Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Očigledno da roditelji ovu djecu nisu vaspitavali da budu dobri drugari i da čuvaju i pomažu drugima. Djeca koja su vjerovatno uživala povlastice na svakom koraku, zaribali su kada su trebali da sami izgrade svoj položaj u društvu. Čini se da se svi oni osjećaju odbačeno, a nisu vaspitani da shvate da je to možda i do njih, a ne samo do okoline.
prvo kazes cenu skolarine, pa eooo super ne mesaju se sa prosnecima....Vrati post i citaj sta si napisao.,,znaci ako lova od 13000moze da nadoknadi komplekse i probleme...jok kao i u obicnim osnovnim skolama, ne moze sve lova da nadomesti,ali i sirtoinja i prosek nisu izuzeti od exterma

Nema više kompass. Sve je do odraslih. Mi smo podigli takve male ljude.
Исто. И не знам никога ко је равнодушан, сви су као исцеђени.
Још ме је јуче дотукло, преживела девојчица која се уз музику снима у болници и качи на тик- ток. А другари јој изгинуше. Где је ту компас. Нема те незрелости која правда сва ова понашања.
Zasto nam je toliko akcenat na djeci a ne na ponasanju zrelih ljudi? Odrasli su ti koji moraju da djeluju, koji ce morati da stvari mijenjaju.
Predsjednik nam iznosi zasticene podatke iz medicinskog kartona, policija javno izadje sa dokaznim materijalom, novinari iznose lazi i pretpostavke, zreli ljudi na drustvenim mrezama dijele slike momka za koje se ispostavlja da su lazne, dijele prepiske osnovaca, caste se psovkama i jezivim recnikom zbog obicnog neslaganja u stavu i kao glavni problem se nadje ponasanje djevojcice koja je u stanju soka, koja je prezivjela pokusaj ubistva.
Kao sto se za citavu nasu politicku situaciju radno sposobno i uhlebljeno stanovnistvo sakrije iza penzionera.
Kako se ponasa dijete tog uzrasta u blizini smrti?
Ona mora proci kroz faze straha, tuge i faze uobicajenog ponasanja kada je samo dijete koje radi ono sta inace radi. A njihova danasnja igra je izgleda to tik tok snimanje.
Djeca tog uzrasta su uvidjajna onda kada im roditelj zaprijeti strogim pogledom.

Zasto nam je toliko akcenat na djeci a ne na ponasanju zrelih ljudi? Odrasli su ti koji moraju da djeluju, koji ce morati da stvari mijenjaju.
Predsjednik nam iznosi zasticene podatke iz medicinskog kartona, policija javno izadje sa dokaznim materijalom, novinari iznose lazi i pretpostavke, zreli ljudi na drustvenim mrezama dijele slike momka za koje se ispostavlja da su lazne, dijele prepiske osnovaca, caste se psovkama i jezivim recnikom zbog obicnog neslaganja u stavu i kao glavni problem se nadje ponasanje djevojcice koja je u stanju soka, koja je prezivjela pokusaj ubistva.
Kao sto se za citavu nasu politicku situaciju radno sposobno i uhlebljeno stanovnistvo sakrije iza penzionera.
Kako se ponasa dijete tog uzrasta u blizini smrti?
Ona mora proci kroz faze straha, tuge i faze uobicajenog ponasanja kada je samo dijete koje radi ono sta inace radi. A njihova danasnja igra je izgleda to tik tok snimanje.
Djeca tog uzrasta su uvidjajna onda kada im roditelj zaprijeti strogim pogledom.
Upravo sam i napisala da je do odraslih.

vucic totalno jeste problem
i svi ti ljudi oko njega
i oni sto su, kao on, relikt tih seseljevih 90tih,
i oni sto su se prisljamcili da i oni ukradu nesto
da budu vazni
al problem je sto ni oni prije njih nisu bili bitno bolji
kao sto ni oni sto ce doci nakon njega nece biti bitno bolji
3 decenije negativne selekcije
samo sto ovo sto se nama desava nije izolovana pojava
desava se po citavoj planeti
jaz izmedju bogatih i siromasnih premostila je tehnologija na najuvrnutiji nacin
nivo frustracije je maksimalan, a alata da je ispoljis nikad nije bilo vise i nikad nisu bili dostupniji

Nije mnogo bitno da li su bolji vec da li su smenjivi.

Sistemska teorija pokazuje da stize informacija o potrebi u sistem koji provrti informaciju pa onda iz sistema izadje odgovor. Takva drustva su stabilnija makar ista i ne bila previse demokratska. Idealno je da budu ali cak i ne moraju.

