Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao metlo
Sad si kao tab
To se desi jednom u milion
Nazalost
Desilo se
Ljudi kvrcnu, deca kvrcnu
Mentalna higijena je nesto o cemu se ne vodi racuna dok me bude kasno
pa nije ko tab
to s djecom i oruzjem je kao lutrija
imas slucajeva gdje djeca slucajno, doslovno, ubiju ili ozlijede nekog jer je oruzje bilo dostupno
klinci su znatizeljni pa zatim u pubertetu nepredvidljivi
a od kajanja nema nista

cale je prije koju godinu sve iz stana iznio tj. prodao za bagatelu samo da ne bude u stanu. jer je vec stariji, a zna da stariji ljudi shiznu pa da ne bi rokno nekoga.
rekao mi je, sine ostavio bi tebi, al znam kakav si :))))
generalno, meni isto ne treba oruzje osim kad sam u shumi, planini, malo me bude frka, cesto naletim na neke zivotinje i nije prijatno.

pa nije ko tab
to s djecom i oruzjem je kao lutrija
imas slucajeva gdje djeca slucajno, doslovno, ubiju ili ozlijede nekog jer je oruzje bilo dostupno
klinci su znatizeljni pa zatim u pubertetu nepredvidljivi
a od kajanja nema nista
To se sve desava
I moj deda je imao pusku i mi vezbali s njim gadjanje
Moj tata sada ima pusku
Nesrece tog tipa o kojima ti pricas se desavaju,
Ja radim gde radim i kad bih vam rekla kako sve ljudi nastradaju i deca, vi ne bi vise ni ustajali iz kreveta,
Bas sam i tome pricala juce sa mojom desurnom dr koliko se nagledamo svega i imamo drugaciju sliku

To se sve desava
I moj deda je imao pusku i mi vezbali s njim gadjanje
Moj tata sada ima pusku
Nesrece tog tipa o kojima ti pricas se desavaju,
Ja radim gde radim i kad bih vam rekla kako sve ljudi nastradaju i deca, vi ne bi vise ni ustajali iz kreveta,
Bas sam i tome pricala juce sa mojom desurnom dr koliko se nagledamo svega i imamo drugaciju sliku
desava se
al brojevi su neumoljivi
sto manje oruzja imas rjedje se desava
jednostavno je

to je trebalo da primjete dva ljekara koja su ga odgajala
umjesto toga tata ga vodio u streljanu
Nisu oni jedini
Mnogo je danas takvih roditelja
Deca nemaju detinjstvo, nemaju ljubav, nemaju podrsku, nemaju nista
Imaju mamu i tatu koje ne vidjaju dovoljno, koje ne zanimaju dovoljno, danas vecinu zanimaju ocene, status, a to kako se zaista osecas nije vazno…

jeste
al ja svaki put kad procitam naslov tipa - ubio brata/sestru u igri ocevim pistoljem/puskom
pomislim istu stvar
nesto ne valja u cinjenici da dijete ima pristup oruzju
i ako nismo u stanju sigurno hendlati to oruzje, a nismo sto ga uopce imamo :(
Razumem
Ali kazem nije mi za poredjenje jer ovo nije bilo slucajno
Nastradaju u mnogo vecem broju u saobracaju, pa ih opet vozimo u autu

Problem je ovde nebriga o deci i propusti u vaspitanju

a sto se sudjenja i dobi tice
ono bukvalno mogu od presedana napraviti pravilo tj zakon izmijeniti i suditi mu kao odraslom
ako zele
ocigledno ne zele
sudeci po jucerasnjem...obracanju
ko sto ni mitrovic junior nije fasovao robiju
kod nas nije pitanje sta se desilo, nego ko je uradio
neko moze sve, neko ide na robiju jer prodaje sremus na gajbici ispred maksija

Nisu oni jedini
Mnogo je danas takvih roditelja
Deca nemaju detinjstvo, nemaju ljubav, nemaju podrsku, nemaju nista
Imaju mamu i tatu koje ne vidjaju dovoljno, koje ne zanimaju dovoljno, danas vecinu zanimaju ocene, status, a to kako se zaista osecas nije vazno…
pa eto im prilike da se malo preispitaju
al porodice ubijenih od toga nemaju nista
nemaju ni od toga da ovaj mali citav zivot sjedi u zatvoru, al mozda ce neko drugi ostati ziv ako ovaj nikad vise ne izadje na ulicu slobodan

tata je bio vaspitac u vaspitno popravnom domu prije rata, kaze 95% ih je bilo iz razvedenih brakova, pretresli smo juce i moju situaciju
pa znas kako
bogatiji se za svoje pobrinu da ne stigne do kpd
djeca od sirotinje idu po defaultu da ih sistem popravlja
ako je bas bas tesko s.ranje u jugi se nije moglo popravni dom izbjeci 100 posto, sad prakticno moze kako oces

moj djed je moju mater naucio pucati i koristiti pistolj
i citav zivot je spavao s pistoljem ispod kreveta
ja sam kao dijete znala gdje pistolj i nikad ga pipnula nisam, a mogla sam
ko bi onda bio kriv?
i nije svako dijete istog temperamenta i s razlogom se oruzje drzi pod kljucem
znam vise slucajeva da su klinci teska sranja napravili u istim okolnostima
i fakat ne mislim da mi u kuci treba oruzje
od cega se ja to branim u sred nbga i sta lovim
koji ce mi problem u kuci :(

Ma kakvi pistolji u kuci u nasem veku u po' Evrope, za koji krasni?

U zivotu nisam imala pistolj niti je moj otac imao pistolj, niti otac mog oca...sve udovice iz moje porodice, nikada nisu imale pistolje niti bilo sta osim oklagije.
Niti moje dete ima plasticne puske. Bog sa nama, ima kocke i knjige, sta ce mu pistolji...za koji moj.

Treba mi policija koja radi svoj posao i treba mi sud koji sudi po zakonu a ne po imenu i trebaju mi ministri i direktori skola koji podnose ostavke. I treba mi ukidanje tih programa i serija sa psovanjem i ubijanjem, ne trebaju mi ljudi sa kapuljacama koji pretorijanski cuvaju murale Mladica i kojekakvih.
Mene ti sa kapuljacama ne plase, neka se popnu da ih zviznem onom babinom oklagijom po glupoj glavi mozda im nesto u istu uteram.

Razoruzati hitno naciju.
Mi smo skrenuli pamecu nacisto.

Merimo se sa Amerikom od trista kusur miliona.
Da li se nesto ovako desilo u Grckoj, Bugarskoj, Slovackoj, nasim parnjacima? Nije.

Amerika i Rusija mogu da se mere a mi lepo sa Bugarima mozemo na merenje.

Desilo se nesto sto se desava sa razlogom u tek ponekom drustvu na svetu a to sto necemo da trazimo razlog govori u prilog tome koliko smo otisli u materinu.

Nije ovo dete toliko odgovorno koliko je drzava odgovorna. Dete je puklo jer je pucanju sklono ali drzava ga je naterala da pukne. Da je drzava drugacija pitanje je da li bi ikada doslo do pucanja.

Godinama govorimo da je mnogo agresije. Od strane odraslih, niko ne pazi kakav jezik ima...sta govori...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back