Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eo ti zendeli draga jos jedan primer..secas se covida i sta je ovde sve bilo?

e vidis ko god je spomenuo ivermectin bio je banovan ili popio karton..a danas ivermektin kazu zdrav i nije vise zabranjen lek.

jel treba da ti doguram tablu il tarabu da bolje razumes sta ti pricam?
Nemoj samo tablu.Apokalipsu sam gledala jako davno,sjecam se te scene.
Niko od nas nije prorok,svi grijesimo,problem je što nas greške kostaju mnogo.

persona bez greske je ovo rekla.

https://forum.krstarica.com/threads/sta-trenutno-radis-18.960923/page-407#post-46935597

ne podizes ti dete vec ga podize okolina i drustvo u kom zivi.

al ako se osecas krivom ja ti mogu reci da se osecam ni miligram svoje krivice..sve sto sam mogao u odgoju da uradim, uradio sam.
Privatno ne,možda zbog toga što su mi djeca odrastala u drugačijem vremenu. Nisu savrseni,ali nisu ni ubice. Osjećam da smo svi krivi što smo dozvolili da nam se ovo dešava. Oni koji su pristali I aminovali kao i oni koji nisu pristali a sav protest im je tastatura.

Privatno ne,možda zbog toga što su mi djeca odrastala u drugačijem vremenu. Nisu savrseni,ali nisu ni ubice. Osjećam da smo svi krivi što smo dozvolili da nam se ovo dešava. Oni koji su pristali I aminovali kao i oni koji nisu pristali a sav protest im je tastatura.
ja ti kazem da se ja ne osecam krivim..nit jeo luk nit ga mirisao. krivi su oni koji su odlucivali o bilo cemu. ti si mod pa mozda zato indirektno osecas krivicu sto si nekad nesto morala da radis a nisi osecala da to treba i da nije moralno.

Nema baš sve veze s forumom.
mozda ali forum je zivot...isto ono sto imas ovde imas i u realu...isto imas ljude koji pricaju ono sto misle, ili mazu druge, ili se foliraju, ili su isfrustrirani. ili im treba nesto da izlece komplekse pa zamenjuju svoju patnju laznom srecom u jeftinim detaljima. manje vise svaka sredina je ista, bila u srbiji ili na n. zelandu, africi ili americi. sto je zona idustrijski jaca ljudi su vise shebani.

sto se oruzja tice, slazem se skroz
sta ce mi oruzje
sta ja to lovim i od koga se branim?

Pa Seselji u pokusaju vec decenijama uce da neki Srbi ugrozavaju druge, prave Srbe te da je sasvim okej da Seselji potegnu pistolje na njih.

Takvi uce decu. Takvi vaspitavaju decu.

Mi se hvalimo sto smo ludi.

Mi se grozimo pristojnosti. Urednosti. Cistom jeziku. Masa klice ludacima. Tom Seselju i njemu slicnoj bagri.

Sta ocekujemo?

Sta smo mislili da ce se desiti?

Seselj vadi pistolj na studente. Masa klice.

Da smo sadili ruze, ruzicnjak bi imali.

Sadili smo homofobiju, sadili smo rasizam, sadili smo kriminalce, sadili smo starlete, sadili smo psovke, sadili smo opasne momke, sadili smo ratove, sadili smo strahove. Sadili smo lopove.
Izvolite sada.

Kulturno nam je neiskreno.
Fino nam je lazno.
Ljubazno nam je glupo.
Elegantno nam je dosadno.

Nije Vucic problem.
Narod mora da se promeni i da shvati da je stanje nenormalno.
Da prestanemo da se hvalimo lajanjem, urlanjem, psovanjem, ignorisanjem, da pocnemo da cekamo redove i budemo promena koju hocemo da vidimo.

A ne da se useremo u tudju decu a nasu da posaljemo u privatne skole. Da pokrademo radna mesta i stanove.
Neka tudja deca plate nas lazni patriotizam.

Neka Seselji na tudju decu potezu pistolje. Yo potezanje je opravdano!
Kada shvatimo da je nase i tudje, mozda nesto shvatimo ali sumnjam.

Ukazivali smo svi sta ce se desiti.
Svi smo govorili ljudi, ne moze ovako.
Jok.
Kade ulice lazni moralisti i bacaju kamenice.
Brane murale ratnih zlocinaca.

E, sada nam ginu deca.
Sa tim nisu racunali.

Ali zato se vatrom ne igra jer vatra moze da opece.

