Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не знам сад да ли више има смисла да споменем шта тренутно читам... :think:
Толико је стручњака овде...

Изгледа да је боље да се суздржим.

Ja vec danima tragam za tobom po forumu:)
Nemoj se suzdrzavas;) Potrebne su mi nove ideje.

- - - - - - - - - -

Ja sam nabavila Karneval Bele Hamvaša, sad krckam pomalo u busu. Volela bih da mogu brže, ali obaveze ne dozvoljavaju. Zgodno što je u 7 knjiga, pa je lako za poneti (ne i za čitati... ;)).

Pa je postizavas da ga citasu busu? Ja takve knjige ne bih mogla da citam medju publikom, pa neka je i autobuska;)

A ti kao ne znaš da njegove knjige nemaju 300 stranica? ;)
Ma ja imam jednu njegovu knjigu od 1200 stranica, ali i sa 5-6 romana, Brisanje i Beton sam bas dugo citala, mora da imaju i brat bratu 250 strana.

Nisam kod kuce, morala bih preko Amazona da kupim u e-izdanju, a stvaro kosta 10 evra, a imam dovoljno drugoh knjiga za citanje.
A mozda ih ima u toj mojoj debeloj knjizi:D

Beton je genijalan, Stari majstori takodje ( Moje nagrade nisam citala, ali ja pola njegovih dela nisam citala.

- - - - - - - - - -

Ovaj Wittgenstein ima samo 103 strana, a kosta 8 evra a ja ne kupujem, a i ne citam knjige koje nemaju barem 300+ stranica:D

E, pa kod Vitgentštajna sve tako, na kašičicu, još ako su neka predavanja, goli k. znači ne vredi ni 5 € :rotf:

Ma ja imam jednu njegovu knjigu od 1200 stranica, ali i sa 5-6 romana, Brisanje i Beton sam bas dugo citala, mora da imaju i brat bratu 250 strana.

Nisam kod kuce, morala bih preko Amazona da kupim u e-izdanju, a stvaro kosta 10 evra, a imam dovoljno drugoh knjiga za citanje.
A mozda ih ima u toj mojoj debeloj knjizi:D

Brisanje izdanje na srpskom ima skoro 500 stranica, a Beton oko 120.
Sada sam video da je izdavačka kuća LOM objavila još tri njegove knjige; Amras, Hodanje, Vaten: zaostavština.

Џон Барнсајд - Љето утопљеника

Двадесетосмогодишња Лив, Норвежанка која живи у забити на самом Арктичком кругу, приповиједа о љету прије десет година, које јој је промијенило живот на много начина. Одрастајући само уз матер, познату сликарку, снажну и независну жену којој понекад недостаје људскијих осјећања, често у жељи да се ћерки не мијеша у изборе и одлуке. Спорост живота у самотним поларним предјелима, посљедње љето дјетињсва и прелаз у то неко зрелије доба, те митолошка бића која се шетају рубом овог и оног свијета, то је основно ткиво романа. Иако су елементи страве присутни током цијелог романа, свиђа ми се што аутор није подлегао искушењу да од овог направи неко жанровско штиво са баналним форама. можда је крају недостајало мало више снаге и оштрине, али је и то вјероватно ствар утиска; уосталом на Арктику је зима оштра, али људска нарав блага, па је и свршетак негдје у средини те двије крајности.

Писац је Шкотланђанин, па сам био помало сумњичав према идеји да као такав проговара кроз лик осамнаестогодишње Норвежанке, али се аутор прилично добро снашао и са ликом, и са сценографијом, прилично сам му вјеровао у вези са свим.

Ponovo sam, posle dužeg vremena, pokušala da čitam Borhesa. Pripovetke iz zbirki Opća povijest gadosti, Povijest vječnosti (to sam uglavnom preskočila) i Izmišljaji (to još uvek pokušavam da čitam). Sabrana dela, Izdanje Grafički zavod Hrvatske. I čini mi se kao kroz maglu da sam ja to već čitala, ali, niti sam zapamtila, niti je to na mene (sada) ostavilo ikakav utisak zbog kog bih poželela da nastavim ili da uzmem nešto drugo. Sve su to meni neki faktografski podaci, analize, objave. Kao dosadne biografije i prikazi dogadjaja u savremenim udžbenicima istorije, napisanim tako da deci mogu samo da ogade taj predmet. Čak i to nešto malo dogadjala i priče o likovima koji me pomalo zainteresuju izgube se u gomili dosadnih podataka.

Zanima me da li je neko ovde čitao Borhesa? Kakvi su utisci? Šta bi mi, eventualno, preporučili. Možda mi je izbor pogrešan.
Činjenica je da nisam dovoljno koncentrisana, ali zar nije zadatak knjige da mi privuče i zadrži pažnju. Kako sam koncentrisana kad čitam nešto drugo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back