Zozonka
Obećava
- Poruka
- 64
I mene zanima ako je neko procitao "Djavo nosi Pradu" da cujem misljenje!MKMONTENEGRO:Trenutno čitam Kupoholičarka staje na ludi kamen.
Da li je neko pročitao Đavo nosi Pradu
Pozz.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I mene zanima ako je neko procitao "Djavo nosi Pradu" da cujem misljenje!MKMONTENEGRO:Trenutno čitam Kupoholičarka staje na ludi kamen.
Da li je neko pročitao Đavo nosi Pradu
Arnold_Layne:Bulgakov - Majstor i Margarita
auuu čoveče, koja ludnica. koja genijalnost. predstavio je skučenost i strah u SSSR-u na najbolji mogući način. mada, dosta tužnih motiva se ponavlja kroz knjigu, neka seta, ne mogu da objasnim. naročito u delovima kada se pojavljuje ili spominje Pontije Pilat.
mačak je naj! naj!!
sad čitam Fokner - Svetilište
Ја не мислим да су "скученост и страх" карактеристични само за СССР. Пре ми изгледа да је то општа одлика наше цивилизације и да смо, заправо, заробљени у свој "научни ум" који је велики део стварности прогласио непостојећим јер се не може опипати и измерити. Песници се данас, било где у свету, не осећају ништа боље него онај јадни Иван Бездомни, не због репресивне политике него због овог одбацивања (чак и презирања) свега што није материјално, конкретно и практично, а познато је да поезија живи баш од таквих слутњи и маште.Arnold_Layne:Bulgakov - Majstor i Margarita
auuu čoveče, koja ludnica. koja genijalnost. predstavio je skučenost i strah u SSSR-u
Modruna:Ја не мислим да су "скученост и страх" карактеристични само за СССР. Пре ми изгледа да је то општа одлика наше цивилизације и да смо, заправо, заробљени у свој "научни ум" који је велики део стварности прогласио непостојећим јер се не може опипати и измерити. Песници се данас, било где у свету, не осећају ништа боље него онај јадни Иван Бездомни, не због репресивне политике него због овог одбацивања (чак и презирања) свега што није материјално, конкретно и практично, а познато је да поезија живи баш од таквих слутњи и маште.
Modruna:Ма, постоје разлике у местима за живот, ту се слажемо, него сам ја више пажње обратила чињеници да она двојица, с почетка приче, нису веровала у наднаравна бића и предсказања, и то ме је подсетило на чињеницу да се цела ова наша цивилизација с презрењем односи према свему што није "наука" (тј. мерљиво и опипљиво) и назива то "сујеверјем". Материјализам и позитивизам нису измишљотине социјалистичких друштава.
А ако читаш поезију са Запада, видиш да песници једнако пате као и на Истоку. Не осећају се добро у овом свету.
Pajper:Odlucila sam da necu ni pocinjati (ponovo) da citam Devojku sa bisernom mindjusom. Pogledala sam film,i uzaaasno se smorila!
eldarion:Neki dan sam po drugi put procitao Prokletu avliju i utisak je skroz drugaciji od onog posle prvog citanja.
Sada sam uzeo Gradinar od Rabindranat Tagorea - ljubavna poezija...
hm...uzecu u obrizcicos - macos:Knjiga je fantazija u odnosu na film. Verovatno ni ja ne bih citala knjigu nakon prethodno odgledanog filma, ali neke stvari su mi bile mnoooogo jasnije u filmu posto sam procitala knjigu prvo.
OOOJ Dimitrije:@ mudruna
preporuci mi nesto