samo kuvanje a mahom drugo izvadim iz video kluba, pa sada ili film ili klincu Nacionalnu geografiju, on voli zivuljke.

Prerano je za decu, nerazvijeni su.

A otkud znam to za tudje g.
Meni se cini da je mnogo napredovala nazubljenost kod nas.

Kako da objasnim...iz Srbije nije potekla samo rakija. Imamo mi i vanilice ali njih niko ne pakuje u avionske kesice i niko ih ne daje uz kafu turistima.

Stvara se atmosfera da ako je iz Srbija brale to ljuto, to jako pa il' ljudi il' hrana.

Mislim da moze i treba mekse, sa vise secera.

Primera radi cim sletis sacekaju te reklame za doktore i kladionice.
Sto puta sam pomislila kako bi izgledalo da se kao dobrodoslica napise stih na srpskom i engleskom Al' je lep ovaj svet...jedan stih, koliko bi obradovalo nase ljude za dobrodoslicu iz neke Australije. Neka daju nekome da prevede kako treba, bacili bi ljudi pogled cim u onom Becu bace pogled na dzinovsku sniclu koja cak nije ni njihova vec italijanska.

Ili kada se uzmu koferi i onaj poslednji izlaz za grad, iznad moze da pise Beograde, dobro jutro sa imenom pisca.
Svi znaju na koga se misli, svima bi bilo milo da zakorace ka gradu nakon nn sati puta ili pauze.
I to je deo naseg identiteta. I to veci deo od ovih ljutih na sve i sva.

A to su jeftine drangulije, vanilica, citat, ne kostaju nista...recimo, predstave u Narodnom, sve su oko osam uvece. Nijednu ne dadose matine. Imaju balet, Gusar, pocinje Bajronom i prica je o Grckoj, bas bih vodila dete. Sta je tesko da jedanput pocne u pet popodne, doveli bi ljudi decu...bilo je krcato kada su Krcka dali tokom dana. U Londonu sam kao student samo za matine imala para...ali tih predstava je bilo i muzeji su bili fraj.

Biblioteke su prazne a opremljene sasvim korektno. I besplatne za decu.
Razumem i rade ljudi i sve ali mora neki balans da se nadje.

Moje je misljenja da treba udarati finocom. Onom preslatkom secernom vunom jer smo se toliko nazubili da nam treba poljubac.
I tada ce deca biti drugacija jer od lepog i mirnog retko ko bezi u drugi svet.
Previse od dece ocekujemo a malo im dajemo.

Ja ne znam tu Hepi televiziju, vidim da se o njoj sada govori. Ni Pink, decenijama nisam u toku.

Na tv-u pogledam od programa samo kuvanje a mahom drugo izvadim iz video kluba, pa sada ili film ili klincu Nacionalnu geografiju, on voli zivuljke.

Prerano je za decu, nerazvijeni su.

A otkud znam to za tudje g.
Meni se cini da je mnogo napredovala nazubljenost kod nas.

Kako da objasnim...iz Srbije nije potekla samo rakija. Imamo mi i vanilice ali njih niko ne pakuje u avionske kesice i niko ih ne daje uz kafu turistima.

Stvara se atmosfera da ako je iz Srbija brale to ljuto, to jako pa il' ljudi il' hrana.

Mislim da moze i treba mekse, sa vise secera.

Primera radi cim sletis sacekaju te reklame za doktore i kladionice.
Sto puta sam pomislila kako bi izgledalo da se kao dobrodoslica napise stih na srpskom i engleskom Al' je lep ovaj svet...jedan stih, koliko bi obradovalo nase ljude za dobrodoslicu iz neke Australije. Neka daju nekome da prevede kako treba, bacili bi ljudi pogled cim u onom Becu bace pogled na dzinovsku sniclu koja cak nije ni njihova vec italijanska.

Ili kada se uzmu koferi i onaj poslednji izlaz za grad, iznad moze da pise Beograde, dobro jutro sa imenom pisca.
Svi znaju na koga se misli, svima bi bilo milo da zakorace ka gradu nakon nn sati puta ili pauze.
I to je deo naseg identiteta. I to veci deo od ovih ljutih na sve i sva.

A to su jeftine drangulije, vanilica, citat, ne kostaju nista...recimo, predstave u Narodnom, sve su oko osam uvece. Nijednu ne dadose matine. Imaju balet, Gusar, pocinje Bajronom i prica je o Grckoj, bas bih vodila dete. Sta je tesko da jedanput pocne u pet popodne, doveli bi ljudi decu...bilo je krcato kada su Krcka dali tokom dana. U Londonu sam kao student samo za matine imala para...ali tih predstava je bilo i muzeji su bili fraj.

Biblioteke su prazne a opremljene sasvim korektno. I besplatne za decu.
Razumem i rade ljudi i sve ali mora neki balans da se nadje.

Moje je misljenja da treba udarati finocom. Onom preslatkom secernom vunom jer smo se toliko nazubili da nam treba poljubac.
I tada ce deca biti drugacija jer od lepog i mirnog retko ko bezi u drugi svet.
Previse od dece ocekujemo a malo im dajemo.

nije ta retorika agresivna rezervirana za one sto slijecu vec da kurazi ove sto nikud ne polecu
njima se titra kako bi glasali ispravno
pedeset nasih evra kasnije niko nije zubaru otisao, al je 9 od 10 super zaokruzilo
i kod njih ne radi finoca jer nisu fini
ljuti jesu na citav svijet
osim na one koji im jesu krivi

moze pozoriste biti i dzabe ionako ga caskom pretvorimo u kafanu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back