Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče se pola jutra dozivala sa Onkologijom, pa na kraju načelnik rekao da ipak posle 6 nedelja čekanja dodjem sutra ujutro opet na konzilijum, i ponesem prethodnu konzilijarnu odluku, pa da vidimo šta ćemo. RFZO nije odobrio, lekovi su na nekakvoj B listi, kažu neki da ću izgleda morati da doplaćujem deo sredstava za lek, bas me zanima koliko i odakle misle da izvučem te pare. Već vidim kako ćemo se ujutro lepo posvađali, pa cu bude li to tako pisati Danici Grujcic, nema veze nek ni ne postignem nista ali neću im pustiti to tek tako, ta sto smo onda 108 godina plaćali socijalno. Sramota.

Dos'o djavo i uzeo (pod) svoje. Ima da vas poubijaju ko zeceve u predstojecem ratu. Ali bitno je da za vas nema nikakvih promena i da tako emancipovane i samosvesne imate vremena da stanete u red za cigare.
Canooooo :heart:
eh, i ja te naknadno shvatih, a lupetala sam, a sto je najgore tako i mislila :(
al sam te cula i zahvalna sam ti na svim promislima i napisanim biserima.
uostalom, uvek stigne do koga i kada treba da stigne.

Јој, ово је најтужнија истина.
Десило се нешто језиво. Да ли је узрок дете или неки пројекат или, или... Мислим да је најважније не паничити. Надам се да смо бар то протекле 2-3 године научили.

A to mislis, ma ne, nije to...

Mislim da ljudi tuguju. Bili su premladi...lepo vreme, ide raspust a oni...mislim da ljudima stoji u grlu pa neko place spolja a neko u sebi. Ja spolja ali muzu je tekla krv iz nosa pre par veceri i kao nije nista, alergija.

Kod ovog decaka je kumulacija faktora verovatno.
Nisam iznenadjena sto je puklo gde jeste. Decu kao pakete prebacuju na mnogo aktivnosti.

Igrice verovatno prave jake senzacije u mozgu, mozda stvarno otupljuju cula a luce te hormone, kao Rajovic sto kaze.
Ali pritisak na njih je prejak inace.
Deca su umorna.

A nemaju gde ni da se istrce. Govorim o ovom delu koji poznajem. Njima je Tas najblizi ali Tas je okej za nas dve i malu decu, ni biciklu ne mozes da vozis kao derle jer je kaskadan.
Nemaju gde da se opuste, kikocu, galame i prazne se. Nisu besna ako to rade, normalno je da se isprazne...emotivno, socijalno, svakako.

Naravno, nista od ovoga nije dovelo do uzasa koji se desio ali nisam iznenadjena gde je puklo.

Na Savetu...isli su predlozi, od privatnog obezbedjenja do "moja firma bas slucajno radi panik cipove". Jedna zena je dala najbolji predlog a cak je i moj dragi priznao da je luda. Ona je kazala da se vode malo deca u botanicku bastu (posteno je prelepa) i u muzeje. Muk, ti si luda zena.
Po mom misljenju ona je najnormalnija tamo. Izglasali su privatno obezbedjenje, ofkors. Koje ce platiti opstina, ofkors.

Iskreno, ne verujem da ce se ponavljati u Srbiji. Retko ko bas ovoliko flipne ali treba menjati zbog druge dece, da im bude bolje.
Nista im nece biti bolje sa opasanim skolama obezbedjenjem.
Valjalo bi im ponuditi drugaciji sadrzaj i bataliti onu "dobro dete se vidi ali ne cuje".
Treba da se cuje, ni fudbal nemaju gde da igraju...ne volimo fudbal, okej ali oni vole, na svaki sum dece se bunimo...komsije, nastavnici, roditelji, roditelji druge dece...aman, pustimo ih da disu...trojka pa sta, da citiram moju baku "svaka ocena je za djaka"...hvala joj na tome.
Petice pa petice...a ovamo zombirani ekranima, pola nacije naoruzano.
Preterali smo, moramo da stanemo...i globalno i nacionalno, samo na razlicit nacin.
Malo mira.

Мене су баш дубоко ганула деца из ове школе која су трчала ка нижим разредима, по млађу браћу и сестре уместо да се сами спасу. То многи одрасли не би урадили и то је оно што је величанствено, што показује да још није дошло најцрње. Па онај момак у Младеновцу који је легао преко старијег брата и њега заштитио својим телом, нажалост. То су примери који показују суштину наше деце, а не лоши изроди.
Такође, када год одем у музеј, на балет или оперу, увек има деце. И то прописног понашања и кодекса, да се ја у фармерицама посрамим. И види се да ту нису на силу.
Овај викенд сам провела на селу и стицајем околности била са неким средњошколцима. Ту се размењују књиге, у слободно време одраде сезонски послови да се и финансијски олакша родитељима. Носи се ручак деди који живи близу али сам и иде да се покоси трава баки у сличној ситуацији. И будеш, брате, поносан!

I mene je ta devojcica dirnula.
Zapravo, najvise ona "stani, zasto to radis".
Sve mi je ona na pameti.

Ima sjajne dece, vecina njih, zapravo.
Nije doslo najcrnje, niti ce doci.
Bice politickih haosa jer mora da ih bude.

Ali deca ce nam biti dobra...to je sigurno, sigurna sam.
Ipak vitla pistoljima manjina...i to teska, teska manjina.
Mene ove droge na kapljice vise plase.
Te sinteticke gluposti koje ubijaju u tri kapi.

I mene je ta devojcica dirnula.
Zapravo, najvise ona "stani, zasto to radis".
Sve mi je ona na pameti.

Ima sjajne dece, vecina njih, zapravo.
Nije doslo najcrnje, niti ce doci.
Bice politickih haosa jer mora da ih bude.

Ali deca ce nam biti dobra...to je sigurno, sigurna sam.
Ipak vitla pistoljima manjina...i to teska, teska manjina.
Mene ove droge na kapljice vise plase.
Te sinteticke gluposti koje ubijaju u tri kapi.
Da divna mala Ema, drugarica moje Cupavice, toliko mi je teško i zao, prvo što je izgubila svoj mladi zivot, a drugo mi zao Cupavice što je toliki bol doživela već u svojih 12 godinica...duša moja me boli...😢😢😢

Сетила сам се јутрос оне серије "Несташне године", аустралијске. Ја сам била тада 5.-6. основне. Нисмо трептали када иде. Сви смо је обожавали. Али нисмо могли да верујемо да се ђаци тако понашају у школи, да имају такав однос према наставницима. Било нам је миљама далеко такво понашање. А сада, ево, и код нас. Урлање, измицање столице, отимање...
Нисмо били цвеће. Било је и туча, и пушења иза школе... Један друг је надуван пао са крова зграде и погинуо, било је свега. Али је наставник био ауторитет.
jel si se palila na drezika? :kez:

346286067_1486183235540630_3717231974956994429_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back