Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zozonka:
"Smrt u El Pasu" od Zorana Cirica. Interesuje me misljenje jos nekog upoznatog sa ovim romanom. Ima dozu vulgarnosti i, za mene, isuvise likova za pamcenje, ali opsti utisak je: pitko, zivo, neobicno... Da li se priblizava tzv. skribomaniji? Vise misljenja bi mi puno znacilo!

Do citanja!

Draga Zozonka, ja sam citala tu knjigu, tj. sigurna sam da sam je pocela citati, ali cini mi se da je nisam zavrsila. Inace nemam obicaj napustati knjige (zao mi, nekako), ali mislim da ovu jesam, ili sam jednostavno zaboravila kraj.

Mali Zeko, sto se tice domacih pisaca, ima dosta godina kad sam se "bacila" na slovenske pisce, pa i na nase. Od tada sam zaista veliki postovalac nekoliko nasih, kao sto su Pavic, Pekic i Selenic!
Kasnije sam dodala Kisa, Albaharija, Basaru...Sigurno da sam mnoge izostavila, ali ne namerno. Od stranih pisaca slovenskih naroda najomiljeniji su mi bili Ceslav Milos, Milan Kundera, i momentalno ne mogu da se setim bar jos jednog pisca koga sam "gutala".

plava špilja:
Da, čitam. Evo juče sam završila Sidartu od Hesea. Čitala sam je i ranije, ali sam ponovo poželela da je pročitam. Odlična je

Usudjujem se da preporucim posle Sidarte, Demijana, isto od Hesea. To je po nekim ranijim generacijama bio redosled u odredjenim godinama... A ako vas Hese bude sasvim opcinio i procitate i ostale zavrsno sa Stepskim vukom i Igrom staklenih perli, preporucujem (znam da zvuci prepotentno, ali nije zaista) pisca Max Frisa, npr. roman Stiler. :p

od m. vidojkovica ono sa djavolom u naslovu..."djavo je moj drug"

lako sam procitala, skoro odjednom, celu noc sam citala:) tj do jutra
iako ne verujem da bih se druzila s glavnim junakom ocrnio bi me :( lici mi na nemanju. malo mozda mozda bi se s njim druzio.
volela bih i ostale da procitam..mada mozda malo to povrsno radim otkud znam

cini mi se da lici na z.cirica mada njega nisam bas citala samo pocetak...divlji usamljenici, 90te itd

Procitala sam SMRT U EL PASU od Zorana Cirica; ako je neko citao, volela bih da razmenimo utiske. A poslednja procitana je od Kuelja VERONIKA JE ODLUCILA DA UMRE.

Moj najbanalniji komentar za obe knjige je da su mi odgovarale da se vratim citanju posle dugog vremena, preko stiva koja se lako citaju. Opet naglasavam da je to samo najbanalniji deo mog komentara o obe knjige.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back