Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Препоручене књиге у 2013. години:

Како вам се чини квалитет пепоручених књига?

Pa fine su knjige ( izuzev Brane Crncevica i nekakvih knjiga o Milutinu), alii to nije za jednu godinu, to je za ceo zivot:D

Kome je Fokner malo naporan toplo preprucujem obe knjige iz tvoje liste:
Erskin Koldvel: Duvanski put i Mala bozja njiva

Neke autore i ne poznajem, ali na njiih nisam ni mislila.

Rayeli malo-malo pa nešto besmisleno.

Svako ume da vodi dnevnik, i neka ga, ako mu se vodi, vodi po svom osećaju i poimanju.Najbolje svako za sebe zna kako mu se najlakše beleži makar kakva informacija, impresija.

Inače, milion, doslovno milion godina ne pisah na ovoj temi.

A čitala sam podosta.
Pripovetke Tomasa Mana, eseje Sartrove neke nanovo, Eseje Kišove, Rane jade nanovo, Baštu, pepeo sada trenutno i takođe Glad Knuta Hamsuna.
Čitala sam Floberov Novembar.

Pa ja i rekooh da je za mene to besmisleno, sa naglasak " na mene"
A koje si Manove pripovetke citala?

:lol:
@Krasuljak
@Rayela

Зар нисам био јасан?! Па ја сам само сакупио препоруке са ове теме за 2013. годину - да бих видео шта се препоручивало.
А шта сте вас две помислиле... Утерао сам вам страх у кости, значи! :hahaha:

Hhehehe, tek sam sada skapirala ( videvsi i neke svoje bisere) da si prepisivao odavde.

Halal ti tjufta za trud:)

Ja takodje nista ne fotografisem kad putujem, kad me neko pita sta sam videla, odgovor je- imas na netu :lol: Imam samo kolekciju slika sa koncerata i svirki,
mada sad idem redje...

Elem, kad smo kod citanja i dnevnika i teme Haksli- Dnevnik jednog putovanja. Citam ovo ponovo, jer me je jedna drugarica pitala o cemu se radi,
kaze da je nasla tu knjigu kod kuce, pa ne zna da li da cita. I uzmem ja da se prisetim, i krenem redom... :D
Iako je bas poput dnevnika sa putovanja, meni se svidja kako je on to "oslikao", kao da sam bila na svim tim mestima. (:

Ja opet klikam ko luda, moraju da me opominju...doduse ja uvek fotkam totalno nebitne stvari. Vratim se iz Beca sa hiljadu fotografija kamenja, rusevina, oblaka i onda familija poludi, kao odes u strane zemlje i vratis se sa hiljadu slika po kojima ne mozes ni zakljuciti de si bila :lol: Ali meni je bitno da cu ja znati:)
Elem, ja jos uvek nista ne citam, tako da se povlacim da ne oftopicim....ali cim sledece nedelje stigne plata, pravac gradska biblioteka i uclanjenje ( zbogom 1500 dinara) :sad2:

Pssst. Nemoj nikom da kažeš, ali ovde ima još neozbiljnih. Reci, šta imaš :tajna:

Pročitala sam Mango, Ljubice Arsić. Nije vredno pomena. A pošto sam ranije čitala i njeno Maco, da l' me voliš, mogu da kažem da Ljubicu možete slobodno da zaobidjete.

Sad čitam Dabogda te majka rodila, Vedrane Rudan. E, Vedrana je već nešto drugo. Oštra, jasno definisanih stavova, kritičarka savremene Hrvatske, što se sve isto može primeniti i na Srbiju. Samo mnogo psuje, što u ovoj knjizi, za razliku od ostalih, nije slučaj.

Pročitala sam Mango, Ljubice Arsić. Nije vredno pomena. A pošto sam ranije čitala i njeno Maco, da l' me voliš, mogu da kažem da Ljubicu možete slobodno da zaobidjete.

Sad čitam Dabogda te majka rodila, Vedrane Rudan. E, Vedrana je već nešto drugo. Oštra, jasno definisanih stavova, kritičarka savremene Hrvatske, što se sve isto može primeniti i na Srbiju. Samo mnogo psuje, što u ovoj knjizi, za razliku od ostalih, nije slučaj.

Rekao bih da je u pitanju urbana ženska književnost. Sasvim ok. Nije lako biti dama u ovim vremenima u velikom gradu.

moja drugarica je imala isti problem sa Mangom kad je pripremala književno veče sa Ljubicom kao gošćom.. U početku je bila apsolutno razočarana, a posle je ipak rekla da ima tu nečeg.. ja nikako da pročitam.

Kad već neko gore pomenu Koelja, da li je neko čitao ovu novu knjigu, "Rukopis otkriven u Akri"?

U principu sam veliki kritičar Koelja i sličnih autora, jedva da nalazim neku književnu vrednost, ali privukla mi je pažnju ona rečenica: "bolje je voleti pa izgubiti, nego ne voleti nikada". Koliko god bio skeptičan što prema autoru, i mrzovoljan zbog tolike reklame (realno, reklamiraju knjigu na sve strane, knjižare, bilbordi, pošta) na dobrom sam putu da kupim zbog te rečenice. Iako ni ta rečenica nije ne znam koliko inovativna, lepa ili bilo šta slično. Ali privuklo me je nekako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back