U predgovoru za knjigu: Sigmund Frojd, Psihopatologija svakodnevnog života, koji je napisao Hugo Klajn, prvi psihoanalitičar u Srbiji
(bavio se psihoanalizom još za vreme stare Jugoslavije, jedan od tri psihoanaliticara, sva trojica Jevreji, jedan u Ljubljani, jedan
u Subotici i Klajn u Beogradu) piše o ovoj temi i nespojivosti psihoanalize i verskih dogmi. Navodi i neke radove od Jerotića,
ali ti radovi su napisani iz "ugla" Jungove psihijatrije; tako da je Jerotić u širokom krugu zaobilazio Frojda, a mora se čovek i
zapitati o validnosti takvog terapeuta koji robuje verskim dogmama. Čovek je bio nadaren ali upao u lavirint vere, a što dovoljno
govori i o njegovoj ličnosti.
Ljudi, vernici, okruženi svakodnevnom nesigurnošću i opasnostima nalaze sigurnost u dogmama, veri i bogu.
Osnivač antifeudalnog protestantizma Martin Luter u svojoj pesmi kaže: " Tvrda kula je naš Bog".
U nesigurnim vremenima "tvrda kula" se ne napušta dok se ne nađe nova, sigurnija.
Takvu, noviju, naoko tvrđu kulu predstavlja nacionalizam ( fašizam ), sa svojim dogmama i zabranama mišljenja,
svojim predrasudama i zapovestima od kojih je najčuvenija: "Bila u pravu ili ne, kad je u pitanju moja zemlja,
ja sam na njenoj strani".
I tako dođemo do povezanosti vere i nacionalizma, koji su kao pupčanom vrpcom vezani, a što je nespojivo
sa pravom, istinskom naukom, ponajmanje sa psihijatrijom i psihologijom, koje najčešće leče posledice ovih
ispirača mozga i svesti.
Sa psihijatrijom treba biti veoma oprezan, sve veći broj velikih svetskih "imena" iz sveta psihijatrije diže glas o
zloupotrebi ove discipline.
Treba pogledati ovaj film, titl je na srpskom, ko dobro ne stoji sa engleskim, ko nema dobar želudac neka ne gleda.