Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jak mi je on filozof.Neuspesni plagijator Hegela i ko zna jos koga.Kao knjizevnik je daleko bolji a njegova Nobelova nagrada svakako mu nije data zbog filozofije.
Ne znam dal ima dosadnijeg filozofa odf njega.Pa ona njegova zena je tri puta veci filozof bila od njega.

...............

Ako ja napisem da mi se Sartr ne svidja,to nije povod da me popljujete.

Možda je problem u načinu na koji se izražavaš.
Postoji razlika između ' Ja mislim da je....' i

Jak mi je on filozof.Neuspesni plagijator Hegela i ko zna jos koga.Kao knjizevnik je daleko bolji a njegova Nobelova nagrada svakako mu nije data zbog filozofije.
Ne znam dal ima dosadnijeg filozofa odf njega.Pa ona njegova zena je tri puta veci filozof bila od njega.

Kad se čovek izražava lepo i umereno a ne kao da je uhvatio boga za muda onda mu se lepo, kulturno i odgovori.

Poslednja izmena:
Ja i dalje nisam dobio predlog, a trazio sam samo knjigu sa nekom poukom, sa puno saveta, nesto kao Znakovi pored puta al' sa nekom radnjom, sad ne znam koliko sam uspeo da vam pojasnim sta trazim ali ajde....Malo ste skrenuli sa teme i poceli da filozofirate....

Ne tražim pouke u knjigama ali ako hoćeš preporuke ja ti mogu dati par meni dragih za koje smatram da su i kvalitetne pa ti vidi..možda ti se ponešto svidi..
A pouke izvlačimo sami i neverovatno je koliko različiti karakteri izvlače i različite pouke iz istih knjiga...ako hoćeš na izvolte poruku ,odšampanu masnim slovima uzmi neki manifest ili pamflet ( što rece Shade).

Knut Hamsun - Misterije ili Plodovi zemlje recimo
Mišel Turnije - Kralj Vilovnjak

Za početak.

sta je bre ovo,ko to kaze da knjiga nije covekov najbolji prijatelj!!! uvek svadja izmedju onih sto citaju filozofiju i drugih.kao iz drugih knjiga ne moze nista da se nauci,samo moze iz filozofije.ja kad hocu nesto da ucim onda kupim strucnu literaturu za tu stvar i to je kraj price. u svakom romanu moze da se nauci nesto tj.da se sazna neka informacija ili tako nesto to pisac mora da ubaci u knigu ali sustina knjige tj romana je da ima dobru i zanimljivu pricu. a vi sto se hvalite sa citanjem filozofije-vi kao da mislite da cete time da naucite nesto specijalno,ne znam ni ja sta ali imam takav utisak,cuo sam da je jednu zenu koja je psihijatar zavrnuo obican seljak.znaci,nikako ne moze sve da se nauci i sve da se zna i necete moci da kontrolisete zivot ako citate filozofiju

Pokusavam da nadjem jednu knjigu, ali ne mogu da se setim imena autora. Zove se "Price o zivotinjama" i, logicno, to je zbirka prica o zivotinjama :D . Secam se samo da su me svojevremeno neke od tih prica bas rastuzile. I secam se da su bile svetlo plave korice, mislim da je to komplet neki, jer mi se cini da je bila i "Alisa u zemlji cuda" u tom kompletu, sa malo cudnim ilustracijama. I sigurna sam da je autor sa nasih prostora. Ako je nekome ovo poznato i zna koji je autor u pitanju, neka napise. Hvala :D

Sta bre lupetas? Kome ja prodajem knjige?Jesam li tebi kad nudio neku knjigu?Jesam li kad ovde ostavio neki link ili telefon za prodaju knjiga?
Mnogo be boli dupe dal ce takvi kao ti da mi kupuju knjige.
Ja godinama sasvim lepo zaradjujem od knjiga.
I ne treba mi ovde da se reklamiram.Ovde ostavljaju reklamne linkove ljudi koji nikad nisu nesto napisali,samo dodju i ostave link da kupujete od njih.
Ja pisem jos na nekim forumima a tamo diskutanti i ne znaju cime se ja bavim.

Ae pali, citaj Platona, da utvrdis svoje mesto u svetu.

Da nije ipak ovo?
images

Hvalis se kako ne citas Lovac na zmajeve,ali na tvom blogu vidim kakvo smece citas.Citas Dzon Lekarea,haha.Pa to ja prodajem samo najvecim prostacima.Najveci domet sto ti mozes da citas to je Kafka i Kami.I dodjes ovde da se proseravas sa tvojim blogom.Sa njim mozes da fasciniras neke babe sto dok prave ajvar citaju Danijelu Stil.
Sto bi rekao Frojd,vrsis projekciju,tvoju iskompleksiranost nabacujes meni.
Znam da boli,da prosta svetina najvise mrzi kad im ukazes koliko su tupi.Prostak se nece naljutiti ako mu kazem da je siromasan,to ih manje boli,ali ako im se ukaze koliko su ograniceni...

Pobogu, Lusi, što si se toliko uzbudio, pa raspalio po tastaturi samo da praviš Radi bespotrebni posao?

Dobro, Quentin piše o tom "đubretu" koje čita. Ja, isto, čitam Kjerkegora za koga si rekao da je "nikakav filozof", Tomasa Mana kome su "dali Nobelovu nagradu jer je Nemac" i Džojsa koji je "izvikan pisac".

Šta ću, mučenica, kad ne znam, a nema ko da mi kaže.

Pre neki dan te pitah nešto o Ničeu, ti mi ne odgovori. I ostadoh u neznanju.

Eto, sad bih baš da vidim šta to Hegel piše u svojoj Estetici u onolike tri knjižurde. Budi pravi čovek od knjige, ko što tvrdiš da jesi, pa mi, eto objasni.

U suprotnom, ne preostaje mi ništa drugo nego da pomislim da si drug član Radovan i da je iza tebe samo minuli rad, zar ne?

Eto imate i moderatora sa kojim se svadjam.Trebam da ga se plasim? Meni je stalo do foruma koliko do kise od meseca juna.
Ti Noro ili si na nekim drogama,mozda teskim lekovima,a jos gore ako mlada gubis pamcenje.
Znas nije ni lepo ni kulturno da se tako slabo secas sta sam pisao.Ili namerno podmeces.
Ja nikad nisam napisao da je Tomas Man dobio Nobela zato sto je Nemac.On je zaista dobar pisac i zasluzio je tu nagradu.
Ja sam za Hertu Miler napisao da je dobila tu nagradu jer je Nemica.Nemci vladaju Evropom,pa je i papa njihov.Kao sto je za vreme Turaka mogao biti srpski patrijarh brat Mehmeda Sokolovica.Nepotizam.
Za Kjerkegora nisam tako ruzno pisao.On je zanimljiv,ali nije prva liga filozofa.Daleko je iza Kanta i Hegela,Platona i Aristotela,ali i spod Nicea.
O Dzojsu mislim sto i o Tolstoju.
Sta si pitala o Niceu,nisam to video.Ja ne citam sve teme.
Kad ti knjige zoves knjizurinama,onda mi je sve jasno.Kakav Hegel,drz se ti enciklopedija.Njih najvise izgleda citas da bi mogla na kvizu da postavljas neka pitanja izvadjena iz malog prsta.Mozda hoces da maznes neku lovu na tv kvizovima.
Samo do enciklopedijsko znanje,ti i svako ko ga ima,moze da ga kaci macku o rep.To nicemu ne vredi,to je samo punjenje glave bespotrebnim informacijama,brojkama,podatcima,kao u kompjuter.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back