Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljubav u doba kolere - Markes

Ne volim da čitam knjige koje deluju haotično, odnosno koje nemaju razdvojene celine, barem razdvojene u poglavlja, a upravo takva je ova knjiga. U stvari, mislim da su sve Markesove takve, mada sam poslednje čitao neke kraće pa se to toliko nije primećivalo :lol:

Mene je u toj knjizi smaralo što svi imaju po 2 imena i što poglavlja traju po 80 strana.

Pa klasičan Markesov stil :lol: Mislio sam da ću odustati, jer je još malo od raspusta ostalo a hoću da pročitam još ponešto... ali, vuče me za sad pa nastavljam do daljnjeg :mrgreen: Danas opet idem do biblioteke da uzmem još neke. Ono govedo od bibliotekarke će mi opet dušu pojesti što nisam doneo pare za članarinu, ali nek se nosi.

Iritira to što svaki put traži :lol: Kao da me nikad više neće videti :mrgreen: Problem je što je to za lokalnu biblioteku, 1500 dinara. A onda treba isto toliko i za narodnu. Ne mogu članskom kartom jedne da koristim i drugu :confused:
Mnogo para, ebiga.

Ako ništa, ulovio sam ponešto zanimljivo danas :D
I ako prvi put živiš, Dane Stojiljkovic - zbirka pesama relativno nepoznatog pisca a opet me je retko šta od poezije oduševilo ovih dana kao ovo :)

Potpuno razumem. Naravno da nema sladjeg osecaja nego kad zelis da se knjiga koju citas nikada ne zavrsi. I kad zavrsis, postavis tuzno sebi pitanje ``sta sada da citam?`` Pa se vracas nazad, prelistavas i citas jos jednom pojedine delove. Onda se obicno dogodi da uzmes neku drugu u ruke i razocaras se, ne zato sto je ta knjiga losa, vec jer je prethodna bila sjajna.

Otud volim da ostavim da se slegne i da je sto duze nosim u glavi, pa kad prodje dovoljno vremena, idem u novu turu :D

Naravno, ovo se desava svima koji citaju knjige.
Eto, veceras sam procitala dramu/triler - koji me je oborio s nogu.
Ali ne mogu da cekam da mi se utisci procitane knjige slegnu, odmah grabim novu.
I da se pohvalim, posto vodim dnevnik citanja, do danas sam procitala tacno 50 knjiga od pocetka ove godine. Nije lose?

Poslednja izmena:
Potpuno razumem. Naravno da nema sladjeg osecaja nego kad zelis da se knjiga koju citas nikada ne zavrsi. I kad zavrsis, postavis tuzno sebi pitanje ``sta sada da citam?`` Pa se vracas nazad, prelistavas i citas jos jednom pojedine delove. Onda se obicno dogodi da uzmes neku drugu u ruke i razocaras se, ne zato sto je ta knjiga losa, vec jer je prethodna bila sjajna.

Otud volim da ostavim da se slegne i da je sto duze nosim u glavi, pa kad prodje dovoljno vremena, idem u novu turu :D
Ili od istog pisca tražiš sledeću knjigu...Samo što obično nema nastavka...Mene su zaluđivali London,Hemingvej,Kapor,Borhes...Kiš...
Kako sam želeo neki nastavak Enciklopedije mrtvih Kiša! Ali prava veština pisanja nije samo u tekstu knjige već i u iniciranju sleda
misli čitaoca posle čitanja knjige...Velemajstorski...

I tako ja u to ime i za svoj racun juce procitah tri knjige gospodina Rot-a ( Jospeh Roth) Jutros sam do 3 citala, danas pokusavam da pazarim jos neke
( E-reader). Pisacu o njima, ali kad stignem. Sada citam;)

Markeza mi nemoj dirate, narocito ovu Koleru jer kada omatorite shvaticete da je to najljubavni roman ikada napisan.
Ali tek kada omatorite:D

I da se pohvalim, posto vodim dnevnik citanja, do danas sam procitala tacno 50 knjiga od pocetka ove godine. Nije lose?

Vodila sam dnevnik citanja jako dugo i onda sam u neobjasnjivom trenutku bezumlja uzela i bacila ga.
t2309.gif

Ja ne moram da vodim dnevnik. Vecinu knjiga koje sam procitala imam, one koje nemam su mi nebitne (cim ih nisam kupila), naravno da cim vidim knjigu- setim se.
Dobro, lako je meni kad sam nasledila biblioteku od dede, pa samo dokupljujem ono sto volim. :lol:
Inace, podrzavam te dnevnike... Secam se da smo to radili u osnovnoj, pa smo davali uciteljici na kraju godine, pa ukrasavali, pa se takmicili ciji je lepsi i sareniji... :D

Markeza mi nemoj dirate, narocito ovu Koleru jer kada omatorite shvaticete da je to najljubavni roman ikada napisan.
Ali tek kada omatorite:D

Uf, Markes nekom rečenicom baš zna da me probode. Iako nisam mator :lol: Imam zapisano, pa ću na kraju sve da objedinim i u nekom rivjuu da napišem :D
Divan je roman, do sad barem, preko 120 strana otprilike

dobro, ali dnevnik citanja bi, po mom misljenju, trebalo da obuhvata i utiske o knjizi, ne samo puko nabrajanje procitanih knjiga.

Kako mrzim kad neko piše o knjizi review a u stvari je samo prepričava. To se bilo gde može videti, ta sažeta slika romana. Lični utisak je uvek najbolji :)
Barem se trudim da to prikažem ako već pišem na GR.

Poceo sam zapisivati procitane knjige u septembru 1993. tako da upravo ovih dana obiljezavam dvadesetogodisnjicu svog "knjizevnog" dnevnika. Posto sam skriboman, ranije sam paralelno sa ovim pisao i "obicni" dnevnik u periodu od 1992. pa do 2005., cini mi se. Taj dnevnik (u tridesetak tomova) lezi u paketu negdje na tavanu. Citacu ga kada ostarim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back