Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Прочитала сам "Градинар" - Тагоре, дивни стихови.
И даље читам "Мит, магија и религија" од Милановића, а на реду је и књига "Српско срце Јоханово" од Веселина Џелетовића, то је првобитно била поема написана по казивању човека који носи пресађено српско срце. На захтев великог броја људи који су желели да се сазна истина о трговини људским органима и да се жртве не забораве, поема је преточена у роман. Књига је добитник специјалног признања Академије "Иво Андрић".

Taj Tagore je moju srednjoškolsku patnju činio još većom:D

Poslednje sto sam procitala je debitantsko delo ``Ostrica`` - Dzilijen ili Dzilijan Flin, jos se prevodioci nisu usaglasili kako da je zovu...
Posto znate da sam vatrena obozavateljka psiho trilera, eto, to je bas to. Jedan jako dobar psiho triler. Malo mi je smetao prevod, kao da prevodilac nije bas najbolje odradio posao, ali nema veze... Uzivala sam i procitala je u jednom dahu, jer se ovakve knjige prosto ne ispustaju iz ruku dok se ne procitaju.
Pre Ostrice sam procitala njen treci roman ``Iscezla``, prosto ne znam koja mi je bolja. Uopste ne lice jedna na drugu i obzirom da je spisateljica (hajde da kazem pocetnica), veoma je dobro ``odradila`` posao. Cak sta vise!
E sad treba naci Dark Places, to je napisala izmedju ova dva romana. Naravno, oba romana koje sam procitala nisu nastavci, svaki roman je prica za sebe. I to kakva!
Sada sam uzela opetttt trilericu Sajmona Beketa ``Zov iz groba``, brrrrr.... nije za svakog posto opisuje neke forenzicke detalje, ali meni to nije nista strasno. Brzo se cita, zanimljiva je, ali ja sam vec navikla na Beketovo pisanje, jer sam procitala sve sto je od njega doslo do nas...
Mislim da sam jednom prilikom napisala koja me je knjiga najvise uplasila... a mene je zaista tesko uplasiti.

Hej, nemojte sada da me stigmatizujete i da me vise ne volite/postujete, (ako me uopste neko i voli odnosno postuje), sto volim takve romane, jednostavno, volim suspense, triler, dramu...
Posle Zova iz groba (veceras verovatno zavrsavam...), pocinjem ``Osecaj gospodjice Smile za sneg``, da malo usporim u suspensu.
Nadam se da cu posle procitati Saramaga i Putovanje u Portugaliju. Pokusacu da procitam do kraja godine jos neke knjige koje mi se budu nasle ``na putu``.
Ako znate za neki dobar triler, slobodno ga pomenite...

„Stojan Novaković u službi nacionalnih i državnih interesa“ - Mihailo Vojvodić

Izuzetna studija, jako sadržajna knjiga o životu i radu jednog od naših najvećih državnika, koji je neprevadno bačen u senku. Posebno važno je to da su misli i radovi Stojana Novakovića o mnogim pitanjima do danas aktuelni... Čovek od koga bi svaki srpski političar, pa i u krajnju ruku svaki Srbin, imao štošta da nauči. Fascinira me koliko je toga ovaj čovek uspeo uraditi za jednog života... :ok:

:neutral::confused::(:sad2:
Isto mislimo o Starom Zavetu...
Ako ovo procita Vrela Cica - bice svasta.
Dobro, Bog Starog Zaveta je jevrejski Bog Osvete...Mada iz ove perspektive mi ne možemo znati razloge zašto je razneo Sodomu i Gomoru u parčiće, osim ponuđenog od strane tumača biblije ''pederastije'' ali ja mislim da tu ima mnogog više skrivenih značenja koja ljudi iz Vrha Crkve uspešno kriju već dva milenijuma

Mi to sigurno necemo saznati...
A i ne bih da se petljam, nije to moja oblast, a kamoli da me to zanima.
Da ima neke sile, ima, koju neki zovu Bog.
Ali nekom ta sila pomaze, nekom ne, ma koliko je molila...

Citam Osecaj gospodjice Smile za sneg i fantasticna je...
Toplo preporucujem. :confused:
Mi smo ništavni za tu Silu, samo povremeno možemo da se približimo njenim moćima pukom imitacijom...A onaj ko se suviše uzoholi i postavi sebe na mesto Boga ili Đavola pada sigurno i tone kao kamen u vodu.

Inače, trenutno čitam Svih sedam talasa, nastavak imejl prepiske slučajnih partnera iz Kad duva severac. Jedva sam je našla u biblioteci od letos još, jer sam prvu dobila uz kafu pa rekoh, 'ajde da vidim šta je dalje bilo. Ne mogu da verujem da se toliko traži tra la la literatura, a kad potražim nešto klasično, odmah dobijem. Da je nešto vrednije, još kad bih kupila. Ovako, čista razonoda...

Inače, trenutno čitam Svih sedam talasa, nastavak imejl prepiske slučajnih partnera iz Kad duva severac. Jedva sam je našla u biblioteci od letos još, jer sam prvu dobila uz kafu pa rekoh, 'ajde da vidim šta je dalje bilo. Ne mogu da verujem da se toliko traži tra la la literatura, a kad potražim nešto klasično, odmah dobijem. Da je nešto vrednije, još kad bih kupila. Ovako, čista razonoda...

U principu te dve knjige jesu za razonodu, ali nisu baš ni beletristika na najnižem nivou...

Srpska anatemisana pripovetka - Marinko Arsić-Ivkov sakupio. Skupina priča onih pripovedača koji su mahom stvarali dvadesetih godina prošlog veka, ali su sticajem okolnosti bili potisnuti ili odbačeni kao otpadnici od strane vlasti. Bogami, tek sam počeo ali ima dragulja ovde :) Neki od pisaca: Dragiša Vasic, Stanislav Krakov, Radoje Janković, Velislav Spasić.
Tražio sam nešto od Marinka Arsića, "Bački Don-Kihot" tačnije, ali nije bilo pa sam uzeo ovo iako nema njegove priče ovde, ali nebitno - nisam se prevario.

A, ma otkud znam, meni ćale daje svaki dan ponešto odatle xD
Ne čitam novine tako da ni ne znam koje su.

Inače, da znaš da se uvek prevarim kad neki put idem u prodavnicu pa moram da kupim novine, uvek uzmem Novosti a treba da uzmem Blic :mrgreen:

Novosti su koliko toliko novine, ima zanimljivih feljtona, često i zanimljivih članaka o kulturi. Blic je ništavilo. Kurir u koloru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back