Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A stavovi oko Pavića ,da nije angažovan pisac su kilavi I neargumentovani...Crno-beli...
Jer nije angažovana književnost samo politizirana...Društveni angažman je češće određuje kao takvu...
A Pavićevi romani svakako nisu beletristika!

Dragoljube, nemoj da nam ovakvim blamovima devalviraš temu.
Ti ne da ne znaš šta je to angažovana književnost, ti ne znaš ni šta je beletristika!
Uzmi neki udžbenik, obrazuj se malo.

Pa angažovan je u širenju magijske edukacije :malav:

Od Pavića sam najpre čitala Hazarski rečnik, pa Poslednju ljubav u Carigradu i Unutrašnju stranu vetra, i te tri su mi bile ok, posle sam našla dve kojima se sad ne sećam ni imena ni sadržaja, tako da delim mišljenje onog nekog ko je rekao da se Milorad vremenom malko ofucao.

kupio na trafici skot pek-put kojim se redje ide.ne znam zasto ljudi toliko pljuju tu knjigu, meni ne lici na neki prirucnik za srecu pun nebuloza tipa:kako postati novak djokovic.mislim da je piscevo glediste na tremu ljubavnih odnosa i duhovnog razvitka skroz istinito.uopste nije neko prosipanje mudrosti koje su vec svima dobro poznate ali interesantno, lepozvucno upakovane..mogu da kazem da knjiga jednostavno prosiruje vidike.
pre nego sto sam poceo da je citam raspitao sam se na netu i svi su rekli kako je krs, pa sam se pokajao sto sam je kupio.pomislio sam da je nesto poput lausa-Ako voliš nekoga, reci mu to, jer srce može biti slomljeno i rečima koje se ne izgovore.ali ne, ovde nema takvih stvari nego priznata i dokazana saznanja iz psihologije koja ne mogu svima da budu poznata,dakle stvari koje su u ovoj knjizi ne mozemo da cujemo od babe, dede ili komsije

kupio na trafici skot pek-put kojim se redje ide.ne znam zasto ljudi toliko pljuju tu knjigu, meni ne lici na neki prirucnik za srecu pun nebuloza tipa:kako postati novak djokovic.mislim da je piscevo glediste na tremu ljubavnih odnosa i duhovnog razvitka skroz istinito.uopste nije neko prosipanje mudrosti koje su vec svima dobro poznate ali interesantno, lepozvucno upakovane..mogu da kazem da knjiga jednostavno prosiruje vidike.
pre nego sto sam poceo da je citam raspitao sam se na netu i svi su rekli kako je krs, pa sam se pokajao sto sam je kupio.pomislio sam da je nesto poput lausa-Ako voliš nekoga, reci mu to, jer srce može biti slomljeno i rečima koje se ne izgovore.ali ne, ovde nema takvih stvari nego priznata i dokazana saznanja iz psihologije koja ne mogu svima da budu poznata,dakle stvari koje su u ovoj knjizi ne mozemo da cujemo od babe, dede ili komsije

Čitala sam tu knjigu davno, još kad se pojavila kod nas, i ne sećam se da je ostavila neki utisak na mene. Možda mi je u tom trenutku i proširila vidike, ne sećam se, ali, to će biti pre jer sam bila mlađa dvadesetak godina. Pitanje je šta bi mi novo ponudio Pek sada kad imam iza sebe pedesetogodišnje iskustvo. Inače, knjiga nije bila moja, retko kupujem popularnu psihologiju.
Što se Lauša tiče, ne znam šta konkretno ne valja u citiranoj rečenici? Apsolutno je istinita. Prvu knjigu sam dobila, Drugu sam pozajmila iz biblioteke, ni jednog trenutka nisam očekivala književno delo. Čitala sam iz radoznalosti, htela sam da vidim njegovu verziju događaja. Usput, ima tamo puno lepih misli, ne verujem da su njegove, ipak je on glumac koji je pročitao mnogo tekstova, ostavilo je to traga. Lepo je sve upakovao, meni nije bilo odbojno. Možda zato što sam još od malena zaljubljena u njega...;)
Pitam se, ko li kupuje ovu Miru Marković za 1400 dinara...:think: Verovatno julovci i stare komunjare, ali to što mene ne zanima, ne znači da treba da je pljujem. Ne bih je čitala ni džabe da mi je daju, a možda je vrhunsko delo. Sve je stvar percepcije i afiniteta. Na forumima ima raznih profila, logično je da se ne dopada svima isto. Matematički gledano, verovatnoća je 1:1 da se ljudima nešto sviđa ili ne.
Uh, al' ga tupim... Ja ovolike postove ni ne čitam... :lol:

