moj djed je moju mater naucio pucati i koristiti pistolj
i citav zivot je spavao s pistoljem ispod kreveta
ja sam kao dijete znala gdje pistolj i nikad ga pipnula nisam, a mogla sam
ko bi onda bio kriv?
i nije svako dijete istog temperamenta i s razlogom se oruzje drzi pod kljucem
znam vise slucajeva da su klinci teska sranja napravili u istim okolnostima
i fakat ne mislim da mi u kuci treba oruzje
od cega se ja to branim u sred nbga i sta lovim
koji ce mi problem u kuci
Ma kakvi pistolji u kuci u nasem veku u po' Evrope, za koji krasni?
U zivotu nisam imala pistolj niti je moj otac imao pistolj, niti otac mog oca...sve udovice iz moje porodice, nikada nisu imale pistolje niti bilo sta osim oklagije.
Niti moje dete ima plasticne puske. Bog sa nama, ima kocke i knjige, sta ce mu pistolji...za koji moj.
Treba mi policija koja radi svoj posao i treba mi sud koji sudi po zakonu a ne po imenu i trebaju mi ministri i direktori skola koji podnose ostavke. I treba mi ukidanje tih programa i serija sa psovanjem i ubijanjem, ne trebaju mi ljudi sa kapuljacama koji pretorijanski cuvaju murale Mladica i kojekakvih.
Mene ti sa kapuljacama ne plase, neka se popnu da ih zviznem onom babinom oklagijom po glupoj glavi mozda im nesto u istu uteram.
Razoruzati hitno naciju.
Mi smo skrenuli pamecu nacisto.
Merimo se sa Amerikom od trista kusur miliona.
Da li se nesto ovako desilo u Grckoj, Bugarskoj, Slovackoj, nasim parnjacima? Nije.
Amerika i Rusija mogu da se mere a mi lepo sa Bugarima mozemo na merenje.
Desilo se nesto sto se desava sa razlogom u tek ponekom drustvu na svetu a to sto necemo da trazimo razlog govori u prilog tome koliko smo otisli u materinu.
Nije ovo dete toliko odgovorno koliko je drzava odgovorna. Dete je puklo jer je pucanju sklono ali drzava ga je naterala da pukne. Da je drzava drugacija pitanje je da li bi ikada doslo do pucanja.
Godinama govorimo da je mnogo agresije. Od strane odraslih, niko ne pazi kakav jezik ima...sta govori...