U situaciji kada sistem reaguje represivno na potrebe naroda nastaju najveci problemi.

To je ovo cemu svedocimo vec preko tri decenije.

Narod posalje zahtev za polemiku povodom odredjenog pitanja a predsednik izbaci naoruzane navijace nekome (kome god) na ime i prezime. I taj ucuti.
Krene polemike preko drustvenih mreza a predsednik izbaci svoje botove (ubijana deca a botovi vicu americka igrica/korona/umobolni zapad) da uguse informaciju koja bi potencijalno ugrozila elitu u drustvu.

Ta elita nije od juce vec od raspada prosle zemlje i mi nikada nismo imali demokratsku smenu i ona nikada nije pozvana na odgovornost.

Ko glasnije vice njegovo se broji. Ko ima pistolj, moc, prijatelje...
A mnogi zive udobno od sistema kakav jeste pa sada citamo kako je okej imati u cipelarniku pet pusaka i dva pistolja te kako zli zapad zeli da nam razoruza stare kuce sa dobrim dekom koji sve sto zeli je cojstvo kojim tera vukove i Turke iz kolibe udovice sa nejaci. Mislim, ma dajteeee, kakva retorika, kamo Turci, kamo vukovi?

To je desnicarka retorika a istina je da je bahati mangup od oca mislio da mu se moze jer je povezan sa tim sistemom, koji je njegove kolege oterao da nostrifikuju diplome po belom svetu a on dobio specijalizaciju i Cvetni trg.
Takav otac je punio svoj nekontrolisani ego pucanjem iz vatrenog oruzja i isto naucio sina koji poput mnogih u ovom drustvu misli da je iznad drugih.

To se oseca kod nas. Bahatost kome god se moze i u bilo kojoj oblasti drustva.

Ako ja kao majka ignorisem one ispod, smatram da sam vrednija i imam brojeve koje koristim za svaku situaciju, cemu mogu da naucim dete?

Jeste izolovan slucaj, Tonci.
Ne meri Ameriku i Rusiju, meri manje drzave, nezapamceno je da je dete od 13 godina ubilo druge a ne na posletku i sebe, nije pokazalo kajanje i svesno odlucivalo ko ima pravo da zivi a ko ne zasluzuje. Svi su bili stariji i imali neku ideju makar koga mrze, popur nacista.

U Americi jeste najmladji imao sest godina ali bio je iz geta, dilovali su krek. Ovo nije ta situacija, drustvo ima duboke probleme a novo oruzje samo te probleme moze da produbi.

I da manemo deke i bake sa puskama o klinovima trosnih kuca.
Mi zivimo u stanovima sa teskim vratima, interfonom i kamerom na ulazu, nama puske ne trebaju.
Imamo ih jer nam se moze.

uopste vise nije bitno dal je on sin lekara ili koga vec i dal je elitna skola ili ne i dal je na vracaru ili unekoj preepizdini. jedino bitno je da ga zatvore dozivotno negde, jer za slucaj kao sto je nejgov posle toliko ubistava nema pomoci. on ce to opet uraditi dal odmah ili za par godina, ali hoce. deca prezive i rat i glad i svasta, pa opet ne ubijaju, sto znaci da je on rodjen takav sa takvom predispozicijiom.

ali ni tad nece uraditi nista, slusam vucica kako kaze da se starosna granica treba da spusti na 12 godina.
problem je sto se ta starosna granica odnosi na popravni dom..

sve dok se kod nas ne uvede americki zakon da kad maloletna osoba izvrsi zlocin kao da je odrasla da mu se sudi kao odrasloj osobi nema nista od svega..

nesto i do tebe pametno.

ta smjenjivost je kod nas samo teoretska
izmjenjuju se isti ljudi ciklicno
i ne nije izolovan slucaj jer ni mi vise nismo izolovani
bukvalno nas nijedan "trend" nece zaobici

Kakav trend?

Pa nigde nije trend da dete u osnovnoj poubija drugare iz klupe.

To je stvarno nije istina.

Italija je nakon samoubistva jedne devojcice nakon izazova na tik toku momentalno isti zabranila.

U Austriji je samo onaj Siptar pucao ali njega su hvatali na granici sa Sirijom. U Slovackoj, Bugarskoj, Grckoj (jedan iz Abhazije), decenijama nema masovnog pucanja a nije zapamceno da je dete ovako nesto uradilo jer se nikada nije ni desilo.

