Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam,.mislim da je prevazidjeno stivo...tesko je nekom ko se rodio decenijama posle noba da se uzivi u to..
Odustala sam od nje,sad cu da pocnem da citam DERVIS I SMRT od mog najmilijeg pisca xD

Ja sam ucila u skoli o NOB-u, zatim tu su bile i price ispricane od mojih, sada vec davno pokojnih, tetaka, striceva koji su NOB iskusili na svojim plecima... to je to.
Inace, volim da citam o usamljenosti coveka, njegovoj borbi ili pomirenoscu sa time...

Sjajno si to primetila.
Do takvog zakljucka sam i ja dosla.
Prvi deo Milenijuma me je istinski zainteresovao, ali kako sam ``ulazila`` u drugu, a narocito u trecu knjigu, vise nisam osecala isti entuzijazam da nastavljam. Procitala sam naravno sva tri dela, ali na kraju opsta ocena ovog dela je neka osmica.
Naravno, ogradjujem se, to je moje misljenje.
A Sidni Seldon jeste bolovao od mdp, zato je i umeo tako da se unese u svaki lik i da ga svuce do koske.
Ne zelim da ga sada diskreditujem zbog bolesti, to mi uopste nije bila namera, mnogi su veliki umovi, pisci, naucnici, muzicari, politicari patili od razlicitih psihijatrijskih bolesti.
Da se zna.

Naravno da ne postoji bilo koji momenat nipodaštavanja ljudi sa psihijatrijskim oboljenjima. Naročito ne osporavanje da su ljudi.
Da, drago mi je da nisam samo ja osetila u nedrima to odsustvo jeze usled nezidrža da se dočepam nastavaka.

Sa Šeldonovim ostvarenjima to nije bio slučaj. Drhtala sam od uzbuđenja, likovima se radovala i u sebi kao i u njima nalazila iskonsku tugu i empatiju kada je i njih bolela duša. I nije li to istinska recepcija dela i oseta koju pisac uopšte i želi da probudi u čitaocima?
Možda Šeldonove priče i nisu toliko visokog nivoa, jakog i potkrepljenog kao Lašonova Trilogija što jeste, ali je svakako efekat bio jači.

Naravno da ne postoji bilo koji momenat nipodaštavanja ljudi sa psihijatrijskim oboljenjima. Naročito ne osporavanje da su ljudi.
Da, drago mi je da nisam samo ja osetila u nedrima to odsustvo jeze usled nezidrža da se dočepam nastavaka.

Sa Šeldonovim ostvarenjima to nije bio slučaj. Drhtala sam od uzbuđenja, likovima se radovala i u sebi kao i u njima nalazila iskonsku tugu i empatiju kada je i njih bolela duša. I nije li to istinska recepcija dela i oseta koju pisac uopšte i želi da probudi u čitaocima?
Možda Šeldonove priče i nisu toliko visokog nivoa, jakog i potkrepljenog kao Lašonova Trilogija što jeste, ali je svakako efekat bio jači.

Potpisujem.

Ta knjiga je mene i njega spojila.
Raspravljali smo o njoj i zaljubili se jedno u drugo.
Bas si me podsetila na nju.
Ali je ne bih ponovo citala. Da ne prizivam uspomene :(

Zaista divno kada neko štivo uspe da dotakne i spoji dve duše.
Makar mišljenja bila i dijametralno suprotna, lako je zaljubiti se u britkost i vrlinsko komuniciranje osobe koja ume da blistavo razgovara o pročitanom.

