Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@quentin, Rayela, Rada: Prava za Frenzena je preuzela Dereta. Planiraju pred Novu godinu da obnove "Korekcije", a sledece godine na leto "Purity".
Pretpostavljam da je za Lagunu bilo previse muka (skupa prava, a skup prevod, lektura i stampanje ako nista, bar zbog obima) za premalo profita.

Dano, pa gde si ti? :cmok2: Ne znam da l' mi je draže zbog Frenzena ili zbog tebe... :heart: Jedva čekam leto.

Kako je bejbi?

- - - - - - - - - -

Stigavsi na svoju drugu destinaciju shvatih, videh, onesvestih se od jada i muke da sam na prvoj zaboravila svojee Kindle , a i naocare ( za naocare nije frka jer ih uvek
imam 7 komada), ali me srce boli za Kindle. Pozvala sam telefonom, nasli su sve naravno, poslace mi nekada, ali sada moram da citam knjige koje bas nsto i ne zelim.
Tu je ( Radu cu razocarati) i ova Knjiga oceva. Knjiga je istorijski roman, pisana od danasnjeg mladog coveka, meni nekako neubedljiva, a i teme me nekako ne zanimaju.
Meni je recimo od te vrste knjiga mnogo drazi onaj cuveni bestseler Medicus jer sam iz te knjige bas stvarno kojesta saznala.
Mom ce se gospodinu knjiga dopasti tako da je preporuka u svakom slucaju dobra;)
Knjiga očeva zaista deluje malo iracionalno, za razliku od Majka je samo jedna, ali, meni prija.

- - - - - - - - - -

Danas stanem kod nekog dede koji prodaje polovne knjige na ulici i odmah nađem Anđeoski pubis, u pristojnom stanju, Politikino izdanje iz onog perioda kad su se knjige prodavale uz novine. A nikad ranije nisam na tu knjigu naišao! Uzmem još onu Handkeovu novelu Strah golmana od penala (Reč i misao) koju odavno želim da pročitam. Svaka po jedan evro. :D

Eto, možemo Anđeoski pubis da prebacimo u Čitalački klub? ;) Nismo skoro...

Dano, pa gde si ti? :cmok2: Ne znam da l' mi je draže zbog Frenzena ili zbog tebe... :heart: Jedva čekam leto.

Kako je bejbi?

- - - - - - - - - -

Knjiga očeva zaista deluje malo iracionalno, za razliku od Majka je samo jedna, ali, meni prija.

- - - - - - - - - -

.

Ako je covek vadio iz arhiva ove podatke, onda je knjiga OK. Ima danas sijaset takvih knjiga, mislim da je za to zasluzan autor Medicusa.
Ja citam knjigu i citam je sa uzivanjem mada nisam sigurna da su ti ljudi stvarno i postojali, a jos sam manje sigurna da Aron ( Stern) postaje
cuveni vinar u prvoj generaciji, a pre toga nije bas ni znao sta je uopste vinova loza.

ali ima u knjizi zanimljivh stvari, likova i pojava, nije da nema.;)

Qventine, oktobar i meni odgovara.
Rakel, ja ne verujem da je Knjiga očeva pisana prema istinitim događajima, nisam to nigde pročitala... :think:
Pa pomislila sam samo, ali je to vise istorija Madjarske, tako je sluscajno uzet taj Stern ( moguce je da je stvarno neko bio jevrejskog porekla)
koji na velika vrata uvodi vinogradarstvo. Ne svidja mi se sto likovi brzo umiru, taman zavolis nekog oca , a on mlad umre ili pogine;)

Pa pomislila sam samo, ali je to vise istorija Madjarske, tako je sluscajno uzet taj Stern ( moguce je da je stvarno neko bio jevrejskog porekla)
koji na velika vrata uvodi vinogradarstvo. Ne svidja mi se sto likovi brzo umiru, taman zavolis nekog oca , a on mlad umre ili pogine;)

Aman, dvanaestorica su, kolika bi knjiga bila...:lol: Ovako, taman shvatamo suštinu, položaj Jevreja u Mađarskoj, njihov doživljaj sopstvene vere. Sve, sve, ali mi vidovitost ne pije vodu. No, to je danas moderno... :)

unnamed%2B%25283%2529.jpg

Brutalna.
Samo sto ja kockice jos uvijek nisam poslozila...

Meni tu nista nije bilo brutano,, bracna kriza u kojoj muz bez da se ista vazno dogodilo, skupi hrabrost i ode u tri PM:

Ona, zena , onda razmilja neko vreme o " prolaznosti zivota,, ljubavi i kojecega" i pokusava da se sa sve decom organzuje.

Mene taj njen roman nije oborio s nogu, mnogo mi se vise dopao Zena u tami jer su u tom romanu i muz i zena i komplikovani,svako od njih
dvoje ima neke predstave o zivotu, braku, nikako da se usaglase.

Konacno i ja uze Foknera da citam.
Uzela sam Buka i bes. S'obzirom da nisam bila upoznata sa Foknerovim nacinom pisanja ovo je za mene nesto totalno drugacije al jako zanimljivo i ako je bas potrebna koncentracija.
Za sad mi se jako svidja al videcu do kraja.
Hvala pojedincima odavde na preporuci. :D

- - - - - - - - - -

Haled Hoseini - A planine odjeknuše
Počeo prije 2 i po mjeseca i pročitao 210 strana! Jeste da imam dosta obaveza i malo vremena za čitanje, ali ni ova knjiga nije bog zna šta. Milion nekih likova...jedva hvatam ko je ko! Malo je sve to zamorno za praćenje, baš kao i ovo stalno šaltanje kroz godine i decenije.

I meni se nesto narocito ne svidja ta knjiga. Dok mi se predhodne dve svidjaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back