Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, sad mi ispade iz ruke u knjižari, hvala Bogu nije joj ništa. Tvrdi povez 1800, mek 900 dinara. Neka hvala, ne kupujem Eka.

Razocarao sam se u Eka kad sam procitao Fokoovo klatno.Posle Ime ruze vise sam ocekivao od njega.Mada sam ja jos neke njegove citao.I bolje sto ga nisi kupila.Ima i kod nas tako nekih pisaca koji nabijaju cene nadajuci se da tako privuku paznju.Recimo knjige Basare su preskupe.
Izgleda da sirotinja ipak najpre odresi kesu.Ja sam juce od kolege kupio tri naslova i dao 4500 din.
Kupio sam od Ivana Nastovica Psihopatologija ega za 500 din.
Od Hans Gadamera,Istina i metod,filozofija,1000 din.Ona inace kosta u knjizari 4500.
I kupio sam od Fjodora Uspenskog Istorija Vizantije u tri knjige,ima oko 2500 strana.Platio sam 3000 din a kod izdavaca Zepter Book kosta 5400din.U drugim knjizarama je 7200.
E sad nema leba da jedem mesec dana.

Ako ste čitali Beli oleander, večeras je istoimeni film na Prvoj u 21: 25. Vredi, ja sam čitala knjigu, i ne mogu da kažem da je loša samo zato što ne volim tematiku.

E bas si me obradovala Rado!!!
Ne kupujem novine vec 2 godine, a nisam gledala na netu TV program, tako da ne bih ni znala da daju Beli oleander.
Meni se roman mnogo dopao, pa valjda ce i film. Cmok jedan veliki za tebe, miko moja.

A sto se tice ``Praskog groblja``, cerki sam danas dala ``zadatak`` da pogleda knjigu i da mi je kupi u gradu, medjutim, po njenim recima u Vulkanu u Sremskoj i u Laguni u centru grada - ``Praskog groblja`` - nema. Kazali su joj - rasprodalo se.
Ja sam iz Beograda.
Za BBB pitanje: Da li je moguce da nase biblioteke dobijaju tek izasle knjige iz stampe ili je to mozda Eko odavno pisao, pa Plato ponovo stampao?

From ti je velicina.Vise od njega ima da naucis nego od Frojda.Od Froma sam sve procitao sto ima na srpsko-hrvatskom.
Zaista je bio veliki mislilac.

Koristim priliku da učim od obojice. z:)
Inače i From često kritikuje Frojda, ali vi to već znate. z;)

A sto se tice ``Praskog groblja``, cerki sam danas dala ``zadatak`` da pogleda knjigu i da mi je kupi u gradu, medjutim, po njenim recima u Vulkanu u Sremskoj i u Laguni u centru grada - ``Praskog groblja`` - nema. Kazali su joj - rasprodalo se.
Ja sam iz Beograda.
Za BBB pitanje: Da li je moguce da nase biblioteke dobijaju tek izasle knjige iz stampe ili je to mozda Eko odavno pisao, pa Plato ponovo stampao?

Pošto je knjigu izdao Plato, savetujem vam da zvirnete u njihovu knjižaru. Postoje dva izdanja, nešto luksuznije koje se nastavlja na sabrana dela (prelepa edicija) i jeftinije u mekom povezu. Knjižare koje ste naveli su veoma posećene i postavljaju potencijalne bestselere na vidna mesta, tako da me ne čudi što su rasprodali sve što su imali. Osim toga, neke manje knjižare koje ne želim da reklamiram, još uvek je imaju u prodaji. Viđam je po izlozima u gradu. z;)
Možda nije moje da odgovorim na vaša pitanja, ali što se biblioteke u mom gradu tiče oni često nabave knjige čim se nađu u prodaji, pogotovo kada je reč o traženim imenima. Inače, koliko je meni poznato, ovde je reč o novoj knjizi Eka tako da je ištampano tek prvo izdanje.

L'amour est l'enfant de la liberté

...moja najdraza Fromova knjiga...stoji na pocasnom mestu na polici, onako izdvojena, pogodna za hvatanje u prolazu

Pocela sam da citam Mesecare, videcemo, mozda imam prevelika ocekivanja, volela bih da se ne razocaram na kraju...

A meni u srcu. Očigledno i tebi. z:)

A to što je neka knjiga besteler je inače jak dokaz da je to štivo zaista kvalitetno..

Nemam ništa protiv autora, samo primećujem..

I to je tacno ali,mogu da primetim i to da ako se neko stivo cita i postane popularno ne mora da znaci da je dobro ili lose za apsolutnu vecinu. Prosto,svako ima svoj ukus :)

Citala sam razne pisce i Den mi odgovara kada mi je dosta svega i jednostavno hocu da se opustim uz neko lagano stivo.Svakako je bolje nego vikend ljubavni romani :lol:

Ni meni se Anđeli i Demoni nisu svideli...Posebno jer sam čitao ''Mesijansko zaveštanje'' i ''Koplje subine'' odakle je crpeo inspiraciju,a neki kažu i maznuo dosta stvari...AiD su mi kao da čitam scenario za nekog Džems Bonda...Film mi se svideo...Ali mislim zar nije već previše manijaka opsednutih teorijama zavere po svetu...Nego treba bacati još na tu hrpu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back