Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam Divlje palme.
U predgovoru knjige prvo dvadeset strana neke pohvale Fokneru u ime komiteta za Nobela ( to nisam ni citala), a onda na pedesetak stranica
biografija Fiknera,l a to sam uredno procitala, kojesta tu saznala;)
Volim te sitne i totalno nevazne pojedinsoti iz zivota i rada nekog knjizevnika, Eto, saznah da je bio skoro pa kepec, a na slikama mi deluje kao Tomas Man,
visok, arijevski gradjen, otmen,.

Ja završavam Starca. Pitam se, kako li je kad je isprepletan s Divljim palmama. Pokušavam da zamislim...
Isto kao i kod tebe, kao da citas dve price koje nemaju veze jedna s drugom.
Kad stignem napisacu sta je sam autor rekao zasto je to radio ( prepletao).

- - - - - - - - - -

Ej, bas fajn sto uspevas da se "ukljucis":)
I sama znas da se prazno provodim(o) bez tebe:heart:

Ja završavam Starca. Pitam se, kako li je kad je isprepletan s Divljim palmama. Pokušavam da zamislim...
Sam autor kaze da je to ispalo slucajno tako. Poceo je da pise Palme, a onda nije zano kako ce i sta ce pa je poceo da pise ovaj drugi roman pa se
seti kako ce da nastavi Palme, a onda mu je opet kod Palmi inspiracija i ideja nestala pa se vratio na Starca i tako je naizmenicno pisao i jedan i drugi roman.

Skinuo sam skoro komplet audio knjiga izvrsne Jeanine Frost, vrhunske spisateljice malo cenjenog žanra paranormalne romanse.

BoundbyFlames-cover.jpg

Svako izdanje dolazi uz vrlo vešto tematski odradjene korice.

Ерленд Лу, "Попис"

Прије "Пописа", читао сам само "Наиван. Супер" који ми се није свидио, па сам Луа на неко вријеме отписао са листе. Овај роман је доста другачији (вјероватно и зато што му је ово тренутно задњи, а "Наиван..." први роман), на пар мјеста сам прочитао и да се ради о приличном заокрету од његовог препознатљивог стила. Кроз причу о шездесетпетогодишњој пјесникињи која се суочава са страхом од реакција на своју нову књигу поезије, објављену након дуже паузе, Лу се, поред уобичајених цртица о смислу и евентуалној промашености живота и поезије, очигледно зајебава и са самим књижевним критичарима (ваљда је и сам некад писао исту), али и са неким великим књижевним именима. Добра ствар код Луа је што му стил није одвећ напоран и кад нервира, а књиге су му кратке, па је заиста тешко бити сморен након дружења с њим. Планирао сам му дати још пар шанси у наредном периоду, пошто сам нелегално преузео с нета још 2-3 његове књиге.

Ерленд Лу, "Попис"

Прије "Пописа", читао сам само "Наиван. Супер" који ми се није свидио, па сам Луа на неко вријеме отписао са листе. Овај роман је доста другачији (вјероватно и зато што му је ово тренутно задњи, а "Наиван..." први роман), на пар мјеста сам прочитао и да се ради о приличном заокрету од његовог препознатљивог стила. Кроз причу о шездесетпетогодишњој пјесникињи која се суочава са страхом од реакција на своју нову књигу поезије, објављену након дуже паузе, Лу се, поред уобичајених цртица о смислу и евентуалној промашености живота и поезије, очигледно зајебава и са самим књижевним критичарима (ваљда је и сам некад писао исту), али и са неким великим књижевним именима. Добра ствар код Луа је што му стил није одвећ напоран и кад нервира, а књиге су му кратке, па је заиста тешко бити сморен након дружења с њим. Планирао сам му дати још пар шанси у наредном периоду, пошто сам нелегално преузео с нета још 2-3 његове књиге.

Pročitao Naivan, super, pročitao Volvo kamione, Doplera. Nisam siguran da li ću mu se više vraćati.

Svidja mi se da pisem ovde, ali ovde vlada cenzura i jednoumlje. Moje umetnicke ekspresije se guse, pa sam morala da se okrenem jednom vidu, koji je popularan, ali koji nema cenzure.

Moj blog će biti otvoren za širu javnost tek putem testamenta.
Da ne bih umro od gladi, i da mi ne bi prerano otvarali testament, idem sada na ručak.

Pročitao Naivan, super, pročitao Volvo kamione, Doplera. Nisam siguran da li ću mu se više vraćati.

Pricala sam o njemu davno. Ja sam ga citala na norveskom, kada sam bila devojcica u Norveskoj. Mnogo su mu glupe knjige. Kada sam dosla u Srbiju primetila sam da je neka pomama za njim. Meni je bio dosadan. Secam se da sam tada u Norveskoj imala decka iz Svedske, pa je trebalo da izadjemo, a mene je mrzelo da se smrzavam, a mrzelo me je i da citam tako glupe knjige, pa sam ipak uzela da citam. Taj njegov kao dnebvnik u Naiv. Super je bez veze.

- - - - - - - - - -

Zašto su slova crna?

Sve je u redu, samo me proganjaju, kada stavim u boji, tako da nemoj da se plasis nisam u zalosti. Imas i moj blog Vecito zaljubljena gde je sve u redu. :cmok2:

Cico, nedostajala si mi.:heart:

Tema:
čitam svoju knjigu i mogu vam reći da je baš dobra. :cool::lol:
Ben ti izdavačicu-ni jedne tvoje knjige u NS!:confused:

- - - - - - - - - -

E da...Basarin Anđeo atentata mi stoji označen na sedamdesetilevoj strani i nikako da skupim volju
da dočitam...Princ Ferdinand mu poslužio da se osveti čitaocima za lošu kupovinu njegovih knjiga...
Dok stignem u BG-umočiću pred njim tu knjigu u pivkana ili ga "slučajno" prosuti na nju...Možda bude
poboljšana varijanta dvorskog trućkanja od nacrnjene...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back