Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta ima ti da ga voleš, ti voli Meril Strip.;)

Какве неприкладне алузије.. :ljutko: :lol: Не волем га као глумца.. :lol:
Прочитао сам данас 100 страна, до сутра ћу је завршити, књига је дивна! Зна ли ко где бих могао да набавим тај други део?

Какве неприкладне алузије.. :ljutko: :lol: Не волем га као глумца.. :lol:
Прочитао сам данас 100 страна, до сутра ћу је завршити, књига је дивна! Зна ли ко где бих могао да набавим тај други део?

Ne ljuti se, šalila sam se.:lol: Pa, on je deda, a ipak ga volim. Neću da ga vodim kući.:lol:

Knjigu Hiljadu seoskih puteva je izdala Narodna knjiga, ja je imam desetak godina već. Verovatno je imaju biblioteke.

ne stizem da sednem i citam, ko covek, imam dvoje pilica i ne sedam ceo dan. Slusam audio knjige vec tri godine, super mi je dok kuvam, usisavam, sirim ves, idem na posao, itd... Trenutno sam skinula neku od Bonnie Lamer, Witch Fairy book 1, True of Blood, kontam neki americki fantasticni ljubic- limunada, za nesto ozbiljnije i nisam trenutno.
Moram da probazam po postovima i procitam sta ljudi hvale.

Procitala Zverinjak.
Nije za ``svilene stomake``. To je zbirka prica, a medju pricama je i novela Poslednja nova godina koju sam citala kao zasebnu celinu jos pre deset godina.
Sad cu da pocnem Sest godina.
Htela sam prvo da procitam Pre nego sto izgorim, ali ste me navukle da pre nje procitam Kobena, hvala vam. :)

Ernest Hemingvej – Bregovi kao beli slonovi

Dopala mi se ova zbirka njegovih kratkih priča iako ima par besmislenih priča. Sve to djeluje vrlo živopisno i zanimljivo. Pisac se drži svog uobičajenog stila sa dosta dijaloga i kratkim opisima.
Inače, ovo je prvi put da čitam njegove priče, a do sada sam pročitao 4 romana.

Sta mislite koja je najbolja knjiga o Bordzijama, njihovu biografiju itd? :confused: Zelim iskreno misljenje.

P.S. Ovde ljudi mozete i da postavljate pitanja o drugim knjigama.

http://kickass.to/the-borgias-the-hidden-history-epub-t7600723.html Imas ovde link za download,ovo je kniga o njihovoj dinastiji,vladavini,skandalima...
Besplatno je za download ali moras imati instaliran torrent,ako imas dodatnih pitanja draga,postavi ih u inbox-u i bicu mi drago da ti pomognem..

Za Radu i ostale ljubitelje sofisticirane erotikez:lol:

Opasne veze

Roman se prica putem pisama ( ja inace ne volim taj oblik pripovedanja, ali izuzetaka ima uvek).
Pisma koja 4-5 glavnih junakinja i junaka salju jedan drugome omogucuju citaocu da prati radnju
svakog lika ponaosob.

Glavni lik je veliki zavodnik vikonte Valmon kome je vec dosadilo da zavodi device i raskalasne gospodje, bludnice, zato izazov
trazi u mnogo zahtevnijim , ali i opasnijim vezama.
Lome se tu strasti, dushe se cepaju, tesko je odoleti ovom vecitom ljubavniku koji je i atraktivan i beskrajno sharmantan.
U tim lomovima duse i srca prepoznajemo i sami sebez:)

Sam autor Šarl de Laklo bio je u prvojj liniji vojnik, dogurao je i do cina generala, smatra se da je topovska granata njegov izum.
Roman je napisan samo nekoliko godina pre pocetka Francuske revolucije, sa uzivanjem ga je citala i Marija Antoaneta.

Radnja romana je (kaze Viki) 7x ekranizovana, ali su Oskari pripali genijalnoj ekranizaciji u kojoj su glavni glumci, Glen Kloz,
Michel Pfajfer, Dzon Malkovitch, Uma Turman, Keni Rivsz:)

Za Radu i ostale ljubitelje sofisticirane erotikez:lol:

Opasne veze

Roman se prica putem pisama ( ja inace ne volim taj oblik pripovedanja, ali izuzetaka ima uvek).
Pisma koja 4-5 glavnih junakinja i junaka salju jedan drugome omogucuju citaocu da prati radnju
svakog lika ponaosob.

Glavni lik je veliki zavodnik vikonte Valmon kome je vec dosadilo da zavodi device i raskalasne gospodje, bludnice, zato izazov
trazi u mnogo zahtevnijim , ali i opasnijim vezama.
Lome se tu strasti, dushe se cepaju, tesko je odoleti ovom vecitom ljubavniku koji je i atraktivan i beskrajno sharmantan.
U tim lomovima duse i srca prepoznajemo i sami sebez:)

Sam autor Šarl de Laklo bio je u prvojj liniji vojnik, dogurao je i do cina generala, smatra se da je topovska granata njegov izum.
Roman je napisan samo nekoliko godina pre pocetka Francuske revolucije, sa uzivanjem ga je citala i Marija Antoaneta.

Radnja romana je (kaze Viki) 7x ekranizovana, ali su Oskari pripali genijalnoj ekranizaciji u kojoj su glavni glumci, Glen Kloz,
Michel Pfajfer, Dzon Malkovitch, Uma Turman, Keni Rivsz:)

Gledala sam taj film.
Samo zbog Dzona i Ume.
Inace, ne bih.
Meni je najlepsi ljubavni roman ``Orkanski visovi``, nekako sam u tom nekom fazonu kad je ljubav u pitanju. :)

Mislim da jos nije napisan pravi ljubavni roman.
A i zastupam misljenje da su prave ljubavi uvek osudjene na neuspeh i naravno - tuzne.
Sada si me bacila u razmisljanjez:lol:
Sutra cu otvoriti nov topik sa naslovom "Ljubavni roman"z:)
Ne bih ni ja znala koji je najljubavniji i koji je prav.

- - - - - - - - - -

Питам се да ли и моја жена слично размишља? :think:
To ce za tebe ostati vecita tajna i dobro je da je takoz:)

Na žalost, slažem se... Mislim da bih mogla da ga napišem 'ladno. Ali neću. Bolelo bi.

Koga?z;)

Meni je najljubavnija Markezova "Ljubav u doba kolere"

Glavni junak ( neki nersecnik tipa Verter) Florentino Aziza ceka na ostvarenje svoje ljubavi 53 godine, 7 meseci i 11 dana i noci.
Roman, prvi puta objavljen 1985., govori o bracnoj ljubavi između Fermine Daze i Juvenala Urbina, pracenoj silnim poteskocama, dosadom i jednolicnoscu zivota, ali i uzajamnim postovanjem i iskrenom privrzenoscu. Tu je i ljubav Florentina Arize prema devojci koju je upoznao jos kao nezreo mladic, prema istoj toj Fermini Dazi, 'krunisanoj boginji"kojoj se zakleo na vjecnu ljubav.
i tako na kraju je hepiend , njih dvoje su doduse i bez zuba, on i bez kose, sa strasnim gastritisom, ali splavare zajedno i uzivajuz:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back