goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Sve od Kafke je super..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Može malo konkretnije, molim te? Ili, bar, šta ti je 10/10?Napad na minibar – Dubravka Ugresic, Fabrika knjiga, 400 str. 9/10

''1001 film koji svakako trebate pogledati''...![]()
Care!
Животињска фарма - Не знам зашто ми је требало 27 година да прочитам ову легендарну, универзалну, епохалну бајковиту сатиру која је спој сјајног литералног умећа и генијално насликане политичке реалности. Колико ми је само ,,свиња'' пролазило кроз главу док сам читао, колико оваца и крволочних паса, који не силазе са медијског простора ове бедне банана државице, учећи нас шта нема алтернативу, ко нам је пријатељ, где нам је место, ко смо, шта смо.... Обожавам овакав вид сатире и сарказма кроз који се каже много више него кроз неке друге литералне форме.
У сваком случају, свакој овци,а код нас их има на стотине хиљада, препоручујем да прочита ово ремек дело. Можда се и препозна па постане барем магарац или нека друга, мало виспренија животиња.
Ако неко има неку препоруку на овај фазон нека јави.
Ja sam to procitala. Mislim da se samo ovcama to i svidja.
Šta fali svinjama?
10/10 je isto sto i na faksu kada dobijes 10.Može malo konkretnije, molim te? Ili, bar, šta ti je 10/10?

10/10 je isto sto i na faksu kada dobijes 10.
A 5/10 znaci da je knjiga pala, makar kod mene
Sto se konkretne knjige tice, to je esej, teme su raznolike, ima lokalnih (balkanskih), ali i globalnijh tipa, internet, karaoke, hiperprodukcija svega i svacega...
I tako. Ja jako volim Dubravku, procitala sam do sada 4-5 njenih knjiga i sve su mi odlicne.

Napad na minibar – Dubravka Ugresic, Fabrika knjiga, 400 str. 9/10
A opet i to može da bude zanimljivo pa čak i istinito

Da Paidei izdaje samo elitnu literaturu vrlo brzo bi stavili katanac. Ja u potpunosti podržavam da se izdaju i komercijalnija dela, ali treba da postoji ravnoteža...ipak moraju se uzeti u obzir i zakonitosti tržišta i ne treba izdavače zbog toga osuđivati. Budi ti izdavač pa probaj samo sa svojim omiljenim piscima da opstaneš..."Portret umetnika u mladosti" konačno došao na red![]()
Postoje mnogo vece kuce od Fabrike knjiga koje takodje prave samo smece.Recimo Geopoetika je daleko poznatija,ali ja i kod njih ne videh neke valjane pisce.Imaju sumnivog nobelovca Pamuka i kvazipsihologa Golemana.
Ti verovatno imas nizak kriterijum za citanje.
Predosecaj ti je u redu.Bio sam na saitu Fabrike knjiga.Imaju 150 naslova i ja medju njima nisam prepoznao nijednog pisca da valja.Mislim da se ta kuca bavi izdavanjem populistickog smeca.Dubravku nisam citao ali verujem da je i ona neko djubre.Obicno me predosecaj ne prevari.
Postoje mnogo vece kuce od Fabrike knjiga koje takodje prave samo smece.Recimo Geopoetika je daleko poznatija,ali ja i kod njih ne videh neke valjane pisce.Imaju sumnivog nobelovca Pamuka i kvazipsihologa Golemana.
Paidea,oni recimo stampaju najvece smece koje se zove Koeljo.I samo po tome bi trebali da zavrede prezir od mene,pa ipak je Paideia solidna izdavacka kuca.Jeste da imaju Koelja ali oni imaju i Kamia,Aristotela i jos gomilu dobrih autora.
Ti verovatno imas nizak kriterijum za citanje.
Pored ovoga što reče Radda65,
Geopoetika je Srbe zanavek zadužila kao retko koja izdavačka kuća objavivši (PRVI PUT na srpskom) Džojsovog Uliksa.