ne citam ni ja psihologiju, slucajno sam video knjigu,naslov mi je bio poznat a kostala je samo 300 din pa sam je kupio.a za lausa si u pravu, on nije pisac ali eto napisao je knjigu za obozavaoce iako ta knjiga nema nikakvu vrednost ali mu se ukazala prilika da proda maglu narodu.mnogi to rade.evo zorannah je napisala knjigu i izdala za vulkan izdavastvo a oni u opisu napisali kako je zorannah talentovan autor i inspirativan.znaci cisto varanje naroda, kao kad kazu da od biomelema ponovo raste kosa.to je klasicna prevara.i samo hulje kao sto su laus, zorannah, djokovic itd mogu to da rade, da pisu knjige na osnovu svoje popularnosti samo zarad profita a ne da bi se izrazili i rekli nesto bitno cemu pisanje i sluzi.laus mozda nije glup covek i svestan je svojih mogucnosti, zna on da nije za pisca ali eto zasto da ne iskoristi svoju popularnost i zaljubljenost obozavateljki da im izbije malo para iz dzepa

Meni Lauš nije izbio ni dinar iz džepa, takve knjige nikad ne kupujem. Mislim da nije ni bio svestan koliko će knjiga prodati, verujem da je samo hteo da kaže svoju verziju istine. A ovo za "hulju" Đokovića, mislim da si malo preterao, njemu novac svakako nije potreban. Verujem da on i nije napisao knjigu (koju nisam čitala), odakle mu vreme za to, učinio je to neko u njegovo ime.

lauseva verzija je mogla da stane u 5 recenica, mogao je da da intervju.i ja mislim da djokovic nije napisao tu knjigu sto je jos veca prevara jer neko misli da je on pisao, zbog toga su je valjda i kupovali..zbog cega bi to radio ako ne zbog para, zbog cega je drzao lanac kafica u srb sa ubedljivo najskupljim cenama ako ne zbog toga da zaradi.veliki humanitarac, dobrocinitelj drzi lanac kafica sa najsupljim cenama, na ovoj nemastini.to mi ne izgleda kao delo nekog humanitarca..lik je velika hulja, blamira nas po svetu i ovde glumi boga.blamer mali

učinio je to neko u njegovo ime.
Neki ghostwriter, ofkors :D
(men krivo što nisam ja, lepe je pare i taj dobio, pretpostavljam)

- - - - - - - - - -

zbog cega je drzao lanac kafica u srb sa ubedljivo najskupljim cenama ako ne zbog toga da zaradi.veliki humanitarac, dobrocinitelj drzi lanac kafica sa najsupljim cenama, na ovoj nemastini
pa ti nemoj da ideš u njegov kafić, jebogapatak, ići će ovi iz grand parade i pinkovih zvezda, to je za njih i pravljeno.

lik je velika hulja, blamira nas po svetu
Ovo baš i neće biti.

i ovde glumi boga
ovo stoji, ali ako si ateista po pitanju verovanja u Svetog Đokovića (kao što sam ja, na primer) onda te za to i nije mnogo briga.

ne citam ni ja psihologiju, slucajno sam video knjigu,naslov mi je bio poznat a kostala je samo 300 din pa sam je kupio.a za lausa si u pravu, on nije pisac ali eto napisao je knjigu za obozavaoce iako ta knjiga nema nikakvu vrednost ali mu se ukazala prilika da proda maglu narodu.mnogi to rade.evo zorannah je napisala knjigu i izdala za vulkan izdavastvo a oni u opisu napisali kako je zorannah talentovan autor i inspirativan.znaci cisto varanje naroda, kao kad kazu da od biomelema ponovo raste kosa.to je klasicna prevara.i samo hulje kao sto su laus, zorannah, djokovic itd mogu to da rade, da pisu knjige na osnovu svoje popularnosti samo zarad profita a ne da bi se izrazili i rekli nesto bitno cemu pisanje i sluzi.laus mozda nije glup covek i svestan je svojih mogucnosti, zna on da nije za pisca ali eto zasto da ne iskoristi svoju popularnost i zaljubljenost obozavateljki da im izbije malo para iz dzepa

