Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar to nisi čitao na fakultetu?

Ista stvar kao i sa Portret umjetnika u mladosti. Ta književnost mi je bila poslednji ispit. Oko 70 raznih romana, drama, pjesama, eseja....Zbog budućeg zaposlenja, morao sam ga brzo položiti i kasnije uraditi diplomski (Priroda, smrt i besmrtnost u poeziji Volta Vitmena i Emili Dikinson), pa tako, usled nedostatka vremena, nisam pročitao veliku većinu tih djela koja se obrađuju u okviru ispita Moderna engleska književnost, već sam ispit spremao iz neke opšteprihvaćene i efikasne skripte. Znam da nije to lijepo, ali karijera i život su u pitanju.

Ista stvar kao i sa Portret umjetnika u mladosti. Ta književnost mi je bila poslednji ispit. Oko 70 raznih romana, drama, pjesama, eseja....Zbog budućeg zaposlenja, morao sam ga brzo položiti i kasnije uraditi diplomski (Priroda, smrt i besmrtnost u poeziji Volta Vitmena i Emili Dikinson), pa tako, usled nedostatka vremena, nisam pročitao veliku većinu tih djela koja se obrađuju u okviru ispita Moderna engleska književnost, već sam ispit spremao iz neke opšteprihvaćene i efikasne skripte. Znam da nije to lijepo, ali karijera i život su u pitanju.

Imaš li negde elektronsku verziju tog diplomskog (zvuči mi zanimljivo)? Naravno, ako si voljan da je podeliš z:)

Batalio sam "Destruktivne Emocije", Dalaj Lama me iritira.. umesto toga čitam "Moć Volje", Pol Žago.

Golemana je Geopoetika mnogo izreklamirala a zapravo je bezvezan.Cista popularna psihologija,a citao sam i njegovo poznatije delo Destruktivne emocije.Sve je to isprazno.Ali i to drugo delo sto si uzeo bezvezno je.Ta popularna psihologija je prilicno plitka.

Šta ti preporučuješ? Junga, Frojda, Froma?

preporucujem ti svu trojicu svakako.Ali zavisi koje ti znanje ti sad imas.Ako si pocetnik onda ti je Jung mnogo tezak.Froma mozes da citas jer on je i sociolog.Mozes Karen Hornaj.Mozes i poceti sa Vladetom Jerotic,on nije tezak.Pa Jovo Tosevski.Obavezno da procitas Pol i karakter od Ota Vainigera.
Kad malo pocnes da vatas konce,udjes u materiju onda ima da prosirimo spisak.

preporucujem ti svu trojicu svakako.Ali zavisi koje ti znanje ti sad imas.Ako si pocetnik onda ti je Jung mnogo tezak.Froma mozes da citas jer on je i sociolog.Mozes Karen Hornaj.Mozes i poceti sa Vladetom Jerotic,on nije tezak.Pa Jovo Tosevski.Obavezno da procitas Pol i karakter od Ota Vainigera.
Kad malo pocnes da vatas konce,udjes u materiju onda ima da prosirimo spisak.

:cmok2:

Sto se tice romana ``Moramo da razgovaramo o Kevinu`` - moram da priznam da sam se sokirala pricom, jer nisam odavno citala nesto ovako sokantno, prosto ne mogu da poverujem da dete moze da bude takvo.
Sigurno cu odgledati i film kada bude dosao kod nas, da sam u inostranstvu, verovatno bih prvo pogledala film, pa tek posle procitala knjigu - naravno, ako bi mi se film dopao, a ovaj film bi mi se sigurno dopao jer mislim da moze da se napravi dobar scenario od romana iako je napisan u vidu pisama koje zena pise svom muzu sa kojim vise nije zajedno.
Ovako sigurno necu propustiti da pogledam film i verujem da su ga dobro ``uradili`` i da ce dobiti silne nagrade.
I dalje citam ``Kevina...`` - meni se roman dopada, napisan je bas onako kako treba da bude napisan takav roman sa takvom temom.
Mogu samo da zamislim sta ce biti do kraja i vec se unapred jezim...

Sto se tice romana ``Moramo da razgovaramo o Kevinu`` - moram da priznam da sam se sokirala pricom, jer nisam odavno citala nesto ovako sokantno, prosto ne mogu da poverujem da dete moze da bude takvo.
Sigurno cu odgledati i film kada bude dosao kod nas, da sam u inostranstvu, verovatno bih prvo pogledala film, pa tek posle procitala knjigu - naravno, ako bi mi se film dopao, a ovaj film bi mi se sigurno dopao jer mislim da moze da se napravi dobar scenario od romana iako je napisan u vidu pisama koje zena pise svom muzu sa kojim vise nije zajedno.
Ovako sigurno necu propustiti da pogledam film i verujem da su ga dobro ``uradili`` i da ce dobiti silne nagrade.
I dalje citam ``Kevina...`` - meni se roman dopada, napisan je bas onako kako treba da bude napisan takav roman sa takvom temom.
Mogu samo da zamislim sta ce biti do kraja i vec se unapred jezim...

Hvala ti puno.

Imaš li negde elektronsku verziju tog diplomskog (zvuči mi zanimljivo)? Naravno, ako si voljan da je podeliš z:)

Zbog mogućih zloupotreba, mogu ti samo dati zadnji pasus zaključka.

Walt Whitman and Emily Dickinson were much different poets, yet the also shared some similarities. They both loved nature, but Whitman felt he was a part of nature while Dickinson saw herself as merely an observer. Both spoke of death as something that had more impact on those left behind than on the one who had passed. This integrated well with their shared perception of an impersonal immortality. For Whitman, this immortality was achieved in the scattering of his atoms after his death. For Dickinson, it was through the reading of her poetry after she was gone.

Poslednja izmena:
Ako je to ovo: http://www.imdb.com/title/tt1242460/ o filmu sam čula solidne komentare.

Upravo sam odgledala film. Nikako mi se ne dopada. Da nisam prethodno pročitala knjigu, ništa ne bih shvatila. Na tvom mestu, prvo bih pročitala knjigu.
U počerku idu paralelno prošlost i sadašnjost, smor težak, najupečatljivijih detalja iz knjige nema. Ja bih film ocenila šesticom.:(

Кофер- Сергеј Довлатов
Добра хумореска која ми је пријала после неких тежих дела које сам читао у скорије време. Довлатов је по сопственом признању више приповедач, него писац и то се заиста и види у овом делу. Код њега нема оног, класично руског претераног инсистирања на неким мање битним стварима. Непосредно и у срж ствари, па коме се свиди...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back