- Poruka
- 53.342
Šta ima ti da ga voleš, ti voli Meril Strip.![]()
Какве неприкладне алузије..
Не волем га као глумца.. 
Прочитао сам данас 100 страна, до сутра ћу је завршити, књига је дивна! Зна ли ко где бих могао да набавим тај други део?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta ima ti da ga voleš, ti voli Meril Strip.![]()
Не волем га као глумца.. 
Какве неприкладне алузије..![]()
Не волем га као глумца..
Прочитао сам данас 100 страна, до сутра ћу је завршити, књига је дивна! Зна ли ко где бих могао да набавим тај други део?
Pa, on je deda, a ipak ga volim. Neću da ga vodim kući.

Заврших данас мостове.. Нема речи којима бих описао књигу, то се једино може "доживети" да се прочита.. И мислим да сви у себи потајно желимо да доживимо такву љубав.![]()

Ne znam da li svi, ali ja bih volela...![]()

Sta mislite koja je najbolja knjiga o Bordzijama, njihovu biografiju itd?Zelim iskreno misljenje.
P.S. Ovde ljudi mozete i da postavljate pitanja o drugim knjigama.

Za Radu i ostale ljubitelje sofisticirane erotike
Opasne veze
Roman se prica putem pisama ( ja inace ne volim taj oblik pripovedanja, ali izuzetaka ima uvek).
Pisma koja 4-5 glavnih junakinja i junaka salju jedan drugome omogucuju citaocu da prati radnju
svakog lika ponaosob.
Glavni lik je veliki zavodnik vikonte Valmon kome je vec dosadilo da zavodi device i raskalasne gospodje, bludnice, zato izazov
trazi u mnogo zahtevnijim , ali i opasnijim vezama.
Lome se tu strasti, dushe se cepaju, tesko je odoleti ovom vecitom ljubavniku koji je i atraktivan i beskrajno sharmantan.
U tim lomovima duse i srca prepoznajemo i sami sebe
Sam autor Šarl de Laklo bio je u prvojj liniji vojnik, dogurao je i do cina generala, smatra se da je topovska granata njegov izum.
Roman je napisan samo nekoliko godina pre pocetka Francuske revolucije, sa uzivanjem ga je citala i Marija Antoaneta.
Radnja romana je (kaze Viki) 7x ekranizovana, ali su Oskari pripali genijalnoj ekranizaciji u kojoj su glavni glumci, Glen Kloz,
Michel Pfajfer, Dzon Malkovitch, Uma Turman, Keni Rivs![]()

Pa ti si bre onda neka cedna devica iz 18.veka.Gledala sam taj film.
Samo zbog Dzona i Ume.
Inace, ne bih.
Meni je najlepsi ljubavni roman ``Orkanski visovi``, nekako sam u tom nekom fazonu kad je ljubav u pitanju.![]()
И мислим да сви у себи потајно желимо да доживимо такву љубав.![]()
Ne znam da li svi, ali ja bih volela...![]()
I ja bih volela Rado,![]()
Питам се да ли и моја жена слично размишља?Za Radu i ostale ljubitelje sofisticirane erotike
Opasne veze
![]()

Pa ti si bre onda neka cedna devica iz 18.veka.
Nema veze ovo sa nekom ljubavi tipa Romeo i Julija.
Orkanski visovi su i meni bili genijalni, ali kada sam imala 15 godina.
Sada si me bacila u razmisljanjeMislim da jos nije napisan pravi ljubavni roman.
A i zastupam misljenje da su prave ljubavi uvek osudjene na neuspeh i naravno - tuzne.

To ce za tebe ostati vecita tajna i dobro je da je takoПитам се да ли и моја жена слично размишља?![]()

Sada si me bacila u razmisljanje
Sutra cu otvoriti nov topik sa naslovom "Ljubavni roman"
Ne bih ni ja znala koji je najljubavniji i koji je prav.
- - - - - - - - - -

Na žalost, slažem se... Mislim da bih mogla da ga napišem 'ladno. Ali neću. Bolelo bi.Mislim da jos nije napisan pravi ljubavni roman.
A i zastupam misljenje da su prave ljubavi uvek osudjene na neuspeh i naravno - tuzne.
Na žalost, slažem se... Mislim da bih mogla da ga napišem 'ladno. Ali neću. Bolelo bi.

Za Radu i ostale ljubitelje sofisticirane erotike
Opasne veze
Čitala bih ja tu knjigu rado.
Pa, jok, ne...Питам се да ли и моја жена слично размишља?![]()
Šta smo mi gore od vas, muškaraca?Ne bih ni ja znala koji je najljubavniji i koji je prav.
Šta prav?