Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
On nije naveo dvadeset autora nego samo cetiri. Jadi mladoga Vertera citaju se samo jednom, knjiga je sve drugo samo ne za zevanje, a Maksim Gorki
i njegove pripovetke iz detinjstva za mene su najnovije otkrovenje. Nema veze sto je Rus:hahaha:
Uopste ne podeseca na Dostojevskog. Valjda se zato i tebi dopao.
Neku priču iz Staruše Izergilj sam prepričavao na priredbi na insistiranje mog profe ruskog (izuzetno fin čovek bio)
i to na mom perfektnom ruskom iz glave...(Govorim većinu slovenskih jezika:tongue2: i poneki neslovenski)Mada
mi se te priče i nisu nešto dojmile (hr.pr.p.),a sam stil ličio na Čopićev razbarušen i pomalo romantičan...Više mi bio blizak
čika Branko jer Rus se crveneo iz aviona i to je bilo čak neprijatno pretenciozno...Nešto kao kad bi Cankar bio ekstrovert i to
galamđija!
I naravno da ne podseća na Dostojevskog,a ni Tolstojevskog...(Ybm ti kad sam morao čitati sve te Ruse-tad mi Sjenkijevič bio kao truli zapadnjak!:hahaha:)

Neku priču iz Staruše Izergilj sam prepričavao na priredbi na insistiranje mog profe ruskog (izuzetno fin čovek bio)
i to na mom perfektnom ruskom iz glave...(Govorim većinu slovenskih jezika:tongue2: i poneki neslovenski)Mada
mi se te priče i nisu nešto dojmile (hr.pr.p.),a sam stil ličio na Čopićev razbarušen i pomalo romantičan...Više mi bio blizak
čika Branko jer Rus se crveneo iz aviona i to je bilo čak neprijatno pretenciozno...Nešto kao kad bi Cankar bio ekstrovert i to
galamđija!
I naravno da ne podseća na Dostojevskog,a ni Tolstojevskog...(Ybm ti kad sam morao čitati sve te Ruse-tad mi Sjenkijevič bio kao truli zapadnjak!:hahaha:)

Koje jezike govoris?

galamđija!

Moracu ja Copica da citam:)

- - - - - - - - - -

Mozemo na pp, ja ne znam, kako se ide u tu pricaonicu.
Ma ne zna on hebrejski, djabe bi ti s njim da pricas.

A, kamo?

Trenutno citam Bibliju, a, pored toga, listam jednu moju knjigu, koja je odbijena da se objavi, jer, prema recima mog knjizevnog menidjera i izdavaca, bi napravila bum u svetskoj knjizevnosti, religiji i filozofiji. Malo je listam da vidim, nema potrebe da je ispravljam, jer je savrsena, a napisala sam i druga dva dela. Bila sam inspirisana Kantom. Ja, kao stroga kriticarka i borkinja za prava ljudi, biljaka i zivotinja, besteler spisateljka, ipak, sam cesto bila na meti cenzure. Moje delo bi u potpunosti promenilo sve nauke i prirodne i drustvene, ali i ove komjuterske, jer sam se dodirnula i savremenih tokova. Imala sam samo 13 godina, ali sam odlicno kontemplirala i promisljala.

Poslednja izmena:
A, kamo?

Trenutno citam Bibliju, a, pored toga, listam jednu moju knjigu, koja je odbijena da se objavi, jer, prema precima mog knjizevnog menidjera i izdavaca, bi napravila bum u svetskoj knjizevnosti, religiji i filozofiji. Malo je listam da vidim, nema potrebe da je ispravljam, jer je savrsena, a napisala sam i druga dva dela. Bila sam inspirisana Kantom. Ja, kao stroga kriticarka i borkinja za prava ljudi, biljaka i zivotinja, besteler spisateljka, ipak, sam cesto bila na meti cenzure. Moje delo bi u potpunosti promenilo sve nauke i prirodne i drustvene, ali i ove komjuterske, jer sam se dodirnula i savremenih tokova. Imala sam samo 13 godina, ali sam odlicno kontemplirala i promisljala.

Luda si ko noga-svaka čas!:hahaha::mrgreen:
(Jednog dana kad porastem i ja ću ti se pridružiti...:tease:)

Čitalo nas je dosta odavde tu knjigu. Ako te ne mrzi, potraži staru temu Čitalački klub. Ja bih linkovao, ali bolno mi je to podsjećanje na naivne dane kad sam mislio da većina ljudi dolazi na ovaj pdf zato što voli da čita knjige.
Elem, uglavnom nam se nije dopao taj Murakami.

Meni se nije dopala Norveška šuma, mada sam dugo vagala sviđa-ne sviđa. Tek sam negde pred kraj odlučila. Čitala sam i Sputnjik Ljubav i počela 1Q84, tu sam batalila negde na prvoj trećini. Više se nećemo družiti.

Meni se nije dopala Norveška šuma, mada sam dugo vagala sviđa-ne sviđa. Tek sam negde pred kraj odlučila. Čitala sam i Sputnjik Ljubav i počela 1Q84, tu sam batalila negde na prvoj trećini. Više se nećemo družiti.

I ja sam te tri pročitao. 1Q84 bila mi je još najbolja. Nekako, imam utisak da je tu najkonzistentnije furao svoj pripovjedački fazon, nije pravio kompromise koji su mu knjige pretvarali u tinejdžersku literaturu. Ipak, ukupno gledano, nemam naročito mišljenje o njemu.
Vjerovatno ću jednom pročitati još onu Kafka na obali mora, ili kako već. Kažu da nije loša.

Čitalo nas je dosta odavde tu knjigu. Ako te ne mrzi, potraži staru temu Čitalački klub. Ja bih linkovao, ali bolno mi je to podsjećanje na naivne dane kad sam mislio da većina ljudi dolazi na ovaj pdf zato što voli da čita knjige.
Elem, uglavnom nam se nije dopao taj Murakami.

Potpuno te razumem. Tako sam i ja nasela. Sada mi se brisu postovi, jer su iskreni i ostri, ali i strucni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back