Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završio Priču o dva grada. Koliko god Dikens opisivao to mračno doba bez ikakvog ulepšavanja odlučio se da knjigu završi hepi endom, to je za svaku pohvalu. :)

Započeo roman Sicilijanac od Marija Puza. Ovo je moja prva knjiga o mafiji, tiče se naravno porodice Korleone ( ima i film sa Kristoferom Lamberom ). Puzo ima dobar i temeljan stil, očekujem i zanimljive zaplete.

Hvala za Dkiensa, znas da sam ti ga ja preporucila. Odlican je pisac i preporucujem ti da ga uporedis sa Dostojevskim, pa ces onda shvatiti kakav je knjizevni krsh Dostojevski, ako, naravno, citas bez predrasuda. A, samo da ti kazem da je i Dikens bio u vrlo teskom materijlnom stanju, pa nije zbog toga pisao gluposti kao ovaj. To je sve.

Mafijaske knjige su mi glupe i za klince, a citala sam Marija Puca i mnogo mi je glup. Meni je to knjizevni kretenizam, tako bih nazvala taj pravac.

Napisala sam novi blog pitanja i odgovore, pa mozete da pogledate i postavite mi pitanja ovde u inboh ili na blogu sam objavila i moj imejl.

Cico bre, što ne učestvuješ na ovdašnjem književnom konkursu?:)

Razmisljala sam da i ja uvestvujem, ipak ne zelim da se takmicim, jednom recju mrzi me. Kada sam htela u to vreme sam imala problem sa deckom, koji mi se svidja, pa me je sve nekako podsecalo na njega i nisam mogla da pisem. Sada sam nezainteresovana za to.

Moram da priznam da nekad nekad padnem u iskusenje da otvorim taj blog i vidim sta pise u njemu s obzirom da je fond reci kojima se ovde izrzavas na nivou osnovca...ali avaj, ipak ostanem jak jer... onaj glavni lik iz tvoje omiljene knjige mi da snage i ne dozvoli da me pokoleba lik koji je glavni negativac u istoj knjizi!

Nisam bas sigurna da je moj nivo izrazavanja na nivou osnovca, ali ako ti kazes sa tako bogatim vokabularom i etstekim bravurama u jeziku, ja zaista moram da se povucem. U tvoja dva reda, sto je najduze sto sam procitala od tebe ikada, i nisam nista o necem drugom osim o sebi, pokazes veoma impozantan pisacki talenat, tako da mi ne preostaje nista, nego da se povucem. Ja nekako gajim jednostavnost u izrazu, jer moje reci dopiru do svakog i najobrazovanijeg akademika, ali i malog deteta. Toplina, ljubav, iskrenost, plemenitost i dobrota su moje karakteristike, koje svi cene.

Cico,piši biblijsku istragu o tome kako je Isus navin istrebio sve stanovnike Hebrona...
Nešto kao Svemirski putnik...:manikir:

Ja sam ozbiljna istaziteljka Biblije.

Povuci se vec jednom molim te! I prekini da trolujes vise sve moguce teme! Koga bre zabole za tvoj blog i izmisljene price o momcima, misiju prosvetljivanja biblijom... i bilo sta drugo sto ima veze sa tobom?
ti imas ili previse slobodnog vremena ili si psihicki bolesnik, jer zdrav covek ne moze da radi ovo sto ti radis.

Sa zadovoljstvom sam prijalvjivao sve tvoje bljuvotine koje pises a i ubuduce cu tek!

Povuci se vec jednom molim te! I prekini da trolujes vise sve moguce teme! Koga bre zabole za tvoj blog i izmisljene price o momcima i bilo sta drugo sto ima veze sa tobom?
ti imas ili previse slobodnog vremena ili si psihicki bolesnik, jer zdrav covek ne moze da radi ovo sto ti radis.

Sa zadovoljstvom sam prijalvjivao sve tvoje bljuvotine koje pises a i ubuduce cu tek!