Stvarno ne znam o kojim trendovima po mrezama govorimo a da pominjanje Amerike ne vodi u onu da hocemo sto pre da:
1. politizujemo
2. umanjimo sta se desilo jer eto, to se desava jer su deca po americkim uticajem.

Deca iz Grcke su pod americkim uticajem.
Zasto se desilo kod nas i kako da se spreci novo desavanje, to je pravo pitanje...koje ocigledno nikoga ne zanima vec se ljudi bave da li su ugledni manje ili vise...itd...

Kakav trend?

Pa nigde nije trend da dete u osnovnoj poubija drugare iz klupe.

To je stvarno nije istina.

Italija je nakon samoubistva jedne devojcice nakon izazova na tik toku momentalno isti zabranila.

U Austriji je samo onaj Siptar pucao ali njega su hvatali na granici sa Sirijom. U Slovackoj, Bugarskoj, Grckoj (jedan iz Abhazije), decenijama nema masovnog pucanja a nije zapamceno da je dete ovako nesto uradilo jer se nikada nije ni desilo.

Stvarno ne znam o kojim trendovima po mrezama govorimo a da pominjanje Amerike ne vodi u onu da hocemo sto pre da:
1. politizujemo
2. umanjimo sta se desilo jer eto, to se desava jer su deca po americkim uticajem.

Deca iz Grcke su pod americkim uticajem.
Zasto se desilo kod nas i kako da se spreci novo desavanje, to je pravo pitanje...koje ocigledno nikoga ne zanima vec se ljudi bave da li su ugledni manje ili vise...itd...

nema to veze s tiktokom po sebi
bukvalno je preslo trend
i prije ce biti da ima veze sa zatvorenim drustvenim grupacijama tipa incela i slicno
mladih i malo manje mladih ljudi okupljenih oko zajednickih recimo...problema
a pod americikim uticajem smo svi
medijski, njihova je kultura globalno najprisutnija
jer im je industrija zabave najjaca

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/school-shootings-by-country
https://www.google.com/amp/s/amp.cn...hool-shooting-us-versus-world-trnd/index.html

vaistinu. poslala mi je bivsa zena poruku da mi prepusta starateljstvo, pa odoh sutra u centar da dogovorim sastanak da rijesim to konacno.
istovremeno mi je i drago zbog vas dvojice i zao zbog malishe i nje
s druge strane znam da nije lako priznati sebi da je drugi roditelj u ovom trenutku bolji izbor za tvoje dijete
al odabrala je najbolje za njega <3

nema to veze s tiktokom po sebi
bukvalno je preslo trend
i prije ce biti da ima veze sa zatvorenim drustvenim grupacijama tipa incela i slicno
mladih i malo manje mladih ljudi okupljenih oko zajednickih recimo...problema
a pod americikim uticajem smo svi
medijski, njihova je kultura globalno najprisutnija
jer im je industrija zabave najjaca

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/school-shootings-by-country
https://www.google.com/amp/s/amp.cn...hool-shooting-us-versus-world-trnd/index.html

Najmanji je problem biti pod americkim kulturnim uticajem.
Postoji razlog zasto se u Americi rokaju tim prokletim puskama a razlog je 2. clan njihovog ustava.
Taj clan je povezan sa tradicionalnim Jugom, koji je imao em robovlasnostvo em ima i danas jak rasizam.
Drzave koje vaze za tzv. demokratske imaju nizu stopu nasilnih smrti, stroze zakone itd.
Primer je Kalifornija, jako dobar primer za mnoge stvari.

Tonci, ja cu biti iskrena sa tobom. Ne mislim da je Vucic kriv, ne mislim ni da je Mladic kriv ili bilo ko. Za toliko sam polozila sudsku psihijatriju, medicinu i kriminologiju. Meni je jasno da je dete mentalno obolelo.
Vecina tih poremecaja se i javlja od tinejdz dana preko adolescencije pa do tridesete godine. Retko kasnije.
Ono sta mi srce kaze je da se to ipak vidi. I don't like mondays i te fore, mislim, bezobrazluk je prema zrtvama. Prebesna sam.

Ovde neko debelo laze. Neko ovde potura price o dobrim i uglednim roditeljima, divnom i tihom detetu, sa svim peticama koje su zvali streber i mucili time.
Naprosto ga opravdavaju.
Ovo je robot koji je usao da ubije. I da se ne lazemo oko toga. Mentalni problemi cesto idu sa visokom inteligencijom. Oduvek se to zna.

