Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj ne znam sta da vam kazem...svako svoju muku muci....

Ja sam ko tinejdzer bila 24h sa mamom u svadji, ona klimaks ja tinejdz, ajmee

Ali nije bilo toga da ne zna s kim se druzim, trave, i sl zajebancije

Svo drustvo je dolazilo kod mene i ja isla kod njih, tako da su roditelji to znali ko si sta si....
Ne znam kako je to da se ne zna s kim se druzi....to jednostavno nije bilo izvodljivo pre

Mozda sad ova era smartfonova pa to sve preko fona zavrsavaju...mi smo vala morali analogno, ako oces da caskas il ces se videti ili ces se cuti fiksnim, to je sve transparento
Ovo sad sa mobilnim sve kriju

Iskreno ne znam, najezim se samo kad procitam da sin ima na otisak zakljucan fon, mozes mislit on cuva svoju privatnost ko da je ulaz u pentagon, koju privatnost derle jedno, kao nezavisni su a mama kupila telefon....jao ne znam...pa prst bih mu polomila :lol:
Strasno sta ove milenijumske generacije rade, ja se samo krstim i cokcem ko zadusna baba
Eee moja metlice, kaze i cika doktor da ne smes da im ulazis duboko u teritoriju, ja pricala sa kolegom, kaze, u privatnost se ne petljaj, ne citaj poruke, ne ispituj ko u muriji ( zna me covek) s kim si sta si, popusti, izmakni se, kakva crna sifra za mobilni...ne budi napadno komunikativna, ne ispituj, to sve izrazito ne vole.
nece ni to dugo jos dve godine racunam, toliko mogu da prezivim

Eee moja metlice, kaze i cika doktor da ne smes da im ulazis duboko u teritoriju, ja pricala sa kolegom, kaze, u privatnost se ne petljaj, ne citaj poruke, ne ispituj ko u muriji ( zna me covek) s kim si sta si, popusti, izmakni se, kakva crna sifra za mobilni...ne budi napadno komunikativna, ne ispituj, to sve izrazito ne vole.
nece ni to dugo jos dve godine racunam, toliko mogu da prezivim
Pa nisam.pametna...ja nemam iskustva sa te strane...samo kao dete
Meni je keva bila drug sto se toga tice...nije bilo.potrebe da ispituje i kopa kad sam ja bila otvorena nisam krila nista....
Ali druga vremena.... i nismo svi isti....

Ja se jezim na pomisao da mi derle kome sam ja kupila mob mece sifru na otisak prsta.... ili ono da ima kljuc od sobe pa ja ne mogu da udje...sta da imas...kljuc??? :zeek:
Moze sine ako placas kiriju i racine, posto soba na ovoj lokaciji, tolko i tolko, racune cemo po pola bratski, izvoli kljuc nema frke

Pa progutao bi taj kljuc kad bih ga ja licno davila njime jjebesmisve

Skoro jedan komicar pricao na tu temu, to kao tinejdzer pa njihova privatnost pa to kao da ima svoju sobu pod kljuc a da ti kao roditelj nemas pristup unutra, a izdrzavas ga u rodjenoj kuci...pa ja sam vristala kako je opisivao svoju reakciju kad je njemu sin to zahtevao :lol:

Meni je keva bila drug sto se toga tice...nije bilo.potrebe da ispituje i kopa kad sam ja bila otvorena nisam krila nista....
Ja sam sklona da kazem ma kakva druga vremena al realno jesu druga su vremena zaista. Sve sto si pomenula malo pre oko telefona, moja baka je sve pisala u svesku ko me je zvao, ja nit znam ko je zove nit ko joj pise, a i da je to npr moguce pa trábala bih samo time da se bavim 24h dnevno jer to naravno vise nema reda kad se zove, sa mobilnim smo izgubili svaki odnos prema vremenu tipa nemoj da zoves mozda ljudi spavaju..i mi stariji a kamoli oni.
Oni su 24h nekako online.

Ja sam sklona da kazem ma kakva druga vremena al realno jesu druga su vremena zaista. Sve sto si pomenula malo pre oko telefona, moja baka je sve pisala u svesku ko me je zvao, ja nit znam ko je zove nit ko joj pise, a i da je to npr moguce pa trábala bih samo time da se bavim 24h dnevno jer to naravno vise nema reda kad se zove, sa mobilnim smo izgubili svaki odnos prema vremenu tipa nemoj da zoves mozda ljudi spavaju..i mi stariji a kamoli oni.
Oni su 24h nekako online.
Jesu jesu...mislim pricam o 00 pa na ovamo

