Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Velika očekivanja od Dikensa.

Trebala su mi čak 53 dana da pročitam ovu knjigu. Kako je došlo proljeće, sve manje vremena provodim u kući, pa tako i manje čitam. Uglavnom idem po roštiljima i zabavama, a još sam i sportski vrlo aktivan. Nakanim se da čitam samo kad je loše vrijeme. Drugo, knjiga je vrlo obimna, ima oko 500 strana. Treće, prva trećina knjige je bila vrlo dosadna, druga trećina malo bolja, dok je zadnja trećina bila odlična.
Šta reći na kraju? Nije loša knjiga, ali nije baš ispunila moja očekivanja.

Batalivši trenutno Kiša bacila sam se na Pseće srce od Bulgakova koje mi je vrlo svidelo a zatim i na Stajnbekovu Tortilja Flet koja mi je takođe dobro, no ne toliko kao Keneri rou.
Sve vreme sam imala blagi osećaj razvodnjenosti , nešto mi je falilo da me potpuno oduševi no svejedno mi je legla:)

Sad me čeka Apdajkov Terorista ..ali to ću od nedelje

Pravo da ti kažem, već dva dana pokušavam da zamislim sataru i sto za pravljenje polutki od knjiga. A možda su ih testerom sekli. :think:
Baš bolesno.

Pazi, knjiga, odnosno nekoliko stotina ukoričenih stranica, prilično su tvrda i kompaktna stvar i zapravo je nije baš lako uništiti. Bilo na Mythbusters koji kalibar knjiga može da zadrži i slično, a postoje i određena iskustva iz ratova na ovim prostorima.
S obzirom na preciznost reza i količinu knjiga, cijenim da su koristili stonu električnu pilu za drvo, tzv cirkular.
Mogli su bar nekoga da pozovu da to snimi, da se organizuje nekakav performans postknjiževnosti.

Pazi, knjiga, odnosno nekoliko stotina ukoričenih stranica, prilično su tvrda i kompaktna stvar i zapravo je nije baš lako uništiti. Bilo na Mythbusters koji kalibar knjiga može da zadrži i slično, a postoje i određena iskustva iz ratova na ovim prostorima.
S obzirom na preciznost reza i količinu knjiga, cijenim da su koristili stonu električnu pilu za drvo, tzv cirkular.
Mogli su bar nekoga da pozovu da to snimi, da se organizuje nekakav performans postknjiževnosti.

Zamislim nekako jednog šegrta koji je obeležavao gde da se seče, jednog majstora koji gura knjigu preko onog točka, al' kod tetkice koja skuplja otpad počinjem da tiltujem, jer pomislim kako ti radnici najveći deo plate daju na kupovinu knjiga sopstvenoj deci, od kojih bi neka mogla i književnost studirati.
Računala sam (grubo, istina) da bi im bilo isplatljivije da seku knjige jedino ako su jednu platili manje od 30 dinara. U svim ostalim slučajevima stiropor/karton/nešto je pametniji izbor.
Mada, idiot koji je ovo smislio verovatno misli da stiropor može da se nabavi samo ako kupiš novu veš mašinu.

Pređoh prvih 10 strana ovog pdf-a pa ne naiđoh na dečiju književnost...
Tako da ću ubaciti ovde..

Iskopala sam malopre dve knjige priča koje su možda i najznačajnije uticale na mene u detinjstvu...mnogo sam se obradovala:heart:
Idem odmah da kupim sladoled i da ih isčitavam opet

Prva je
Feldek, L'ubomir: Plava knjiga bajki
plava-knjiga-bajki-slika-3623930.jpg

A druga je
Priče za decu ( 1,2,3,4 ) , Ežen Jonesko
Ezen-Jonesko-PRICE-ZA-DECU_slika_O_1846129.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back