Pazi, u sistemu vrijednosti nekoga ko poštuje tu Zoranu (i kome je knjiga namijenjena), ona vjerovatno zaista jeste talentovan i inspirativan autor. Za ostale de fakto ne postoje ni Zorana ni njena knjiga.

Pazi, u sistemu vrijednosti nekoga ko poštuje tu Zoranu (i kome je knjiga namijenjena), ona vjerovatno zaista jeste talentovan i inspirativan autor. Za ostale de fakto ne postoje ni Zorana ni njena knjiga.

Da, ali ono "o ukusima se ne raspravlja" važi samo u okviru sistema u kojem postoji izgrađen ukus.
Postoje razni ukusi, ali neukus se teško može nazvati ukusom :)

Neki ghostwriter, ofkors :D
(men krivo što nisam ja, lepe je pare i taj dobio, pretpostavljam)

- - - - - - - - - -

pa ti nemoj da ideš u njegov kafić, jebogapatak, ići će ovi iz grand parade i pinkovih zvezda, to je za njih i pravljeno.

Ovo baš i neće biti.

ovo stoji, ali ako si ateista po pitanju verovanja u Svetog Đokovića (kao što sam ja, na primer) onda te za to i nije mnogo briga.
nema vise njegovih kafica, malo ko je isao tu.krasuljak je rekla da nolo nije pisao knjigu zbog zarade ja sam te kafice naveo kao dokaz da nolo radi sve i svasta da bi zaradio.dobro ne blamira srbe, blamira sebe sa tim humoristicnim skecevima za malu decu..

pa dobro za pare sve moze..onda svako moze da postane talentovan autor.

Sve zavisi u koji kontekst staviš Zoranu. Ako je posmatraš u konkurenciji manekenki, starleta, pjevačica, fudbalera i ostale ekipe vjerovatno može da bude talentovan i inspirativan autor. Ako je porediš sa bilo kakvim ozbiljnim piscem, onda o talentu najvjerovatnije ne može da se govori. Pri tom, ova prva varijanta ima mnogo više smisla. Malo ko od onih kojima Zorana ili Novak Đ. u životu znače toliko da će da kupi i pročita njihove knjige čitaju Tomasa Bernharda ili Vitolda Gombroviča, pa ne može da se desi da ih šokira moguća plitkost ideja ili slabosti proznog stila.

I to nije stvar ukusa. Razlike u ukusu kreću se unutar iste oblasti, pa neko voli Nadu Obrić, a neko Roling Stonse, ili neko voli Foknera, a neko DŽeki Kolins. Estradne biografije naprosto nisu književnost, kao što nije priručnik za popravljanje veš-mašine ili telefonski imenik.

Sve zavisi u koji kontekst staviš Zoranu. Ako je posmatraš u konkurenciji manekenki, starleta, pjevačica, fudbalera i ostale ekipe vjerovatno može da bude talentovan i inspirativan autor. Ako je porediš sa bilo kakvim ozbiljnim piscem, onda o talentu najvjerovatnije ne može da se govori. Pri tom, ova prva varijanta ima mnogo više smisla. Malo ko od onih kojima Zorana ili Novak Đ. u životu znače toliko da će da kupi i pročita njihove knjige čitaju Tomasa Bernharda ili Vitolda Gombroviča, pa ne može da se desi da ih šokira moguća plitkost ideja ili slabosti proznog stila.

I to nije stvar ukusa. Razlike u ukusu kreću se unutar iste oblasti, pa neko voli Nadu Obrić, a neko Roling Stonse, ili neko voli Foknera, a neko DŽeki Kolins. Estradne biografije naprosto nisu književnost, kao što nije priručnik za popravljanje veš-mašine ili telefonski imenik.