Puske, pistolji, bombe...naoruzani do zuba.
Lazno hrabre kukavice.
Samo kukavica ima pistolj.
Treba mu isti da se oseca mocno.

Pa Seselji u pokusaju vec decenijama uce da neki Srbi ugrozavaju druge, prave Srbe te da je sasvim okej da Seselji potegnu pistolje na njih.

Takvi uce decu. Takvi vaspitavaju decu.

Mi se hvalimo sto smo ludi.

Mi se grozimo pristojnosti. Urednosti. Cistom jeziku. Masa klice ludacima. Tom Seselju i njemu slicnoj bagri.

Sta ocekujemo?

Sta smo mislili da ce se desiti?

Seselj vadi pistolj na studente. Masa klice.

Da smo sadili ruze, ruzicnjak bi imali.

Sadili smo homofobiju, sadili smo rasizam, sadili smo kriminalce, sadili smo starlete, sadili smo psovke, sadili smo opasne momke, sadili smo ratove, sadili smo strahove. Sadili smo lopove.
Izvolite sada.

Kulturno nam je neiskreno.
Fino nam je lazno.
Ljubazno nam je glupo.
Elegantno nam je dosadno.

Nije Vucic problem.
Narod mora da se promeni i da shvati da je stanje nenormalno.
Da prestanemo da se hvalimo lajanjem, urlanjem, psovanjem, ignorisanjem, da pocnemo da cekamo redove i budemo promena koju hocemo da vidimo.

A ne da se useremo u tudju decu a nasu da posaljemo u privatne skole. Da pokrademo radna mesta i stanove.
Neka tudja deca plate nas lazni patriotizam.

Neka Seselji na tudju decu potezu pistolje. Yo potezanje je opravdano!
Kada shvatimo da je nase i tudje, mozda nesto shvatimo ali sumnjam.

Ukazivali smo svi sta ce se desiti.
Svi smo govorili ljudi, ne moze ovako.
Jok.
Kade ulice lazni moralisti i bacaju kamenice.
Brane murale ratnih zlocinaca.

E, sada nam ginu deca.
Sa tim nisu racunali.

Ali zato se vatrom ne igra jer vatra moze da opece.

Puske, pistolji, bombe...naoruzani do zuba.
Lazno hrabre kukavice.
Samo kukavica ima pistolj.
Treba mu isti da se oseca mocno.
vucic totalno jeste problem
i svi ti ljudi oko njega
i oni sto su, kao on, relikt tih seseljevih 90tih,
i oni sto su se prisljamcili da i oni ukradu nesto
da budu vazni
al problem je sto ni oni prije njih nisu bili bitno bolji
kao sto ni oni sto ce doci nakon njega nece biti bitno bolji
3 decenije negativne selekcije
samo sto ovo sto se nama desava nije izolovana pojava
desava se po citavoj planeti
jaz izmedju bogatih i siromasnih premostila je tehnologija na najuvrnutiji nacin
nivo frustracije je maksimalan, a alata da je ispoljis nikad nije bilo vise i nikad nisu bili dostupniji

izuzetno glup i ogranicen komentar
zasto? u krugu dvojke zivi i sirotinja, ne samo bogatuni i privilegovani..sta znaci ubica je dete uglednog lekara? meni to lici kao pravilo da ce sva deca uglednih ljudi ako slucajno ili namerno zive na Vracaru biti neka posebna grupa ubica? Ovo sa skolarinom i privatnim skolama, msm i meni je to zesca nebuloza, ali samo raslojavanje drustva ne znaci da ce agresivni biti ovi iz privatne skole, posto imas xy situacija u osnovnim drzavnim skolama gde cigancici sa margine /ili cak i neigancic, pa i prosecnii/zavode strahovladu i pljackaju i prete drugarima..tako da ako razmisli, od kada je skolovanja uvek je bilo elitnih koji su se skolovali u Becu npr, a vecini to dostupno bilo nije, I sta je poenta tvoje objave?

Očigledno da roditelji ovu djecu nisu vaspitavali da budu dobri drugari i da čuvaju i pomažu drugima. Djeca koja su vjerovatno uživala povlastice na svakom koraku, zaribali su kada su trebali da sami izgrade svoj položaj u društvu. Čini se da se svi oni osjećaju odbačeno, a nisu vaspitani da shvate da je to možda i do njih, a ne samo do okoline.