Ti si u stvari ljubomoran, jer JA sam popularna, a ti nisi. Tebi je krivo, jer MENE svi vole, a tebe niko ne primecuje. Zato si ti stavio sliku tog fudbalera, koji se kezi, jer si nesiguran u sebe. Ja tebe necu da prijavim, jer ja nisam cinkaros u zivotu, a ni na forumu. Dovoljno sam hrabra da kazem sta mislim i da se ne krijem iza tih administratora, moderatora, st li su vec.

Razmisljala sam da i ja uvestvujem, ipak ne zelim da se takmicim, jednom recju mrzi me.

Ja sam ozbiljna istaziteljka Biblije.

:hahaha::per:

- - - - - - - - - -

Ti si u stvari ljubomoran, jer JA sam popularna, a ti nisi. Tebi je krivo, jer MENE svi vole, a tebe niko ne primecuje. Zato si ti stavio sliku tog fudbalera, koji se kezi, jer si nesiguran u sebe. Ja tebe necu da prijavim, jer ja nisam cinkaros u zivotu, a ni na forumu. Dovoljno sam hrabra da kazem sta mislim i da se ne krijem iza tih administratora, moderatora, st li su vec.
Udri ga Cico-već tri godine gol nije dao I samo talasa!:mrgreen:

Zamišljam taj čitalački dnevnik kao spisak naziva knjiga i pored glupa/nije glupa.
Ne igraj se s tom vatrom,očas će ti od sinka I biografa napraviti sneg...:mrgreen:
Inače je Danilo pobego iz Srbije kad su u Franuskoj 7 neki nadobudni meteorolozi pitali "Oće li kiša..." gledajući kroz prozor
u nebo...Već iskusni Danilo je znao da je Golenjak zatvoren,ali neki drugi su još šljakali punim kapacitetima...
Dakle I ti odaš po tankom ledu...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Hmmm...Zajebata ta postmoderna...Nikad ne znaš kako će ti protumačiti književno delo...
Samo pratim vesti I čekam vest da su konačno I Basaru skleptali!:hahaha:
Na tankom ledu I on...Ako kupi Mira Politiku...:rotf::ok::mrgreen:

Zamišljam taj čitalački dnevnik kao spisak naziva knjiga i pored glupa/nije glupa.

Pogresno zamisljas. Imam napisan: naslov, likove, kratak size, neke izdvojene dogadjaje, citate, koji su zanimljivi, neke analize, poredjenja i ocena, koja je opisna: glupa knjiga, dosadna, bez veze, odlicna, kida i naravno "nisam znala da sam ja to napisala". Taj dnevnik je strucan i ekspertski, a poznato je da sam ekspertkinja i svi su se uverili ovde u moju strucnost.

Moram da priznam da nekad nekad padnem u iskusenje da otvorim taj blog i vidim sta pise u njemu s obzirom da je fond reci kojima se ovde izrzavas na nivou osnovca...ali avaj, ipak ostanem jak jer... onaj glavni lik iz tvoje omiljene knjige mi da snage i ne dozvoli da me pokoleba lik koji je glavni negativac u istoj knjizi!

Ja sam bila jednom po sluzbenoj duznosti
Tamo je pre svega potreban lektor da ispravi sve pravopisne greske kojih ima..a i da moze da svari cicine fantazije i price za malu decu
..sa krstarice je bilo par njih sa po jednim ili dva komentara i to je sve,sto se tice cicinog bloga, koji reklamira ovde a to nije dozvoljeno
..pa se svadjamo i brisemo redovno..:rtfm:

Ja sam bila jednom po sluzbenoj duznosti
Tamo je pre svega potreban lektor da ispravi sve pravopisne greske kojih ima..a i da moze da svari cicine fantazije i price za malu decu
..sa krstarice je bilo par njih sa po jednim ili dva komentara i to je sve,sto se tice cicinog bloga, koji reklamira ovde a to nije dozvoljeno
..pa se svadjamo i brisemo redovno..:rtfm:

