Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno čitam dve knjige:
''Zamak'' od Kafke i ''Tragedija genija'' od Vladimira Stanojevića...

''Tragedija genija'' je interesantna knjiga o genijalnim ljudima iz različitih oblasti,
date su njihove sažete biografije kroz prizmu ne samo istorijskih činjenica,
već i kroz oko biologije,medicine,patologije....

upravo sam završio 'Braću Karamazove', zaista je najbolja knjiga ikad napisana. nikad mi se nije desilo da ne smem da okrenem stranicu (IV knjiga, Smerdjakov - Ivan, treći susret). ako bih morao nešto da izdvojim to je taj razgovor, 'Veliki Inkvizitor' i Ivanov razgovor sa djavolom.
genijalno, nemam reči

verovatno ću početi 'Idiot'-a ali kontam da ću se razočarati

Arnold_Layne:
verovatno ću početi 'Idiot'-a ali kontam da ću se razočarati
...teshko da se osjecaj promashenosti nakon chitanja
moze mjeriti po jachini (u kom god smjeru) sa osjecajem
koji pruza saznanje o pravom izboru...
Odvazila bih se na chitanje, da sam na tvom mjestu...
...sumnjam da Dostojevski moze da razochara...
...ali to je samo moje mishljenje...

Tamarina:
Max Frisch je savrsen. Kao i latino amerikanci, tera te da u pocetku kopas u mestu, a onda te pusti da proletis stranice bez daha. Veruj mi - NEVEROVATNO!!!

Тамарина, ти си мој човек. Мене Макс Фриш просто фасцинира. Нарочито "Homo Faber" -- књига коју уопште нисам разумела кад сам је први пут прочитала (била сам сувише млада), али зато сам се тим више одушевила кад сам је касније поново прочитала и схватила о чему човек, заправо, прича.

А последња књига коју сам прочитала -- Клајв Баркер "Уткани свет". У питању је фантастика, али мисаона (ако могу тако да кажем). Човек нас упозорава на чињеницу да дух и машта нестају убрзаним темпом из нашег живота, а то је, наравно, непотребно осиромашење живота и непроцењива штета за човека.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back