Slusam kako jedan psiho prica o drugom :lol: tanjug uzivo
Obecava da ce onaj mali ludak da odgovara, ali nema konkretnih mera jos uvek
Nista im ne verujem dok ne vidim
Ako ce da ga stave u popravni dom do 18 nista nisu uradili

Nisu uradili ništa ni u zatvor da ga stave. U rudnik i da ne izlazi iz okna do kraja života.

Nisu uradili ništa ni u zatvor da ga stave. U rudnik i da ne izlazi iz okna do kraja života.
Ne znam, onaj ludak obecava da ce nesto da bude... Kapiram da nije tako lako menjati sad sve zakone... Verovatno mora da se pita i mama eu i tata usa....

Ja sam inace protivnik zatvora jer zivotare na nas racun tamo... Radni logori pa da bude neka korist od takvih, na polje bato kukuruz valja okopavati, digla bih poljoprivredu dok si reko keks

Slusam kako jedan psiho prica o drugom :lol: tanjug uzivo
Obecava da ce onaj mali ludak da odgovara, ali nema konkretnih mera jos uvek
Nista im ne verujem dok ne vidim
Ako ce da ga stave u popravni dom do 18 nista nisu uradili
mali ne moze da odgovara jer u nasem zakonu ne postoji nacin da odgovara.

imas primer onog klinca sto je u novom sadu zapalio coveka pre par godina jer je hteo da vidi kako gori i na kraju nista, cak mislim da je i na slobodi..nisam siguran, ali znam na zalost i privatno za neke slucajeve kad su maloletna deca bila kriva za smrt nekih osoba i na slobodi su..nas zakon im ne moze nista.

jedino da sad po hitnom postupku izvrse izmene zakona

ali ni tad nece uraditi nista, slusam vucica kako kaze da se starosna granica treba da spusti na 12 godina.
problem je sto se ta starosna granica odnosi na popravni dom..

sve dok se kod nas ne uvede americki zakon da kad maloletna osoba izvrsi zlocin kao da je odrasla da mu se sudi kao odrasloj osobi nema nista od svega..

drzace malog par godina ako i toliko cisto zbog pritiska javnosti u nekoj psihijatrijskoj ustanovi i morace da ga puste..

za 2 do 3 godina smem sad da ti potpisem da ce mali biti na slobodi.

imas primer onog klinca sto je u novom sadu zapalio coveka pre par godina jer je hteo da vidi kako gori i na kraju nista, cak mislim da je i na slobodi..nisam siguran, ali znam na zalost i privatno za neke slucajeve kad su maloletna deca bila kriva za smrt nekih osoba i na slobodi su..nas zakon im ne moze nista.

ali ni tad nece uraditi nista, slusam vucia kako kaze da se starosna granica treba da spusti na 12 godina.

sve dok se kod nas ne uvede americki zakon da kad maloletna osoba izvrsi zlocin kao da je odrasla da mu se sudi kao odrasloj osobi nema nista od svega..

drzace malog par godina ako i toliko cisto zbog pritiska javnosti u nekoj psihijatrijskoj ustanovi i morace da ga puste..

oni klnci sto su izmakli stolicu uciteljici i kliberili se ko debili i snimali je...svi vraceni u skolu a ona dobila nogu u dupe jer se bunila...o cemu pricamo?

ja sam bre kada me jedna drqala kao niko od profana poludeo u prvom gimnazije i bio redar kod table i ona debilka kaze obrisi tablu ja izvadio q i ispiso se u sundjer i reko izvolte obrisite vi imam povredu ruke.

dobio ukor pred iskljucenje.

tu lujku koja je na svakoj godini obarala po pola odelenja predavala logiku psihologiju i filozofiju je kada je imala jos nekoliko dana do penzije, jedan bivsi ucenik saceko i kolima je udario...slomio joj je silne koske. i otisla al u invalidsku... do koje mere nekad profesori mogu da budu bolesni to je za prst na celo..a klinci... oni su jos ludji.

Ne znam, onaj ludak obecava da ce nesto da bude... Kapiram da nije tako lako menjati sad sve zakone... Verovatno mora da se pita i mama eu i tata usa....

Ja sam inace protivnik zatvora jer zivotare na nas racun tamo... Radni logori pa da bude neka korist od takvih, na polje bato kukuruz valja okopavati, digla bih poljoprivredu dok si reko keks
Ako se sad nešto ne promjeni neće nikad.

ali ni tad nece uraditi nista, slusam vucica kako kaze da se starosna granica treba da spusti na 12 godina.

Ma znam, jasno mi je
Ali bi bilo lepo da se to promeni

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back