Bas sam slusala psihologe neke kako opisuju strasan generaciski jaz izmedju milenijumskih generacija i ovih pre
Ja i moj deda smo imali slicnije detinjstvo, a razlika 60 god, nego ja i klinac rodjen 00
Bolje cemo se razumeti ja i neko iz ww2 generacije nego ja i derle od 17
Strasan je jaz nastao zbog promene nacina zivota
Evoluirali smo sa tehnologijom, ovi smartovi nas menjaju, menjaju nam navike, ponasanja sablone, sve
Sad je sve smart, sve je wifi

Nije ok da zapisuje ko te zvao, ali isto tako nije ok da ima ajfon srastao sa sakom i da pravim lom online bez mogucnosti da ti ista iskontrolises kao roditelj

https://www.limundo.com/kupovina/Te...ni-i-FAX/KUCISTA-ZA-TELEFONE-SKOLJKE/88489937

KUĆIŠTA ZA TELEFONE - ŠKOLJKE

Ima ambicije da ne radi jer je to smor, on misli firma se osniva preko noći :malav:
Planira informatiku da upiše, softverski inženjering

mislim da si malo dramaticna...pa svasta i ja i dan danas mrzim da radim i samo gledam kako da izvucem doope. :mrgreen: najradije bih da mi pare padaju s neba, cak ni privatna firma, nego samo da mi padnu s neba, a ja ko trut da lezim (ok ne bukvalno samo da lezim, ali razumes vec). ja ne vidim na osnovu tvog pisanja da se nesto cudno desava, ali ok ti znas bolje. sto rece metla ako sumnjas proveri.

Ja se jezim na pomisao da mi derle kome sam ja kupila mob mece sifru na otisak prsta.... ili ono da ima kljuc od sobe pa ja ne mogu da udje...sta da imas...kljuc??? :zeek:
Moze sine ako placas kiriju i racine, posto soba na ovoj lokaciji, tolko i tolko, racune cemo po pola bratski, izvoli kljuc nema frke

Pa progutao bi taj kljuc kad bih ga ja licno davila njime jjebesmisve

Skoro jedan komicar pricao na tu temu, to kao tinejdzer pa njihova privatnost pa to kao da ima svoju sobu pod kljuc a da ti kao roditelj nemas pristup unutra, a izdrzavas ga u rodjenoj kuci...pa ja sam vristala kako je opisivao svoju reakciju kad je njemu sin to zahtevao :lol:

normalno da ima sifru na fonu tjah otisak prsta, jer on taj fon ostavlja koje kuda. sto bi mu neko usao u fon i petljao. meni je normalno da imam otisak prsta, ne moze ni srecica bez mene da udje u fon, iako aja od nejga nista ne krijem. ali idem na posao, spustim fon negde...sto bih rizikovala, a da svaki dan skidam i vracam sifru ne pada mi na pamet.

Znaci da zna i moze, samo ta zanesenost....
Такав је. И гаји код њега машту. Можда кроз деценију и по- две будемо позвани на књижевно вече, или изложбу, или шта год... Утакмицу. То га не занима. Може али га не занима. Негујте оно што га занима :heart:
Као да свако мора бити сјајан у школи. Ко зна у чему ће бити сјајан :)
Од оцена су даааалеко важније друге ствари. Изеш књижицу за понос ако је проблематичан по себе и друге. Ти си вредна и самостална. А опет посвећена њима. Не могу бити много другачији уз такав пример. Могу бити још бољи. Што је нама свима и на част, јел :)

Ја сам пре неколико година, сређујући собе, случајно нашла хрпе и хрпе исцртаних стрипова. То је она цртала на часу, у основној школи.
И мој то ради. На часу, док слуша црта. А код куће, док ради домаћи или чита слуша џез :lol:
Летос је читао филозофе (па је и сам кренуо своју филозофију, како је рентирање станова нехумано, како они који другима наплаћују стан нису фер... што се донекле и слажем али ипак...), сада је прешао на Достојевског. Одахнула сам :lol:

И мој то ради. На часу, док слуша црта. А код куће, док ради домаћи или чита слуша џез :lol:
Летос је читао филозофе (па је и сам кренуо своју филозофију, како је рентирање станова нехумано, како они који другима наплаћују стан нису фер... што се донекле и слажем али ипак...), сада је прешао на Достојевског. Одахнула сам :lol:

A kod Dostojevskog Raskoljnikov i baba :lol:

I ja sam uvek crtala na časovima i predavanjima, slušam i crtam, ako je nešto baš baš značajno zapišem, tako sam funkcionisala.
I učila sam uz muziku uvek, nisam mogla u gluvoj tišini, najčešće uz Oldfielda, sad bih razbila zvučnike, ali onda mi je super legao :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back