Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kuvarove kletve i druge gadosti Srđana Tešina (ako sam dobro zapamtila prezime). Malo je zamršena jer ima mnogo likova, ali na kraju se nalazi spisak imena s kratkom beleškom ko je ko u knjizi :) Videla sam ga tek kad sam pročitala knjigu, tako da može i bez toga, iako nije lako :) A sama knjiga.. Mnogo seksa, ubistava i ubistava zbog seksualnih razloga. Knjiga je malo bolesna, ali interesantna. Nisam mogla da je pročitam celu odmah, jer bi mi se sigurno zgadilo naročito zbog onih seksualnih radnji, ali preporučujem :)

E, ja sam upravo zavrsio sa citanjem knjige pod nazivom "Bog mora".U pitanju je avanturisticki triler koji je napisao Vilbur Smit. Radnja je smestena u Egipat i govori o ljubavi,ratovima,moci...Ono sto me je fasciniralo nakon procitanog celokupnog dela i ono sto sam na kraju saznao jeste da je knjiga napisana na osnovu spisa na papirusu nadjenih u jedno grobnici u Egiptu.Znaci knjiga je preterana!

Tamara Rikanović:
"S one strane duge".

Da sad tu ja nešto ne filozofiram, evo izvoda iz recenzije:

"Zanimljiva i uzbudljiva prica o ljubavi, prastanju i novom pocetku licnosti i porodica koje su dozivele iskusenja gradjanskog rata a potom se u novim sredinama ukljucili u vecitu potragu za smislom i lepotom. Radnja se dogadja na dva vremenska plana, u trouglu izmedju Vukovara, Beograda i Sautemptona. Ovaj kratki roman cita se u jednom dahu".

Samo ću dodati da mi se sviđa, i da se doista lako čita.

"Pitko, ali ne plitko" je moj izraz za takve knjige.

Ја, онако, успут, читам Башлара већ месец дана. И то поново. Послушао сам његов савет да "не читамо сувише брзо". И, заиста, колико књига сам читао исувише брзо !
Бели Зеко, поводом Ничеа, шта тек рећи за Антихриста?!

Имао је помрачење ума!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back