Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije problem kapitalizam jer to na Balkanu se ne može ni nazvati kapitalizmom.
Kako to da kapitalizam ne valja ako mnogi ljudi iz naših krajeva su otišli/žele da odu u jake kapitalističke zemlje da rade?

Privatna imovina i treba da bude svetinja, a ne da se otima jer po nečijem mišljenju se ima previše, a svi treba da imaju jednako, radio ne radio.

Na Balkanu je problem kriminal i što se kriminal legalizuje, to nikakve veze s kapitalizmom nema.
Kapitalizam nije isti za siromašne i bogate zemlje. Mi smo malo poleteli misleći da će kapitalizam doneti bogatstvo, a on nas je dodatno očerupao.

pa hahahahahaha

Siniša

@lsinsal

·
12h

Prvo prokuvavanje škembića

Quote Tweet

2enO3SEh_normal.jpg

mečka™

@lejdi_kroasan
· 13h
Smrde zapaljene gume i smrdi komsinicin rucak ovako zamisljam pakao

nije samo kriminal vec i to sto se ovde mnoge ''gazde'' ponasaju prema radnicima kao da su roblje
radnik ima uglavnom samo obaveze a prava pa skoro nikakva
Не знам да ли ико то заиста изговора или је провучено само кроз филмове/серије, али када газда раднику каже "ја ти храним породицу"... Да га опалиш мотком и не жалиш!

Но, заиста има и нормалних послодаваца. А да ни њима није лако, није.

Не знам да ли ико то заиста изговора или је провучено само кроз филмове/серије, али када газда раднику каже "ја ти храним породицу"... Да га опалиш мотком и не жалиш!

Но, заиста има и нормалних послодаваца. А да ни њима није лако, није.
Da,ima toga a nastavak koji se ne izgovara je "nema da das otkaz ako hoces da jedeš,ko ce takvog/takvu da te prihvati,da se sazali".

Očerupali su nas kriminalci koje smo mi doveli i još dovodimo (primjer Dodika u RS) na vlast. I nije da u bogatim zemljama nema kriminala već u kojoj mjeri ga ima i kako se kažnjava.
Ne mozemo mi imati rukovodstvo koje se razlikuje od naseg naroda. Ne moze nam drugaciji mentalitet biti na vlasti.
Mi volimo da nam se sredi. Gdje se ode, da se nadje neko ko ce tamo da pogura. Polovina zivota nam prolazi trazeci cake kako da preveslas sistem.
Nasi ljudi su odlicni u jakim sistemima. Sve dok ima kontrole, odlicni smo, posle odmah prelaz na neki lopovski mod ili optuzivanje drugih dok se samosazalijevamo.

Ne mozemo mi imati rukovodstvo koje se razlikuje od naseg naroda. Ne moze nam drugaciji mentalitet biti na vlasti.
Mi volimo da nam se sredi. Gdje se ode, da se nadje neko ko ce tamo da pogura. Polovina zivota nam prolazi trazeci cake kako da preveslas sistem.
Nasi ljudi su odlicni u jakim sistemima. Sve dok ima kontrole, odlicni smo, posle odmah prelaz na neki lopovski mod ili optuzivanje drugih dok se samosazalijevamo.
Nama vlast od one prodate duse sto nas unisti"ujedinjenjem" sa Hrvatima nije nasa vec strana koja sve to namerno dopusta dok nam uzimaju vodu,rude za bagatelu.

Kod nas kad si budala poput mene (ispravno,cisto,po zakonu je simbol budale danas) kazu "nije se snasla" a ne umem da kradem,hocu miran san.

"Jaki sistemi" u svetu ne postoje vec kazne zbog kojih se niko ne usudjuje da krade osim onih na vrhu sto se podrazumeva uvek al' ne utice na obicne gradjane,prave se da toga "nema".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back