Ti to nešto na moju adresu, je li?

Opšte je poznato da nisam ekspert za književnost (dakle, govorim empirijski) kao i da je sarkazam moje drugo ime.

Iznosim svoje mišljenje i nemam nameru da ga branim, kao što to ni od drugih ne očekujem, bar ne na ovom mestu. Odavno sam ubedila sebe da je forum moja oaza za opuštanje, briga me za tuđe mišljenje, ako šta izvučem korisno, na konju sam. A trudim se da vidim samo ono što me zanima. Ostalo ne registrujem.
Čitala sam svojevremeno Koelja, nije mi bio toliko loš, kad je valjda to postao, nisam htela da proveravam, prihvatila sam to apriori. Murakamija sam samo jednom čitala, nije mi leg'o, prestala sam, ali ga ne pljujem. Pozdravljam ljude kojima prija, baš kao i Steva Kralj, koga nisam ama baš nikada čitala niti ću.
Ma koliko to bilo bolno po mene, svesna sam da sam mediokritet i ne stidim se da priznam. U biti je čoveka da veruje da je pametniji od drugih, ali duboko prezirem ljude koji precenjuju sebe misleći da baš oni sve najbolje znaju. Ako nekome prija da dominira tako što će gaziti sve pred sobom, pa neka ga... Ja mu neću praviti društvo.
Ovo nije bio odgovor tebi, ovo je bila moja odbrana (i poslednji dani

).
A možda i nisi mislio na mene?
- - - - - - - - - -
Si čitala ovog poslednjeg, Modiana?

Mene nije oborio s nogu... Ali, valjda je zato dobar.