Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel` i kod tebe lekira u pitanju,pa ti je to nuzno zlo? z:mrgreen:
Salim se,iako sam je imala za lektiru,jako mi se dopala :zskace:

-Sada citam Momu Kapora `Zelena coja Montenegra`,pocela sam prije 3 sata,imam jos 70 strana.Sjajna knjiga,cita se u dahu.Obozavam Momin stil pisanja i njegovo karakterisanje likova(odmah sam na wikipediji morala naci podatke o Zuki Dzumhuru i Osman-pasi). :sanke:

jeste z:mrgreen:
Mogli bi da mi preporucite neku lepu knjizicu da procitam preko raspusta:)
Posto sad imam vremena na pretek z:lol:

Na mom primerku je pisalo i ime Zuka Džumhura kao autora, pored Kapora (kažem pisalo, jer mi neko nije vratio knjigu:(). Posle smrti Džumhura, njegovi naslednici su se posvađali s Kaporom oko autotskih prava.

I kod mene pise njegovo ime,lijepa zeleno-bijela knjiga :)
Stvrano? z:hm: Ccccc...Svasta.

Sada citam `Ostrvo` Mese selimovica,Ivana uzmi bilo sta od njega,odusevices se garant :)

Ili uzmi `7 sunaca i 7 mjesecina` portugalskog nobelovca Zoze Saramanga.Ironicno,duhovito,poucno,tuzno...Jedna od meni omiljenih knjiga....

Poslednja izmena:
jeste z:mrgreen:
Mogli bi da mi preporucite neku lepu knjizicu da procitam preko raspusta:)
Posto sad imam vremena na pretek z:lol:

Слажем се са овим предлогом изнад - било шта од Селимовића (не знам који си разред, претпостављам да си читала Дервиш и смрт?) z:)

Наравно, топло препоручујем и дела Данила Киша (Башта, пепео; Енциклопедија мртвих) и Милоша Црњанског (Дневник о Чарнојевићу, нпр, пошто претпостављам да си прочитала Сеобе)

Upravo sam sklopila korice romana ``Zabava moze da pocne``.
Odusevljena sam kao sto sam uvek bila odusevljena pisanjem Nikola Amanitija.
Sjajan roman. Prava urnebesna tragedija, ko zna kako Amaniti pise, znace o cemu govorim.
Obozavam ga. Moja ocena je cista desetka.

A iz ovih stopa idem u ``Vulkan`` da kupim III deo Uporista Stivena Kinga. Izasao je III nastavak!!! Ura!!!
Knjiga je inace stampana na prirodnom recikliranom papiru.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back