Ovo su dela bez premca u književnosti. Bez suvišnih reči, misli i emocija, sadržaj je sveden na golu formu i ostavljeno je čitaocu da sam kreira doživljaj umetničkog dela. Njegovi unutrašnji monolozi predstavljaju produžetak stvaranja i pisac i čitalac zajedno stvaraju nešto veće od onog što bi bilo delo samo za sebe. Umetnička forma i vrhunac minimalizma. Budućnost književnosti.

Bio sam juče na sajmu, bilo je krcato, toliko da nisam stigao ni da razgledam vec samo da planski kupujem. Na žalost nisam uspeo da kupim to čuveno remek-delo od Zoranah jer je bilo rasprodato :D Knjige koje sam na sreću uspeo da kupim su:
Erlend Lu - Volvo kamioni
Lenard Koen - Omiljena igra
Stajnbek - Istocno od raja
Novu knjigu od Harper Li (samo zato što me je Ubiti ptic u rugalicu svojevremeno oduševila)
Pekić - Vreme čuda
Rastko Petrović - Afrika
Dušan Prelević - Poslednji krug u Monci
Lazar Džamić - Cvjećarnica u kući cveća
Mišel Uelbek - Mogućnost ostrva
David Gilmur - Filmski klub
Ken Folet - Stubovi zemlje
S. King - Isijavanje
Sergej Lukjanjenko - Šesta straža
Viktor Igo - Jadnici
Irving Stoun - Žudnja za životom
Maks Veber - Protestantska etika
Kurt Vonegat - Klanica pet
Milan Kundera - Nepodnošljiva lakoća postojanja
E. Saćeri - Tajna u njihovim očima
O. Haksli - Vrli novi svet
Orvel - Niko i ništa u Parizu i Londonu
Kami - Mit o Sizifu
Soležnjicin - Jedan dan Ivana Denisoviča
Eko - Beskrajni spiskovi
Eko - Nulti broj
Eko - Tajanstveni plamen kraljice Loane

Bio sam juče na sajmu, bilo je krcato, toliko da nisam stigao ni da razgledam vec samo da planski kupujem. Na žalost nisam uspeo da kupim to čuveno remek-delo od Zoranah jer je bilo rasprodato :D Knjige koje sam na sreću uspeo da kupim su:
Erlend Lu - Volvo kamioni
Lenard Koen - Omiljena igra
Stajnbek - Istocno od raja
Novu knjigu od Harper Li (samo zato što me je Ubiti ptic u rugalicu svojevremeno oduševila)
Pekić - Vreme čuda
Rastko Petrović - Afrika
Dušan Prelević - Poslednji krug u Monci
Lazar Džamić - Cvjećarnica u kući cveća
Mišel Uelbek - Mogućnost ostrva
David Gilmur - Filmski klub
Ken Folet - Stubovi zemlje
S. King - Isijavanje
Sergej Lukjanjenko - Šesta straža
Viktor Igo - Jadnici
Irving Stoun - Žudnja za životom
Maks Veber - Protestantska etika
Kurt Vonegat - Klanica pet
Milan Kundera - Nepodnošljiva lakoća postojanja
E. Saćeri - Tajna u njihovim očima
O. Haksli - Vrli novi svet
Orvel - Niko i ništa u Parizu i Londonu
Kami - Mit o Sizifu
Soležnjicin - Jedan dan Ivana Denisoviča
Eko - Beskrajni spiskovi
Eko - Nulti broj
Eko - Tajanstveni plamen kraljice Loane

Ti baš voliš knjige! Kolko ukupno košta ovih 25+ knjiga?

Ako je kupovao nove, 100[SUP]+[/SUP]evra...
Nego, kao da je promašio temu... ;)

Nisam promasio temu. Ne volim da pozajmljujem knjige iz biblioteke (možda sam i posesivan, nisam o tome toliko razmišljao) više volim da čitam kad hoću i koliko hoću. Da sam ove knjige kupovao tokom godine koštale bi me mnogo više. A i nije zgoreg ds i moja deca (kad ih budem imao :)) mogu da čitaju kvalitetne knjige.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back