Gresaka ima, jer pisem brzo, posto pisem u zanosu. Ako si bila, mogla si da se javis. Moje price su vrlo popularne. Prvo, postoji statistika bloga i u njoj moze da se vidi odakle me ko posecuje, koliko imam predgleda i posetilaca. Svakodnevno dobijam poruku da boosting moj blog, sto bi se reklo kidam. Ljudi znaju da sam po prirodi skromna i ne iznosim javno te preglede, jer je neumesno, ali mogu da kazem da imam posete iz 175 drzava, dakle, popularnija sam i od Kosova. Cak imam velike fanove iz Lihtenstajna i Vatikana, sto ne verujem da ce imati bilo ko od vas ikada.
Dobijam mnogo poruka na moj imejl, a preokpirana sam sada, posto pravim moj Q&A blog. Problem je, sto hocu svima da odgovorim, ali ne mogu da pohvatam sva pitanja.
Moj blog nema nameru da se nekom ulizuje, samo komuniciram sa svojim fanovima, a price su se same nametnule kao umetnicko delo.

Jeste...Blog Moderne spremaćice je nula za Cicin blog I Cica treba da je tuži vlasnicima Gugla ,a mogla bi I Krste...
Žalbe se šalju pouzećem ,brzom poštom na račun primaoca,tako da Cicu neće koštati ništa samo malo truda!
Podržavam Cicu I njen svetski uspeh I uskoro pokrečem akciju pod radnim nazivom "Nedamo Cicu da nam je svako...":ok:

E pa, izvini, Cico, ali ne može reklamiranje tvog bloga. Zato sam ti obrisala poslednji komentar.
Zamisli kada bismo se svi mi, koji imamo blogove mimo Krstarice, ovde reklamirali.
Ili kada bih ja počela da postavljam linkove ka mom izdavaču, s ciljem da prodam moje knjige? :mrgreen:
I onda svi vi ovde čitate knjige koje sam napisala i, naravno, hvalite ih. :zkez:

DakleM, nema više reklama. Ako bude još koja, moraću da te pošaljem u banovinu.

E pa, izvini, Cico, ali ne može reklamiranje tvog bloga. Zato sam ti obrisala poslednji komentar.
Zamisli kada bismo se svi mi, koji imamo blogove mimo Krstarice, ovde reklamirali.
Ili kada bih ja počela da postavljam linkove ka mom izdavaču, s ciljem da prodam moje knjige? :mrgreen:
I onda svi vi ovde čitate knjige koje sam napisala i, naravno, hvalite ih. :zkez:

DakleM, nema više reklama. Ako bude još koja, moraću da te pošaljem u banovinu.

Borcu, ljudi stavljaju koje kakve linkove u potpis. Ja sam samo htela da objasnim coveku da je to moj blog i da sam ja Moderna Pevacica iako sam Vrela Cica, jer mi je neko pre par godina hakovao nik. Ja sam pitala, molilal, preklinjala ovde adminidtratore da mi vrate moj nik, ali nece.

Cica je postavila topik o Hedi Lamar ( holvudskoj, valjda i prvoj, divi)
Cica tvrdi da je citala sve knjige i napisane i nenapisane, a skoro smo pricali, pisali o
knjizi Andjeoski pubis ( Quentin je knjigu nedavno i citao, ja pre godnu dana) i ja bih
da informisem Cicu da je jedna od tri zenska lika koje Puig u knjizi opisuje bas ta Hedi Lamar.
Cico, knjigu u ruke i citaj.;)

Evo za utehu ja ću te zvati Moderna Cica...Za početak našeg književnog prijateljstva pozivam te na mini krstarenje Dunavom!

Kakve su to gluposti?

Cica je postavila topik o Hedi Lamar ( holvudskoj, valjda i prvoj, divi)
Cica tvrdi da je citala sve knjige i napisane i nenapisane, a skoro smo pricali, pisali o
knjizi Andjeoski pubis ( Quentin je knjigu nedavno i citao, ja pre godnu dana) i ja bih
da informisem Cicu da je jedna od tri zenska lika koje Puig u knjizi opisuje bas ta Hedi Lamar.
Cico, knjigu u ruke i citaj.;)

Postavila sam temu o njoj jer je vrhunska umetnica i naucnica poput mene. Pa, jesam li ja iskritikovala tu knjigu ili ne? Jesam, znaci da sma citala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back