Žao mi je što se nerado ili otužno priisetiš toga, ali ne sumnjam da je osećaj svakako bio divan.:)

zavrsio svih 5 objavljenih knjiga iz song of ice and fire serijala..cekam dve najavljene..a dok cekam poceo sam sa prvom knjigom iz Malazan serije stivena eriksona..ima knjiga 10 i serijal je zavrsen..pored knjiga ima jos nekoliko novela i pripovetki..smestenih u isti univerzum..nalazim da mi je jezik kojim je pisana vrlo tezak za citanje..mozda i odustanem phe..

zavrsio svih 5 objavljenih knjiga iz song of ice and fire serijala..cekam dve najavljene..a dok cekam poceo sam sa prvom knjigom iz Malazan serije stivena eriksona..ima knjiga 10 i serijal je zavrsen..pored knjiga ima jos nekoliko novela i pripovetki..smestenih u isti univerzum..nalazim da mi je jezik kojim je pisana vrlo tezak za citanje..mozda i odustanem phe..

Navar, pa gde si ti? Nema te odavno.
Bas sam primetila da te nema na Knjizevnosti.
Ja jos citam PLIV-e, pri kraju sam I dela Gozbe za vrane.
Ne znam da li znas ali izasao je na engleskom nastavak PLIV-a. A prevod na srpskom jeziku pocetkom sledece godine. Tek toliko da znas.

Navar, pa gde si ti? Nema te odavno.
Bas sam primetila da te nema na Knjizevnosti.
Ja jos citam PLIV-e, pri kraju sam I dela Gozbe za vrane.
Ne znam da li znas ali izasao je na engleskom nastavak PLIV-a. A prevod na srpskom jeziku pocetkom sledece godine. Tek toliko da znas.

evo mene..mada se uglavnom bavim filozofiranjem..( da ne kazem palamudjenjem hahahah )

ples sa zmajevima..izasao ..procitao ali na engleskom..inace trebalo bi da nakon plesa sa zmajevima izadju jos dve knjige ..znam da 6ta knjiga terba da ponese naslov vetrovi zime..( winds of winter )

Jaoj, ne mogu ja tek tako na brzinu i kratko... ja kad pisem, ja se bas za`ukcem.
Svidja mi se Dzon Snezni, tata mu je Ned Stark, a majka sa Juga... kopile... sto ne volim tu rec, ali hajde de...
Mnogo je dobar lik, mada je doneo jednu odluku koja mi se nije dopala... ali ne smem da pisem o tome, jer ovo ipak nije tema o PLIV-u, da ne bih otkrivala sadrzaj dela...
Nego cim procitam sve knjige koje su kod nas prevedene, idem na temu o ovom delu, pa cu tamo da divanim o svemu.
Znaci, postoji i nastavak posle Plesa sa zmajevima? To nisam znala...
Super!
Bas sam se navukla na PLIV.

Jaoj, ne mogu ja tek tako na brzinu i kratko... ja kad pisem, ja se bas za`ukcem.
Svidja mi se Dzon Snezni, tata mu je Ned Stark, a majka sa Juga... kopile... sto ne volim tu rec, ali hajde de...
Mnogo je dobar lik, mada je doneo jednu odluku koja mi se nije dopala... ali ne smem da pisem o tome, jer ovo ipak nije tema o PLIV-u, da ne bih otkrivala sadrzaj dela...
Nego cim procitam sve knjige koje su kod nas prevedene, idem na temu o ovom delu, pa cu tamo da divanim o svemu.
Znaci, postoji i nastavak posle Plesa sa zmajevima? To nisam znala...
Super!
Bas sam se navukla na PLIV.

iako to nigde nije navedeno postoje hintovi o njegovom poreklu..prvo tata mu nije ned stark vec riger targerin a majka..nedova sestra elajna stark ili kako su vec preveli
da postojace jos dva dela..znaci najavljeni vetrovi zime kao 6ta i 7ma knjiga koja jos nema poznati naslov..ali treba da bude zavrsna knjiga serijala..
ples sa zmajevima prati mnogo vise Dzona ..deneris targerin.. tirijona lanistera ..a javljaju se i neki novi likovi..i nastavlja pricu dalje..posto je feast of the crows bila samo jedna strana price..dve trecine A dance with dragons tece paralelno sa Feast of the crows..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back