Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad već imam društvo, da podelim nesrećne impresije na temu knjige Ogledala, Žerara de Kortansa. Počela sam pre nekih mesec dana, prešla dve trećine i ostavila.
Neću da sudim dok ne pročitam, ali je dosadašnji utisak pitanje šta je Bajacu trebalo da se petlja u Lagunine vode.

Kinta, dušo...;)

Ako je stvarno Lagunin kalibar, onda samo kinta može da bude u pitanju.

Mada Bajac inače stvarno ima dobar osjećaj za knjige koje imaju i kvalitet i tržišni potencijal.

Ako je stvarno Lagunin kalibar, onda samo kinta može da bude u pitanju.

Mada Bajac inače stvarno ima dobar osjećaj za knjige koje imaju i kvalitet i tržišni potencijal.

Stvarno bi bilo bezveze da sudim pre kraja knjige. U nekoj sam stručnoj literaturi, stilski rogobatnoj, pa mi se možda i zato ovo čini plićanim (u odnosu na ono što od Geopoetike očekujem i uglavnom dobijam).
Tako, jedna polumisteriozna, poludetektivska, stilski i jezički polovična knjiga sa interesantnom radnjom (srednjovekovna francuska, ogledala počinju da se proizvode, glavni lik, bogati lezilebić i naslednik staklarske radnje postaje pasionirani kolekcionar, vlasti podižu obrvu na njegovo trgovanje za velike novce sa neprijateljskom Venecijom, iako je domaća ogledalska radinost i zabranjena i jadna, onda on usni neki san - or something - i reši da oživi očevu staklarsku radnju, prepustivši upravu nekom starom slugi bivšem majstoru staklaru...i sad će verovatno da upadnu u neki problem :D )

A to zvuči nekako ovako:
Mučen snažnim osećajem nedovršenosti, bio je siguran da ga negde u svetu čeka neki drugi on čija je sudbina da ga upotpuni, pomalo kao ona dva dela lavljih usta spojenih na pergamentu pogodbe.
:roll:

Misliš na Putovanje na kraj noći?

Dugo putovanje u noć je drama Tenesija Vilijamsa, i to odlična.

Da, svakako da sam na to Putovanje mislila:D Voyage au bout de la nuit. Eto i na francuskom:)

A ti si bre ko ona stidna vash da ne pisem neki linva vulgaris:D

Da li je neko citao Semmelweis ili Smrt na kredit od njega?

I da li si ga ti uopste citao?( njega, Selina)

Da, svakako da sam na to Putovanje mislila:D Voyage au bout de la nuit. Eto i na francuskom:)

A ti si bre ko ona stidna vash da ne pisem neki linva vulgaris:D

Da li je neko citao Semmelweis ili Smrt na kredit od njega?

I da li si ga ti uopste citao?( njega, Selina)

Čitao nekad prvu knjigu Putovanja (drugu LOM nije jos bio objavio). Trebalo bi da je pročitam od početka.

Stidna vaš bar ide na lijepo mjesto.

A ja poletela da vidim šta Ljilja čita... :dash:

:zcepanje: evo i tebe ću :cmok2:......a jeste sladak kad se smeje :lol:
Čitam Portret umetnika u mladosti......i mislim da (ne)ću dugo da je čitam :lol:
Knjigu sam našla u kući. Ko zna gde i kad sam je kupila, ili je ćera. Počela sam da čitam paralelno sa Lovcem na zmajeve jer tako volim, da čitam dve knjige ali baš različite.

Čitam Portret umetnika u mladosti......i mislim da (ne)ću dugo da je čitam :lol:
Knjigu sam našla u kući. Ko zna gde i kad sam je kupila, ili je ćera. Počela sam da čitam paralelno sa Lovcem na zmajeve jer tako volim, da čitam dve knjige ali baš različite.

A ja sve neko mislim, ako nastaviš još malo da je čitaš, nećeš je ispuštati iz ruku do kraja.
Pogrešićeš pa ćeš posle da se kaješ. :)

A ja sve neko mislim, ako nastaviš još malo da je čitaš, nećeš je ispuštati iz ruku do kraja.
Pogrešićeš pa ćeš posle da se kaješ. :)

Možda, videću......mada mi ne paše momentalno. Čim sebe moram da teram da je uzmem u ruke, umesto da ona sama mene vuče za ruku.....
Razumem o čemu piše, kakve misli prolaze kroz vreme i odrastanje, razumem i lomove i pitanja i verovanje i neverovanje.....ali, svako čita sobom, svojom genetikom dopravljenom iskustvom. Naravno, bitno je naše vreme u vremenu našeg čitanja :)

'Ajde i ja tebe (kad si zapela :)) pa da zatvorimo krug...:cmok:

Mene čeka moj Selin...:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back