Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitala Bijelu tvrdjavu Orhana Pamuka,svidjaju mi se psihoanalize i iz kojeg ugla Pamuk opisuje njihove dijaloge i dusevna stanja,ok je knjiga ali nije sad nesto posebno 8/10

Procitala Gorski vjenac kao lektiru i sada ucim stihove koje smo dobili na zadatak (naucila 50 od 80 :confused: )

Procitala izabrane pripovjetke Maksima Gorkog-10/10-fantastican pisac :heart::worth:

Sada citam Andriceve pripovjetke :heart:

Islamski filozof Avicena je kaze citao metafiziku Aristotela po vise desetina puta.I nije razumeo dok mu neko nije objasnio.
Igra staklenih perli je obimnije i teze razumljivo delo od Stepskog vuka.
Nisam skoro citao S.vuka ali zadnji put kad jesam,razumeo sam ga lako.
Ko poznaje nesto zapadne a i istocne filozofije bice mu lako da razume Hesea.Na njega je dosta uticala filozofija Sopenhauera i Nicea,posebno ovog drugog.
Ako stignem ovih dana cu opet da procitam Vuka pa cu ga prepricam.

Po milioniti put čitam Hese-a "Stepski vuk" i nikako da doprem do sižea, iliti do bitnog, aj me prosvetlite, očigledno sam glupa :(

Islamski filozof Avicena je kaze citao metafiziku Aristotela po vise desetina puta.I nije razumeo dok mu neko nije objasnio.
Igra staklenih perli je obimnije i teze razumljivo delo od Stepskog vuka.
Nisam skoro citao S.vuka ali zadnji put kad jesam,razumeo sam ga lako.
Ko poznaje nesto zapadne a i istocne filozofije bice mu lako da razume Hesea.Na njega je dosta uticala filozofija Sopenhauera i Nicea,posebno ovog drugog.
Ako stignem ovih dana cu opet da procitam Vuka pa cu ga prepricam.

Izvini, luciuss, ali mislim da ti niko nije tražio da prepričavaš Stepskog vuka. Devojka je lepo pitala šta je suština tog dela. Ti, koji si je razumeo lako, trebalo bi da je znaš i bez ponovnog čitanja. To je bar moje mišljenje. ;)

Ubitačno mi je bilo dosadno čitati njegova dela i to sve od zapleta do likova i plitkih poenti, ma sve, a morala sam ga čitati pa sam ga zamrzela. Ipak, iako ne cenim njegov književni doprinos, veoma cenim njegov leksički i stilski doprinos engleskom i drugim jezicima.
Meni je on baš dubok...Ima tu dubokih psiholoških drama u junacima i skreivenog značenja:)

Meni je on baš dubok...Ima tu dubokih psiholoških drama u junacima i skreivenog značenja:)

Pa ne znam koliko je bas skriveno. Procesljali smo ga i uzduz i popreko i sve mi je nekako izgledalo sasvim ocigledno i lako za analizu da bi se toliko dizala prasina oko tog lika. Ali da sam na faksu spomenula ovako nesto kao ovde, premlatili bi me asistenti na mrtvo.;)

Primeti, on je imao nekih leksickih zanimljivosti, mozda si na to mislio?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back