Zato krivim drustvo jer ga prikrivaju, medijski ga predstavljaju sa sta mu bi, donosio je hranu komsijama.

Decak je mentalno bolestan. I to nije moguce da niko nije video. Videli su i zatrpavali, menjali smene, hiljadu aktivnosti, skole izlazile u susret, potcenili su svi mogucnost da udje u taj svoj film i izreseta decu jer nase drustvo izlazi u susret bogatim ljudima a nasa vlast ne broji zrtve da ostane na poziciji.

Zato se ovakve stvari redje desavaju u svetu. Ima svuda mentalnih problema ali isti se lece, tretiraju, makar drze dalje od drugih.

I zato su krivi k'o djavo. Da su ga sklonili na vreme deca bi bila ziva. Ali je verovatno bila sramota priznati i sebi i drugima da je dete takvo kakvo jeste.
O zrtvama ni reci, ispade da jos treba neko da mu se izvini sto su ga zvali streberom.
Ko od nas nije dobijao uvrede online pa nismo rekli I don't like mondays i izvadili kubure.

Krivi su za nereagovanje i samo pokazuju koliko je ovo stalesko drustvo.

A poseban stepen odgovornosti je povezivati politicki sa temama koje nisu povezane.

Postoji razlog zasto se u Americi rokaju tim prokletim puskama a razlog je 2. clan njihovog ustava.
Taj clan je povezan sa tradicionalnim Jugom, koji je imao em robovlasnostvo em ima i danas jak rasizam.
Drzave koje vaze za tzv. demokratske imaju nizu stopu nasilnih smrti, stroze zakone itd.

Tonci, ja cu biti iskrena sa tobom. Ne mislim da je Vucic kriv, ne mislim ni da je Mladic kriv ili bilo ko. Za toliko sam polozila sudsku psihijatriju, medicinu i kriminologiju. Meni je jasno da je dete mentalno obolelo.
Vecina tih poremecaja se i javlja od tinejdz dana preko adolescencije pa do tridesete godine. Retko kasnije.
Ono sta mi srce kaze je da se to ipak vidi. I don't like mondays i te fore, mislim, bezobrazluk je prema zrtvama. Prebesna sam.

Ovde neko debelo laze. Neko ovde potura price o dobrim i uglednim roditeljima, divnom i tihom detetu, sa svim peticama koje su zvali streber i mucili time.
Naprosto ga opravdavaju.
Ovo je robot koji je usao da ubije. I da se ne lazemo oko toga. Mentalni problemi cesto idu sa visokom inteligencijom. Oduvek se to zna.

Zato krivim drustvo jer ga prikrivaju, medijski ga predstavljaju sa sta mu bi, donosio je hranu komsijama.

Decak je mentalno bolestan. I to nije moguce da niko nije video. Videli su i zatrpavali, menjali smene, hiljadu aktivnosti, skole izlazile u susret, potcenili su svi mogucnost da udje u taj svoj film i izreseta decu jer nase drustvo izlazi u susret bogatim ljudima a nasa vlast ne broji zrtve da ostane na poziciji.

Zato se ovakve stvari redje desavaju u svetu. Ima svuda mentalnih problema ali isti se lece, tretiraju, makar drze dalje od drugih.

I zato su krivi k'o djavo. Da su ga sklonili na vreme deca bi bila ziva. Ali je verovatno bila sramota priznati i sebi i drugima da je dete takvo kakvo jeste.
O zrtvama ni reci, ispade da jos treba neko da mu se izvini sto su ga zvali streberom.
Ko od nas nije dobijao uvrede online pa nismo rekli I don't like mondays i izvadili kubure.

A poseban stepen odgovornosti je povezivati politicki sa temama koje nisu povezane.
Ja ne mogu da vjerujem da roditelji nisu primjetili problem. Morali su. Vjerovatno su to pokrivali na razne nacine ne nadajuci se ovakvom ishodu.

Naprosto ga opravdavaju.

naravno da su vidjeli
ali izmedju toga i momenta kad to kao roditelj sebi priznas nekad prodju godine ili citav zivot

sto se amera tice - kompleksnije je to od price o podjeli sjevera i juga i drugog amandmana
ta iskrivljena slika koju oni imaju o sebi samima i vlastitom mjestu u svijetu je izvor svih njihovih i mnogih nasih (globalnih) problema

no, pojednostavljeno
ovo sto danas imamo je jedna od nuspojava brzog prenosa informacija
jer kakve god bile
informacije su nikad dostupnije

Screenshot_20230508-083036~2.png
Screenshot_20230416-115346~4.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back