Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
275a188f71218033f10f4bdf7f5f6599.png

Pa skoro se mogao dobiti Dnevnik o Čarnojeviću uz Novosti, džaba bukvalno :lol:

Uz Blic zapravo.. :lol:

A, ma otkud znam, meni ćale daje svaki dan ponešto odatle xD
Пролазим ја поред једног чиче што продаје старе књиге. Кад, запазим, а он продаје књиге из Блица по 50 динара. :hahaha:
Е сад, нека ми модератор(ка) математичар(ка) израчуна колико кошта само Блиц, ако је са књигом 35 дин. а књига без блица 50 дин. Па то испаде негативно?! Блиц је, значи, минус 15 динара - негативна вредност! :hahaha: Је л' тако, Радо?

Пролазим ја поред једног чиче што продаје старе књиге. Кад, запазим, а он продаје књиге из Блица по 50 динара. :hahaha:
Е сад, нека ми модератор(ка) математичар(ка) израчуна колико кошта само Блиц, ако је са књигом 35 дин. а књига без блица 50 дин. Па то испаде негативно?! Блиц је, значи, минус 15 динара - негативна вредност! :hahaha: Је л' тако, Радо?

Pa jeste ako je sve tako kako predstavljaju oni su u gubitku...Ali eto 'oće da prosvetle široke narodne mase...Nisam baš siguran u te cifre...Povez i papir deluju jeftino ali ne i loše...

Slobodan Tišma – Bernardijeva soba

Kratak roman od nekih 130 strana. Generalno mi se dopao. Pripovjedanje je lagano i slikovito. Mislim da je pisac uspio da odlično opiše glavnog lika i njegovu sveukupnu situaciju. Takođe, dopada mi se taj čitav ambijent, te prostorno-vremenske dimenzije romana isprepletane sa realnim i (ne)mogućim događajima.

Ocjena 7/10.

Izgubljen u samoposluzi - Svetislav Basara
Nisam mogao da se suzdržim sinoć u biblioteci iako ne bih smeo da sada čitam nešto obimnije van literature za faks, ali nadam se da ću brzo progutati ovih 400+ stranica. Ipak je tu Basara najbolji, u svojim pripovetkama. Već postoje u zbirci neke priče koje sam već ranije čitao, na primer istoimena pripovetka, Falseland u Jerkovljevoj antologiji itd.

Izgubljen u samoposluzi - Svetislav Basara
Nisam mogao da se suzdržim sinoć u biblioteci iako ne bih smeo da sada čitam nešto obimnije van literature za faks, ali nadam se da ću brzo progutati ovih 400+ stranica. Ipak je tu Basara najbolji, u svojim pripovetkama. Već postoje u zbirci neke priče koje sam već ranije čitao, na primer istoimena pripovetka, Falseland u Jerkovljevoj antologiji itd.
Znam to... Ono kad grize savest :mrgreen:

Čekaj, bre, Direkt, ti si prva godina faksa, kako to sve. Španski se nekad na faksu učio od početka, nije se nastavljao kao engleski, francuski, nemački i ruski. A posle jednog semestra (nepunog) kako pišete sastav?

Mnogo mi je interesantan naslov te Basarine knjige. Mnogo sam ga čitala nekad, ali me je Uspon i pad Parkinsonove bolesti toliko smorio, da me sad strah da ga opet uzmem. Jesu li priče zaista iz samoposluge?
Ja sam se svojevremno izgubila u robnoj kući Galerie Lafayette u Parizu.:zcepanje:

Čekaj, bre, Direkt, ti si prva godina faksa, kako to sve. Španski se nekad na faksu učio od početka, nije se nastavljao kao engleski, francuski, nemački i ruski. A posle jednog semestra (nepunog) kako pišete sastav?

Pa navodno to je početna grupa. Mislim, krenuli smo mi sa svim osnovama ali kako ja mogu sve to da pohvatam u nekoliko predavanja :D ? Pritom imamo samo jednom nedeljno duplo predavanje petkom uveče. To je već samo po sebi ogroman teret, tri sata mučenja sa novim rečima, glagolima i čudesima. Glavni problem je što 90% grupe čine žene koje, naravno, znaju da parlaju španski bolje no srpski zahvaljujući španskim serijama, i onda ljudi poput mene i još jednog lika iz grupe, delujemo kao idioti i umobolni :lol:
I to je još potrebno napisati oko 120 reči za sastav. Ja ni ne znam toliko reči na španskom :mrgreen: A još sam uzeo ruski kao drugi izborni, iako je podnošljiviji ni njega baš najbolje ne znam. Nisam engleski uzeo jer se termin poklapa sa okupljanjem jednog književnog društva, radi čega sam se žrtvovao :)

Mnogo mi je interesantan naslov te Basarine knjige. Mnogo sam ga čitala nekad, ali me je Uspon i pad Parkinsonove bolesti toliko smorio, da me sad strah da ga opet uzmem. Jesu li priče zaista iz samoposluge?

Pa sama, istoimena priča se bazira na dijalogu junaka i boga u samoposluzi, gde se junak izgubio... ali suštinski se ne spaja sa ostalim pričama, izuzev što su sve napisane u tom istom postmodernističkom maniru gde su svi junaci kao izgubljeni u svojim svetovima, u svojim pričama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back